maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksy ja Ruska

Viime lauantaina oltiin Fidzin kanssa ihanassa aurinkoisessa syksyisessä säässä Ansun toko-opissa. Otin meidän aiheeksi ohjatun, tai sen että jos haettava kapula on piilossa niin kääntyy tosi helposti keskelle koska keskikapulahan näkyy aina. Tämä ongelma saatiin ihan helposti näkyviin kun oma kapula laitettiin varjoon ja muut oli auringossa. Saatiin ohjeeksi kaarikävelyä, ohjausta, haettavan "piilottamista" ilman keskikapulaa ja ihan perusnoutoa niin että kapula on piilossa. Tarkoituksena saada koiralle usko että kun vaan etenee niin se kapula on siellä. Katsotiin myös ohjatun palautuksia ja ehkä ne on ehkä oikeasti alkanut parantua. Nyt himmaa enää ehkä puolitoista metriä ennen mutta kai se on pakko sallia jos haluaa nätin sivulletulon. Toisena liikkeenä katsottiin idaria, ja matalaa seuraamista. Tähän testatiin ylipitkäksi jatkettua idaria. Lisäksi pitäisi olla enempi yllätyksellinen ja vaikka peruutella käännökissä niin että koiran oikeasti pitää olla hereillä. Testataan ja katsotaan mikä toimii.

Sunnuntaina jatkettiin ohjatun tehotreeniä lisää ja kaarikävely on selkeästi Fidzille helppoa ts. ei haitannut että haettavat kapulat oli enempi piilossa. Otetaan tätä nyt kuurina, ja katsotaan saisiko kaariin varmuutta tätä kautta. Sunnuntaina otettiin myös ruutua. Siinä on nyt ärsyttävä tepasteluongelma. Stop sanan jälkeen on aina pakko ottaa pari korjaavaa askelta minua lähemmäksi....tätä pitää pohtia. Paikallaolot muuten ok, mutta meni taas makuussa lonkalle, jonka korjasin. Luoksetulotreeniä tehtiin itsekseen. Sen teki kivasti. Seuraaminen tuntuu taas keulivan niin helposti. Tuntuu että melkein joka liikkeessa olisi niin paljon taas hommia. Kukahan opettaisi sen metallin nostonkin vinottain???


Mutta jotta ei pelkkää tokoa niin sunnuntai aamupäivä oltiin Ruskan kanssa ihka ekoissa 1-luokan kisaoissa. Tuomarina Heidi Viitaniemi. Radat oli vaikeampia mitä olin ajatellut, mutta hei me selvittiin kahdesta ekasta radasta ihan kohtuullisesti tai paremmin mitä olin edes uskaltanut odottaa. Kepit oli selkeästi vaikeat. Ei lähtenyt käskytyksellä itse hakemaan vaikka treeneissä tämän osaa. Tarvitsee lisää vahvistusta, niin kuin myös kontaktit. Ei ihan osaa, mutta yrittää kyllä. Ekalla radalla yksi aikamoinen kalastelu, mutta se oli aika tietoinen valinta koska halusin tehdä koiralle helppoja linjoja niin tiesin että olen myöhässä. Kolmas rata oli vissiin Ruskalle liikaa. Ei enää pysynyt millään lähdössä. Kepeillä sähelsi (taas) ja teki sellaisen lentokeinun kahdesti että lopetettiin siihen. Onneksi harkkaesteenä oli keinu niin otettiin keinusulkeiset vielä radan jälkeen. Oliskohan neljäs kerta kun malttoi tehdä sen kunnolla. Ei vissiin ihan turnauskestävyys ole vielä kohdallaan. Tykkään kyllä tosi paljon Ruskan kanssa agilitystä. Se menee jo nyt kivaa vauhtia vaikka on epävarma, se on herkkä ohjaukselle tai liikkeelle ei se paljon mitään ohjauksia osaa. Ruska tuntuu niin omalta ohjata. Se on vaan mulle juuri käteen sopiva.  Pitikin ensin pistää päivityksen otsikoksi "käteen sopiva", mutta kun viimeisen kirjoituksen otsikko oli "takaa" niin en enää kehdannut. Tähän blogiin voisi muuten alkaa löytää tiensä vähän eriaiheita hakevat:) Ruskan radat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti