maanantai 10. syyskuuta 2012

Kuuntelemisen jalo taito

Viikko taas vierähti. Tokoa on yritetty kovin treenata. Nizan kanssa tehtiin sunnuntaina ohjattu, ruutu, seuraamista, kaukot, tunnari ja Z:ta. Teki hienosti. Ei sen liikkeet kympin arvoisesti ole kasassa, mutta osaa ne kuitenkin ja intoa on. Omiin kisoihin olisi tarkoitus mennä kisaamaan 29.9. Viimeksi Niza on ollut tokon kisakentillä aika lailla kaksi vuotta sitten. Nyt haluan katsoa miten se toimii omalla tutulla kentällä kisatilanteessa. Se on agilityssä mennyt niin hienosti eteenpäin, niin testataan mitä sen keskittymiskyky on tokossa nykyään, ja sen mukaan harkitaan jatkoa. Ei me 1-tulosta edes laiteta tavoitteeksi vaan tavoitteena on hyvä fiilis. Olisihan se kiva saada vesiäinen tokon SM:iin, mutta tietty siinä tulee sitten ohjaajaongelma kun on kaksi koiraa. Katsotaan.

Fidzin kanssa on tokossa nyt kuunteluongelma. Jos esimerkiksi teen ensin merkiltä ohjatun ja sitten vien kapulat takaisin ikään kuin uusiakseni liikkeen, mutta lähetänkin merkiltä ruutuun niin voi että on vaikeeta. EI tosiaan toimi virittelysanat kun pieni bc luulee tietävänsä paremmin mitä seuraavaksi tehdään. Treenattava siis on. Nyt pystyy juoksemaan ruutuun aika hyvin jo kaikkien häiriöiden läpi, mutta ruudun siirto "salaa" paikasta toiseen jo seikoittaa pään. Taas törmätään siihen että koira luulee jo tietävänsä missä se ruutu on ja juoksee keskelle tyhjää kenttää "ruutuun" koska siellä se äskenkin oli. Höh. Vaikeeta. No ruudun lisäksi olen lähtenyt opettamaan Fidzille ihan uusia käskyjä mm. merkille ja kapulan ylitykseen. Hirmuisesti treenattavaa. Toiveena olisi että lokakuussa kuitenkin mentäisiin taas kisaamaan. Paljon on siis lisätty ruututreeneihin haastetta ja se selvästi on alkanut tuomaan varmuutta liikkeeseen vaikka helppoa ei olekkaan.

Lauantaina käytiin ATT:n kisoissa. Tuomarina Savikon Seppo. Ekalta radalta Nizalle hylly. Olin myöhässä. En ehtinyt ohjaamaan pussin jälkeistä takaakiertoa, eikä siinä sitten enää mikään auttanut. Fidzille samalta radalta vitonen pituudelta. Ei ihan täydellinen rata, mutta tosi kiva draivi. Tykkään! Toisella radalla olin Nizan kanssa taas myöhässä jonka takia yksi kielto. Lisäksi tuli rima alas, eli kymppi tulokseksi. Fidzi puolestaan sai toiselta radalta ihan loppumetreiltä hyllyn kun olin taas, yllätys, myöhässä ja koira suoritti esteen väärin päin. En tiedä mikä oli mutta omaan suoritukseen olen tosi pettynyt. En vaan osannut liikkua rohkeasti ja ohjata. Koirat teki hienosti. Meni kovaa, kuunteli ja suoritti kontaktit.   
En tiedä miksi, koska ei lähiaikoina ole ajankohtaista, mutta päässä on kovin pyörinyt pentuihin liittyviä ajatuksia. Seuraava koira tulee (jos tulee) niin aikaisintaan 2014, mutta mikä se on? Uskaltaisinko astuttaa itse Fidzin uudelleen jos F-S pennut ovat terveita? Se on toisaalta kovin kiehtova ajatus koska kovin mielelläni siitä itselleni pennun ottaisin, mutta mistä löytäisin sille hyvän uroksen ja jos pentuja tulee taas lähemmäs kymmenkunta niin mistä niille kodit? Ja jos kaikki ei menisikään niin kuin oppikirjassa, kun ei ole kokemusta, niin onko edes järkevää? En halua mitään kennelnimeä koska en halua kasvattaa. Haluan vaan oman pennun. Onko itsekästä? Voisinko "liisata" Fidzin johonkin? Haluanko? Vai otanko vaan koiran muualta? Jos vaikka Rawia käytettäisiin kivalle nartulle? Vai olisiko sittenkin seuraava espanjalainen? Mistä löytäisin sellaisen varmasti vietikkään ja "hyvän" koiran....näitä kysymyksiä on pää täynnä, mutta valitettavasti ei vielä ole vastauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti