maanantai 24. lokakuuta 2016

Lahden toisella puolen

Niin sitä ollaan taas kokemusta rikkaampia! Ruotsin reissu takana, ja olipa kivaa. Matkat meni loistavassa seurassa tosi helposti ja rattoisasti. Ainoastaan muu laivaseurue oli perjantai iltana vähän turhan juhlaisalla tuulella (onneksi sain Anna-Leenalta korvatulpat lainaan niin sain jokusen tunnin nukuttua). Fidzi kuitenkin oli kaikesta huolimatta oma iloinen itsensä. Sitä ei kyllä stressaa mikään. Se toimitti tarpeensa laivan hiekkalaatikolla ongelmitta, eikä kannella vastaan kävellyt Harri-hyljekkään ihmetyttänyt sitä yhtään. Vitsi se on viisas koira <3

Riemun tokotoursia voi suositella kaikille :)
Aamulla oltiin Tukholmassa tosi ajoissa, eli oli pitkä päivä odotella kokeen alkua. Vaikka jännitti niin oli mahtava päästä kisaamaan Fidzin kanssa vielä vanhoilla säännöillä. Ruotsissa kun säännöt vaihtuu vasta vuodenvaihteessa. Kisapaikka ja kokeen toimitsijat olivat tosi kivoja. Iso nurtsikenttä sopivan pitkällä nutsilla. Ainoastaan mikä vähän mietitytti nurmikentällä oli kapuloiden näkyminen, varsinkin kun Ruotsissa käytetään ohjatussa sorvattuja kapuloita (ja Fidz on aina ollut huono pitämään kaaria jos kapuloita ei näy). Pikkasen myös jännitti kun piti selvitä kehässä ruotsin kiellellä, mutta yllättävän selkeä oli käskytys ja helppo sitä oli ymmärtää. Erilaista kehässä mm. oli se että ei sanottu ollenkaan että "liike alkaa" vaan kun olit siirtynyt aloituspaikalle alkoi heti liikkeen käskytys.

Meidän matkaseurua: Neo, Fidzi ja Riemu
Lauantain kisa meni ihan kivasti. Treenaamattomuus näkyi siinä että nuoruuden vanhat virheet puskivat pintaan. Ruutuun lähetyksessä Fidzi meni ensin luoksetulon merkille (oli huomattavasti näkyvämpi). Tämän sain onneksi kerralla korjattua, ja ruudussa pistin suoraan maihin. Lisäksi Z:ssa seisoi istumisen. Näiden lisäksi ei muita isoja virheitä tapahtunut, niimpä sillä suorituksellahan sitten irtosi 1-tulos 283 pistettä ja 3/19 sija, ja uusi titteli S TVA. Reissutavoite oli siis saavutettu heti lauantain kokeessa. Hyvä me!

Vaikka lauantaina oltiin jo kisamatkan tavoite saavutettu niin toki me kisattiin sunnuntainakin ja vaan fiilisteltiin. Sunnuntaina koe oli myös nurmella, mutta tuomarointi oli huomattavasti tiukempaa kuin lauantaina. Koe meni kuitenkin kivasti ja Fidz vaan paransi tekemistään. Se oli oikeastaan tosi kiva. Pari mokaa kuitenkin tutttuun tapaansa teki mm. ruudussa juoksi sivulle tullessa ohi ja kaukoissa ennakoi yhden vaihdon niin että ei kunnolla suorittanut S-I vaihtoa. Tällä suorituksella kuitenkin sai toisen 1-tuloksen 274 pistettä ja 2/14 sija.


Hakemusta vaille tuore S TVA
Kyllä siis kannatti lähteä Fidzin kanssa vielä kisareissulle. Paljon uusia kokemuksia, ekaa kertaa tokokokeessa ulkomailla, laivalla matkustamista  ja kaikkea muuta mitä reissaamiseen liittyy. Oli myös ihana huomata että matkoista huolimatta Fidzi jaksoi kaksi päivää kisata tosi kivalla fiiliksellä. Ei uskoisi että tällä viikolla veteraani-ikä täyttyy! On se vaan maailman kultaisin koira <3 Olen kyllä niin onnellinen siitä, että juuri se on toiminut minulle niin suurena opettajana ja mitä kokemuksia ollaankaan yhdessä koettu. Olen ihan todella onnellinen niistä.

Fidzi kun nyt eläköityy tokosta (ja suuntaa uusiin haasteisiin) on Zapin pikku hiljaa vallattava aika isot saappaat. Viime lauantaina testattiin ekaa kertaa kaikki EVL:n liikkeet putkeen. Paljonhan vielä siinä on hommaa siihen miltä haluan kaiken näyttävän, mutta Zap on nuori poika ja meillä on aikaa. Tältä se meno nyt näyttää: video

Nizasta olisin vielä lauantaina kirjoittanut että voi tosi hyvin, mutta eilen illalla sai kipukohtauksen ja oli vielä kipeä ma aamuna (ei halunnut lenkkeillä). Viimeksi tällainen oli kesällä. Uskon että näiden kipuilujen syynä on selän silloittuminen, koska ne aina hetken päästä hellitää ja sitten voi taas hyvin. Nyt siis taas otetaan hetki rauhassa ja kipulääkityksellä. Toki jos nämä tihenee tai menee pahaksi niin mennään tarkempiin tutkimuksiin. Niza kun on niin kivasti jaksanut juosta lenkeillä en aina muista että kuukauden päästähän sillä on jo 11-vuotta mittarissa, eli ei se enää ole mikään nuori koira. Ja onhan sillä niitä sydän ongelmiakin, mutta toivotaan vielä pitkää ikää vesiäiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti