lauantai 25. huhtikuuta 2015

Näytönpaikka

Zapilla (tai ainakin minulla) on ollut aika jännä viikko, kun sunnuntaina oltiin ekoissa tokokisoissa ulkokentällä ja perjantaina oltiin Uudenmaan nuorten koirien tokoringin näyttökokeessa. Näyttö pidettiin Jessican mattopohjaisessa hallissa. Zap siis "kisasi" alle viikon sisällä kahdessa hyvin erilaisessa ympäristössä. Näytön arvosteli Jessica ja Carina.

Näyttö oli meille tilanteena huomattavasti hankalampi kun ulkokentän kisa, sillä ennen paikkamakuuta emme päässet halliin ja Zap on niin pinkeenä kun tietää pääsevänsä hommin. Sille olisi tärkeä saada olla koepaikalla (parasta jos kehän pääse kulkemaan ympäri) jonkun aikaan ennen suoritusta. Kehään kuitenkin mentiin nyt suoriltaan, ja se ei ainakaan helpottanut tilannetta että Zap pääsi kehään ihanan siskolikan perässä. Oli niin intopiukeena, että ei huomioinut Carinaa ollenkaan joka teki kehätarkastuksen. Oli vaan niin kiire siskon perään. Paikkamakuussa jouduin antamaan kaksoiskäskyn maahan, kun Zap juuri katseli ihan muualle. Makuukin oli levoton... Haisteli, katseli siskolikkaa ja pisti lopulta pään maahan. Pysyi sentään paikoillaan, mutta jestas olisi tehnyt mieli sanoa että nyt kunnolla. Tämä oli kuitenkin tuolle vilkkaalle pojalle tosi haastava tilanne. Tultiin suoraan vieraaseen halliin paikallaoloon. Mattopohjallakaan ei olla nyt viime aikoina juurikaan paikallamakuuta treenattu, että annettakoon anteeksi ja harjoitellaan lisää.

Yksilöliikkeet sitten. Seuruu tuntui vaikeammalta kuin kokeessa mikä varmaan ainakin osittain johtui siitä että ei samalla tavalla voitu kiertää kehää ympäri ennen suoritusta ja toi vilkkaus saa vaan aikaan sitä pään pyörimistä herkästi. Yksi täyskäännös hajosi kokonaan kun piti katsoa ovelle :) Aika kivasti se kuitenkin pysyi paketissa vaikka toki ei nyt niin siisti vielä ole kun voisi olla. Luoksetulossa jäi kivasti istumaan ja tuli kivasti mutta heitti lopussa tassun mun jalan päälle :) Sitten näki kun liikkuri otti kapulan. Pidon sijaan olisi vissiin toivonut että se kapula olisi heitetty, Keräsi kuitenkin kielen takaisin suuhun otti kapulan ja piti nätisti sivulla. Pylly pysyi maassa myös luovutuksessa. Tämä ei kuitenkaan tyydyttänyt Zapin noutokapulatarpeita vaan jäi tosi kiinni liikkuriin joka otti kapula. Siitä kun sitten piti samalta paikalta lähteä tekemään liikkeestä seisomista niin ei ihan ollut pikku pojan ajatukset kasassa. Lähti kuitenkin mukaan (huonosti) ja teki liikkeen mutta ajatukset oli täysin noutokapulassa. Olen tiedostanut tämän kapulahulluuden ja ollaan treenattu niin että kapuloita on kentällä, mutta se että saa pitää hetken ja sitten pitää luopua...siinä on vielä hommaa mutta otetaan työn alle :) Toinen asia mitä pitää vielä testata on liikkeiden välit. Nyt joudun vielä tosi rauhallisesti silittämään ja käskemään käy-käskyllä maihin kun pojalta lähtee mopo aika herkästi kehuista lapasesta mutta tämäkin olisi varmaan harjoiteltavissa. Video. Ja ehkä kun pääsee tekemään enempi juoksuliikkeitä on kehässä olo helpompaa kun ei tarvitse koko ajan olla niin hillittyä (hallittua).

Sanotaanko että virheittä ei selvitty, mutta olen siitä huolimatta tyytyväinen että tuolla vilkkaudella pieni kokematon poika pystyi noinkin hyviin, rentoihin ja iloisiin suorituksiin kahdesti viikon sisällä. Mahtava jätkä! Näytössä oli kymmenisen koiraa ja kaikille paikkoja ei tietenkään riitä, mutta parin viikon sisällä selviää kuinka meidän käy. Sen mitä näin niin siellä oli tosi kova taso ja osa koirista oli varmasti jo paremmin "paketissa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti