sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kraniosakraaliterapiaa

Perjantai iltana tokoiltiin hallivuorolla. Saatiin Fidzin kanssa oikein onnistuneet treenit. Mitään ei oikeastaan tarvinnut jäädä hinkkaamaan. Otettiin kaikki muut liikkeet palasina tai kokonaan paitsi tunnari ja kaukot.

Lauantai aamusta jatkettiin tokolla. Tehtiin aamulenkki läheiselle hiekkakentälle, ja otettiin "ohjatun sulkeiset". Jos perjantaina meni kaikki hinkkaamatta niin lauantain treenissä ei sitten varmaan muuta tehty kuin hinkattu. Mikä siinä on niin vaikeeta tulla sen kapulan kanssa ripeästi loppuun asti? Ilman kapulaa tulee jo paremmin, mutta kun laitetaan kapula suuhun niin tehtävä vaikenee huomattavasti. Nyt ollaan sellaisessa oravanpyörässä tämän liikkeen kanssa että blääh, mutta ei auta kun etsiä keino päästä siitä ulos. Nizan kanssa ohjattu meni niin hienosti vaikka hakikin keskikapulan kertaalleen. Lauantaina oli niin nätti keli, että tehtiin 10 km juoksulenkki Nizan ja Fidzin kanssa. Fidziä sai taas käskyttää raville useamman kerran. Sen on vissiin pakko väliin laukata että pysyy vauhdissa?

Sunnuntaina ennen omaa koulutusvuoroa jatkettiin ohjatun treeniä omalla kentällä. Meni huomattavasti "kivuttovammin" kuin lauantai aamuna! Töitä ton liikkeen parissa kuitenkin on paljon. Otettiin myös kaukot ja tunnari, ja ne oli oikein pätevät. Ruska kun oli Tiinan kanssa samaan aikaan kentällä ja kepeissä oli sopivasti ohjurit niin otin Fidzin kanssa tokoilun ohessa vähän agia. Tehtiin vaikeita lähetyksiä kepeille (ohjureiden avulla). Nämä teki tosi hyvin. Testattiin myös meidän uutta puomia, ja olipa aika hieno (puomi ja suoritus).


Niin vaikeeta...
Sunnuntai iltana Fidzillä oli kotivastaanotto. Monelta olin jo kuullut kraniosakraaliterapiasta, mutta koskaan en sitä ole testannut omille koirille (tai itselleni). Hyytiäisen Mari tuli meille kotiin hoitamaan Fidzin. Ihan odotusten mukaan sillä oli useita lukkoja kropassa. Etupäässä lavat kireänä, joten pitkä ravi on ollut senkin takia vaikeeta. Etupään kireys ja lantionkireys ovat todennäköisesti yhteydessä, mutta kumpi on syy ja kumpi seuraus on vaikeeta jälkikäteen selvittää. Hyvin saatiin lukot hoidon aikana avattua ja Fidzi vastasi hoitoon hyvin, mutta seuraava aika on jo parin viikon päästä uudestaan. Pari päivää pitää ottaa kevyemmin ja seurata miten liikkuu. Toivotaan, että tämän avulla me saadaan pieni bc vetreytymään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti