keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Passi ja hammasharja

Maanantaina tokoiltiin. Teemana häiriöinti. Aloitettiin Z:lla niin että Saija ensin huuteli "käskyä" ja me vaan seurattiin. Ei ongelmaa. Sitten otettiin niin että käsky-sanan sijaan Saija huuteli istu, maahan, seiso käskyjä. Ei mennyt lankaan tässäkään. Sitten tehtiin jättäviä. Ensin otettiin aina yksi vaihto/Z:ta ja sitten vaikeutettiin että vaikka kaksi seisomista ja istuminen. Ei mokannut kertaakaan! Toisessa seisomisessa oli vähän epävarmemmin pysähtynyt (ei varmaan uskonut kuulleensa oikein). Olin kuitenkin tosi tyytyväinen treeniin ja Fidzin suoriutumiseen vaikka seuraaminen oli aika matalaa. Kuunteli, ja se oli nyt pääasia. Sitten otettiin ruutua häiriöillä. Ensin sai mennä normaalisti (lätkä ruudussa). Sitten olin antavinani PALLOn Saijalle Fidzin nähden, ja mentiin ruutuun mutta ei jäänyt kiinni vaan teki hyvin! Seuraavaksi Fidzi joutui juoksemaan pallosateen läpi ruutuun. Tästäkin suoriutui hienosti. Sitten laitettiin palloja ruudun taakse. Tässä jouduin pysäyttämään, eli ei enää ajatellut lätkää, mutta totteli. Sitten otettiin pallot pois ja tehtiin normaalisti niin hah, olipa pienen bc:n päähän jäänyt ne ruudun takana olleet pallot eikä lätkä ollut enää mielessä. Menee aika hyvään paikkaan ilmankin sitä ajatusta siitä lätkästä, mutta haluan että ei mieti noita palkkoja. Pari kertaa sain toistaa lähetyksiä, että näin oikeasti sen taas tekevän töitä paikan (lätkän) eteen. Loppuun vielä pari merkin palkkausta, koska ruudun vetovoima kasvoi selvästi tossa treenissä.

Tiistaina ennen agilitytreenejä hain passit Nizalla ja Fidzille, koska me lähdetään toukokuussa Suomen rajojen ulkopuolelle kisaamaan, jee! Mennään jopa Viroon asti, mutta kuitenkin :) Lajina tällä kertaa agility, mutta kyllä tokokisatkin ulkomailla houkuttaisi kovasti. Pitää saada vaan seuraa mukaan. Yksin en uskalla lähteä.

Tiistaina aksattiin normaalisti Virkkalassa. Huomaan että Fidzi ei osaa kääntyä "normaalilla ohjauksella" kohdissa jossa esteitä tyrkyllä. Taitaa olla pahempi moka käynyt peruskoulutuksessa, mutta ei voi mitään, näillä mennään. Mietinnässä tosin on voiko tollaisia asioita enää opettaa vai jatkanko paikkaamalla näitä koulutusmokia valitsemalla ohjauksia mitkä toimii. Ärsyttää vaan kun pitää kikkailla "turhaan". Seuraavan koiran kanssa teen kaikki oikein (ihan varmaan).


2 kommenttia: