sunnuntai 5. elokuuta 2012

Porskin kisat ja uusi FI-AVA

Tänä aurinkoisena sunnuntaina oltiin koko perheen voimin Porvoossa kisaamassa. Aapo ja Luukas lähti kannustusjoukoksi mukaan. Edessä oli kolme Mujusen Salmen käsialalla tehtyä rataa. Arpaonni suosi sen verran, että Niza sai aloittaa vaikkakin lähtönumerolla yksi. Fidzi sen sijaan sai startata luokan viimeisenä.

Ekalla agiradalla joutui aikalailla pitämään koiraa koko ajan kädessä. Radalla oli myös kolmen hypyn välistävetokohta, johon tultiin kovalla vauhdilla (hyvin vaikeeta varsinkin Fidzille). Nizan kanssa selvitettiin eka rata puhtaasti aina kolmanneksi viimeiselle hypylle jossa sitten napsahti rima takaaleikkauksessa alas, höh. Mahtui siihen rataan vähän valahtaneita kohtia, mutta ihan kivasti kuitenkin kulki. Fidzin kanssa sama rata meni ihan ihmeen hyvin. Se on oppinut jarruttamaan mun "prr" käskytyksellä Selvittiin nollalla maaliin, jolla irtosi toinen sija. Palkintojen lisäksi sijoitus toi meille viimeisen A-sertin, eli nyt mun pieni ihana mustavalkoinen on hakemusta vaille FI-AVA. Se onkin mun ihka ensimmäinen AVA-koira!

FI-AVA (ei vahvistettu) Fidzi
Toisella radalla Niza karkasi A:lta ja meni siinä sujuvasti ohjauksen ohi putken väärään päähän. On se kumma, että Niza kulkee kuin unelma mutta kisoissa on puhtaat radat tiukassa. Fidzin kanssa onnistuttiin tokallakin radalla (tosin ei enää niin hienosti kun ekalla) ja päästiin ilman ratavirheitä maaliin, ja jälleen sijoituksella kaksi. Saatiin siis mukavasti tuplanollapaine pois niskasta.

Viimeinen hypäri oli aika helppo ja siinä onnistuttiin lopulta Nizankin kanssa tekemään nolla, sijoituksella 5. Fidzi ei kestänyt kepeillä vedätystä vaan karkasi tokavikasta välistä perään. En jaksanut korjata, joten otettiin hylly hypäriltä. Keppivirheen jälkeen ei pysynyt keskittyminen kasassa ja loppurata meni aika räpeltämiseksi.

Ihanat koirat, hyvin mennyt kisapäivä ja boonuksena vielä perhe mukana kannustamassa. Aika täydellinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti