sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Eka kisa

Käytiin eilen Inkoossa korkkaamassa Zapin tokokisaura. Tuomarina Ralf Björklund. Oli hauska sattuma että aikoinaan aloitin Fidzin kanssa tokossa kisaamisen samaisen kerhon kokeessa samalla kentällä. Kisa oli hiekalla ja puitteet muuten tosi kivat, mutta tuuli oli tosi kova mikä sai tietty aikaan lepattavia kehänauhoja ja jätesäkkiroskiksia ja näitä ei olla ehditty harjoittelemaan mutta ei onneksi kovemmin poikaa haitannut. Kisa alkoi vasta iltapäivästä. En silti saanut päivän aikana kyllä tehtyä mitään kun vaan jännitin kisaa, oikeesti. En edes muista milloin olen viimeksi kisannut tavallisissa kyläkisoissa. Fidzin kanssa se olisi voinut olla rento kokemus, mutta eka kisa tuon ferrarin kanssa pisti jännittämään, Varmaan se kun ei ole vielä tapaa toimia ennen kisaa ts. ei tiedä mitä pitäisi tehdä jotta saataisiin paketti pysymään kasassa.

Aamu aloitettiin pidemmällä lenkillä jossa Zap pääsi kunnolla juoksemaan vapaana. Kisapaikalle mentiin tosi hyvissä ajoin, noin 1,5h ennen kisan arvioitua alkua. Tein Zapin kanssa oikeastaan kaikki alokasliikkeet läpi ja seuruuta enemmänkin ja sitten leikittiin, vaan oltiin ja käytiin pikkasen kävelemässä. Ennen kehää Zap vaikutti tosi mukavan rennolta mutta kehään se veti kamalalla innolla. Tuomari taisi kommentoida että "innokas pikku poika" :) Luoksepäästävyyden teki tosi hienosti ja ihan ansaittu 10! Zap ei kuitenkaan ole luonteeltaan kaikista avoimimpia vieraita kohtaan ja miehiä on kuitenkin paljon vähempi "treenattu" joten oli hirmu tyytyväinen kuinka rennosti ja luottavaisesti istui sivulla. Paikkamakuussa se oli parin belggarin ja dopermannin kanssa. Sen tapa makaa on aika pystyssä mikä on tietty ihan kiva mutta voisi olla ehkä vähän rennommin. Makuu meni onneksi hyvin kaikilta ja tästäkin ansaittu 10. Oli voittaja olo jo ekan kehän jälkeen.

Yksilöliikkeet sitten. Hihnassa seuraaminen 8,5. Täytyy myöntää että en ole tarpeeksi harjoitellut hihnan kanssa ja en vaan osaa pitää sitä. Käsi halvaantuu jne...no Zapkin saattoi olla vähän tiivis :) Ilman hihnaa jo paremmin 9,5. Liikkeestä maahan tapahtui kisan suurin moka. En tiedä ottiko häiriön kauemmaksi jääneen liikkurin käskystä vai tuulen heittämän jätesäkin äänestä, mutta juuri kun olin antamassa "maa"-käskyä niin vilkaisi taakse. Meni kuitenkin yhdellä käskyllä maahan mutta ei yhtään siten miten normaalisti tekee. Tästä 9. Luoksetulo oli hieno! Osasi tulla niin nätisti sivullekkin. Tästä 10. Liikkeestä seis ja hyppykin 10 niin kuin kokonaisvaikutuskin. Tuomarin kommentti oli "että eipä tässä voi muuta sanoa kun että loistava pari" mikä tietty tuntui aika kivalta. Tuloksena 193 pistettä, luokkavoitto ja kunniapalkinto. Parasta oli että Zap kesti palkkaamattomuuden hienosti ja oli täysin minun kanssa kehässä. Voisin ehkä pakahtua ylpeydestä! Oon kyllä niin tosi tyytyväinen tuohon pikkupoikaan, vaikka eihän se virheetön suoritus ollut. Ehkä ensi kerralla osaan itse vähän luottaa koiraankin! Oon jotenkin tosi kriittinen julkaisemaan näitä tokovideoita kun näen niissä aina miljoonia virheitä mutta olkoon: Zapin eka kisa (henkisen kasvun paikka).

Tämän tuloksen myötä myös Zap sai kisaoikeuden sm:iin! Ihanaa! Alku vuodesta tuntui aika epätodelliselta että ehtisin saada kummallekkaan koiralle tuloksia kasaan. Enhän edes tiennyt olisiko Zap treeni- kisakunnossa. Koepaikkoja ei meinannut saada. Itsellä oli synnytys eikä voinut tietää miten ja milloin olisin kisakunnossa, mutta niin me vaan kuntouduttiin kaikesta, saatiin koepaikat ja niistä heti onnistumiset. Kiitos meidän rakkaille treenikamuille avusta ja uskon luomisesta!

Elastiselta on tullut Zapin elämänvaiheisiin aina sopivia sanotuksia...

"Olin hyvä jo yksin mut vielä parempi sun kaa. Upee tiimi, vastasit unelmiini. Eikä enää riitä kuin superlatiivit. Just sitä mitä vuosii olin ettinyt. Tästedes sä oot mun prioriteetti nyt. Mun kanssa murheet ja ongelmat saat feidaa. Perusasiat kunnossa mut aletaan upgreidaa. En harrasta tavallista. Kaikki on vaan parasta ja kallista. Se ei tarkoita arvoo rahallista. Koska harvoin mä palvon mitään maallista mut sulla jalat on maassa, mun pää pilvissä. Oon lähes sanaton taas kun nään silmissäs. Katseen saman joka tän jutun tiivistää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti