sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kurin puutetta?


Jotain viime viikolta. Tiistaina aksattiin Virkkalassa. Sain jälleen treenata kolme koiraa. Tehtiin mun suunnittelemaa treeniä, jossa teemana mm. leijeröinti ja keppien itsenäinen teko puomin toisella puolen. Aika kivasti meni. Fidzille oli selkeästi helpompaa kuin Nizalle. Fidzi tuntui muutenkin paremmalta. Hyppäsi paremmin ja kulki kovempaa. Ruskakin oli oikein pätevä. Tehtiin ekaa kertaa myös puomia ilman hihnaa. En uskaltanut ottaa omaa liikettä mukaan juurikaan, ja silti kiihdytti hirmuista vauhtia alastulelle. Ihana! Muutenkin meni taas tosi kivasti. Se on kyllä parissa kuukaudessa edistynyt ihan hirveästi.

Keskiviikkona taidettiin pitää vapaata ja torstaina päästiin Christan silmien alle tokoilemaan. Aloitettiin seuraamisella, ja hitsi että jännitti. Olisi vaan niin noloa jos mitään edistystä ei olisi näkyvissä. Mutta ei tarvinnut pettyä, koska meidän seuraaminen olikin kuulemma jo tosi hyvän näköistä. Vähän vielä välillä painautuu alas, mutta nousee takaisin kun tajuaa että ei tässä nyt ole palkkaa tulossa. Nyt pitää siis laskea palkan odotusta seuraamisessa, mutta oli kuulemma jo ihan eri näköistä. Olin niin tyytyväinen. Sitten katsottiin niitä noudon palautuksia. Christa sanoi että nyt se selvästi odottaa jotain ja ei voi tehdä liikettä nopeasti loppuun. Jeps, tässä tullaan saman ongelman ääreen mistä viimeksi kirjoitin. Fidzillä on ihan kamalan kova palkan odotus, ja koska olen yrittänyt välttää näkemästä noita meidän hitaita noudon palautuksia, niin olen tehnyt vauhtinoutoja ja PALJON. No nyt ollaan sitten siinä pisteessä että Fidzi odottaa sitä palkan esiintuloa eikä tule kovaa sivulle. Vauhtinouto on ihan loistava treeni, mutta siinä on tärkeää että sen osaa pilkkoa ja tehdä kaikki osa-alueet oikein. Mä en nyt ole tätä osannut tehdä ja tässä sitä ollaan. Tehtiin sitten Fidzin kanssa palkasta luopumistreeniä. Ihan simppeliä esim. että Christa ja Marika heitteli palloa ja Fidzin piti tulla siitä läpi sivulle. Kuulikohan ekalla kerralla kolmannella käskyllä mun sanovan jotain? Tämä ongelma onkin isompi kun tajusin ja se on nyt purettava. Olen muutenkin päästänyt mun kiltin koiran kuulema liian helpolla ts. mun pitää vaatia siltä enempi. Esim. kun tullaan kentälle se ei saisi moikata kaikkia ja ”käy siihen” käskyllä se ei saa lähteä muiden houkuttelemana hommiin yms. Nämä laitetaan nyt työn alle. Mietinkin,  että jos olisi jollain tapaa vaikeampi koira nämä olisi ihan itsestään selviä asioita, mutta nyt olen vaan lipsunut niissä. Paikallaloloissa ei ollut huomautettavaa. Näytettiin loppuun meidän luoksetulo ja se nyt meni ihan penkin alle. En tiedä oliko kentän pohja inha kun oli ihän kurävesilöllöä ja kuitenkin jäässä alta (eli kova ja kurainen) niin ei tullut vauhdilla, ei pysähtynyt hyvin eikä halunnut mennä maihin. Tästä en nyt jaksa ottaa stressiä koska kuitenkin on sen tehnyt tosi hyvin kun on pohja kunnossa.

Sehän osaa seurata!
Perjantaina hallilla tein alkuun seuraamisen, kaukot ja luoksetulon palkatta. Kaikki meni tosi hyvin. Ihanaa! Seuraamisessa välillä painui alas mutta paikka ja kontakti hyviä. Kaket on hienot ja myös luoksetulossa stoppsi hienosti, tuli sopivaa vauhtia ja meni hyvin maihin. Paikallaolojen jälkeen tehtiin Z:taa. Siinä pääpaino seuraamisessa mutta otin kaikki vaihdot erikseen eri kierroksilla. Ei tehnyt virheitä mutta seuraaminen on tossa niin paljon vaikeampaa. Noudon palautuksia ja sivulletuloja tehtiin kierrättämällä ja aika lyhyeltä matkalta. Teki kivasti koko treenin.

Lauantaiaamuna lähdettiin klo 8 vetämään 10 km juoksulenkki Nizan ja Fidzin kanssa. Oli kerrassaan ihanaa kun juuri ketään muita ei ole missään. Aurinko paistoi, ja oli sen verran pakkasta että kura ei lentänyt. Fidzillä on selvästi vaikeampaa ravata rennosti kovempaa kuin Nizan. Vaadin siltä kuitenkin ravia koska silloin joutuu käyttämään selkäänsä eri tavoin. Jos olisi saanut itse päättää, niin menisi sellaista pommpulaukkaa mikä varmaan johtuu noista kireyksistä selässä. Oli kuitenkin ihana huomata pitkästä aikaa että sunnuntaina venytteli myös takapäätään hyvin mitä ei vähään aikaa ole kunnolla tehnyt. Ehkä se tästä vetreytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti