keskiviikko 1. elokuuta 2012

Haaste otettu vastaan

Viikonloppu vierähti Hiiden Haukkujen leirillä. Fidzi sai tokoilla Ansun opissa. Katsottiin läpi kahden päivän aikana luoksetulon pysäytystä, eli miten saada pysäytys kuntoon ja pysymään hyvänä. On huononakin "ihan ok", mutta että tekisi aina parhaansa. Se on vaikeeta. Tähän ongelmaan kuitenkin sain useita eri treenitapoja, joita ei auta kuin testailla. Se mitä tehtiin toimi! Sitten katsottiin seuraamista, mutta Fidzi meni treenissä tosi kivasti eli oma treeni on tuottanut tulosta eikä Fidzi edistänyt enää ollenkaan niin paljon. Edistämisongelmasta kuitenkin keskusteltiin, katsottiin eri tapoja palkata koiraa yms. juttuja. Sitten katsottiin noutoa. Siinä haluaisin koiralle vielä suurempaa raivoa kapuloille. Fidzi tekee ihan hyvin ja kauniisti ja kait ihan vauhdikkaasti, mutta haluaisin vielä nostaa  kapuloiden arvoa sen silmissä. Katsottiin myös noudon palautuksia yms. Käytiin lisäksi läpi niin yksinkertaista asiaa kuin nopeita sivulletuloja, koska minusta Fidzi himmaa vauhtiaan vähän liian aikaisin. Jättävistäkin testailtiin ja keskusteltiin miten istumisen saisi nopeammaksi (tiedän miten opetan tämän sitten tulevalle pennulle mutta Fidzille istumisen uudelleenopettaminen on varmaan aika vaikeeta). Jotain hyviä ideoita omiin treeneihin tuli myös muiden katselusta. Palautetta sain omasta ajattelumaailmasta. Tiedostan kyllä että kaikessa ei voi olla täydellinen ja että koiralla on omat vahvuudet ja omat heikkoudet. Pitäisi ehkä enemmän punnita mitä oikeasti on kannattavaa viilata ja mitä ei. Tosi ihana oli kuitenkin tokoilla Fidzin kanssa vaikka lämpötila oli lähempänä 30 astetta. Se teki taas parhaansa niin iloisesti. Mulla on kuulema loistava tokokoira, ja niinhän se onkin.

Niza puolestaan sai vepeillä. Se teki veneestä hypyn, veneen haun rantaan ja hukkuvan autettuna. Se oli niin täpinöissään, ihana! Oli kyllä oikein antoisa viikonloppu. Kiitos kaikille.

Tokot tosiaan meni viikonloppuna paremmin kuin hyvin, mutta sitten omissa treeneissä taas ei. Ohjatunnoudon pakka meni ihan sekaisin kun tehtiin liikettä pidemmällä nurtsilla missä kapulat ei näkynyt. Ei ole vielä fyysisessämuistissa tämä liike kun menee epävarmaksi noin helposti. Tylsyys. Ohjatun kanssa on siis tehtävä nyt töitä. Ellakin muisteli alokasluokan liikkeitä ja oli pätevä.

Eilisissä agilitytreeneissä tuli puhetta taas juoksukontakteista, ja taidanpa ottaa Pauliinan heittämän haasteen vastaan ja opettaa Fidzille puomille pysähtymisen lisäksi eri sanalla juoksukontaktin. Katsotaan itkenkö sitten keväällä kun koira ei osaa kontakteja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti