sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Comeback

Nyt on ollut hyvin tokopitoista tämä elämä. Omien treeninen lisäksi perjantaina oltiin Fidzin kanssa Christan koulutuksessa. Ne vaan on niin käsittämättömän ihania ja motivoivia että ei mitään rajaa! Otin aiheeksi meille hyvin vaikean asian " kuuntelemisen". Tehtiin treeniä jossa ruutua siirreltiin ympäri kenttää niin että koira ei sitä nähnyt. Sitten tehtiin niin että samalta merkiltä lähetettiin ohjattuun ja ruutuun vuoronperään ja olipa vaikeeta. Fidzi menee ihan liian helposti sellaiseeen moodiin että olettaa tietävänsä mitä tehdään eikä enää kuuntele käskyjä. Olen liian paljon auttanut sitä korjaamalla sen mokia. Nyt pitää osata antaa vastuu kokonaan koiralle. Niin yksinkertaista, mutta empä ole ihan osannut ajatella tätä itsekseni loppuun. Katsottiin myös ohjatun hakukaaria, koska vasemmalle lähetyksissä taittaa niin herkästi keskikapulalle, ja tähän ohjeena oli vaan toistoja välillä auttaen ja vaatien ne kaaret käsiohjauksella kunnolla sivulle. Tämä kuuntelemisen opettelu on vaan "ikävä" taistelu joka on käytävä jos haluaa entistä paremmaksi ja sitähän me tavallaan oltiin jo aloitettu, mutta nyt on paremmat eväät viedä se loppuun.

Lauantaina oli edessä HiHan omat tokokisat Nizan kanssa. Kuten aikaisemmin kirjoitin niin tavoitteena oli yrittää tehdä hyvän fiiliksen kisasuoritus. Tällä treenimäärällä ei viimeisen päälle viilattuja suorituksia ollut edes mahdollista odottaa. Viimeinen kisamerkintä Nizan tokokisakirjaan on vuoden -09 marraskuulta, eli melkeinpä kahden vuoden kisatauko oli alla. Tuomarina toiminut Harri Laisi onnitteli jo kehään mennessä Nizan vanhasta TVA-arvosta. Eipä taida noita vesiäisiä siis vieläkään ihan hirmuisesti EVL:ssä näkyä, mikä on ehkä hieman ihmeellistä.

Niza seuraa © Sirpa Arminen
Saatiin kilpailla numerolla 1. Aloitetiin paillaoloilla. Kummatkin 10 suorituksia. Ei ennakointia muiden käskyihin ja istui vaikka viereinen koira oli mennyt maihin. Hyvä Niza! Seuraaminen 8, ihan ei paikka pysynyt ja perusasennot tuli viiveellä mutta häntä heilui ja kontakti piti. Olin tyytyväinen. Z:ta 7. Istuminen jäi tekemättä, mutta muuten aika kivasti. Luoksetulo 7. Vähän oli vauhtia, valumista ja ennakointia :) Ruutu 8. Yritti lähteä suoritukseen jo ennen liikkeen alkua. Luulin että ei ollut bongannut koko merkkiä, mutta olihan se. Haukahti pari kertaa ennen liikkeen alkua. Into oli kova :) Varasti liikkurin käskystä ruudusta sivulle. Ihana! Ohjattu 9. Tästä saatiin kyllä ihan liikaa pisteitä vaikka olikin ihan loistava suoritus Nizalta. Teki merkin vähän hassusti, joten lähettäminen oikealle ei onnistunut. Meni keskelle, mutta osasi todella hienosti korjauksella mennä kapulan yli ja hakea oikean! Ihan mahtava suoritus. Ja vielä se että ruutu oli oikean kapulan takana ei ainakaan helpottanut liikettä mutta Nizapa osasi. Aika pätevä. Metalli 10. Se oli hieno. Tunnari 9. Vähän oli taas intoa ja melkein varasti mutta ei kuitenkaan. Pienesti törkki kuonolla kapuloita, mutta oma nousi varmasti. Kaukot 8. S-I eteneminen, mutta muuten ihan ok. Tulokseksi 271 p ja EVL1-tulos. Voi että jäi hyvä mieli. Se että aikaisemmin suhteellisen helposti paineistuva koira tekee noin iloisen ja vapautuneen suorituksen on aikamoinen työvoitto. Pitää vissiin lähteä kokeilemaan pystyykö samanlaiseen suoritukseen oman kentän ulkopuolellakin. Ei siitä varmaan arvokisoihin saa suorittajaa, mutta katsotaan miten jatketaan kisaamista vai jatketaanko. Oliko tämä tälläinen täydellinen tokouran lopetus?  Nizan "comeback" 29.9.2012

Nizan katse: viisas ja vakava. Sitä se on aina ollut. © Sirpa Arminen
 Ensi viikonloppuna jatkuu tokot Fidzin ekalla MM-leirillä. Siistiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti