keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Viime viikonlopulta

Viime viikonloppuna aksattiin. Ensin lauantaina Turussa Timon opissa Fidzin ja Ruskan kanssa, ja sitten kisattiin vielä sunnuntaina Ruskan kanssa ihka ekat hallikisat Janakkalassa. Täytyy kyllä todeta että on äiti ja tyttö ihan erilaisia ohjattavia agilityssä. Se nyt on selvää että Fidzi on vielä paljon osaavampi, mutta hitsi se on raskaampi viedä radalla mitä Ruska on. Ruska kääntyy paljon paremmin (elastisemmin) ja kiihdyttää nopeammin kovaan vauhtiin. Toisaalta helpotus ajatella, että en ole vaan koulutuksellisesti epäonnistunut Fidzin kanssa ihan niin paljon, koska samalla tavalla olen Ruskaa ja Nizaa työstänyt ja ovat  ihan erilaisia, kevyempiä ohjata.

Timon treeneistä Fidzin kanssa vastakäännöksissä oli hankalaa. Se kun hyppää läpi heti jos en ole ajoissa. Radalla oli kohta mihin piti tehdä kaksi vastakäännöstä peräkkäin ja siitä niistoon. Sain yleensä yhden näistä ajoituksellisesti täysin onnistumaan. Sylkkäreissäkin huomio että pitää tulla ajatuksella käteen koska helposti oikoo ja sitten hyppää taas ristiin. Ruskakin meni yllättävän hyvin koko treenin ottaen huomioon sen osaamistason ja treenin vaikeuden. Sen kanssa on ohjauksia radalla kuitenkin tehty tosi tosi vähän, ja nyt oli mukana mm. niisto, vastakäännös, poispäinkäännös jne. Se on kyllä kehittynyt ihan hirmuisen hyvin jos ajattelee että ollaan treenattu alle vuosi yhdessä (ja alkuun piti tietty opetella esteet), ja  treenimäärä on ollut tosi vähäinen, tyyliin noin kerta viikkoon. Lauantai oli vasta sen toinen ulkopuolinen koulutus ikinä, eli aika hienoa.

Lauantain treenit kun meni odotuksia paremmin niin sunnuntain kisat sitten ei mennyt niin hyvin. Ekan radan lähtö ja kontaktit tosin oli jo reissun arvoiset. Vielä ei meillä ihan pysy paketti kasassa ja takaaleikkaus ja poispäinkäännöksiä pitäisi treenata (tosin olin ajatellut että näitä ei vielä 1lk:ssa tarvittaisi näin paljon). Ruskan treeniä ja kisaradat.

Jotta ei vaan bc agilityksi menisi niin ensi lauantaina on sitten Nizan vuoro päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Ihanaa! Treeneissä ei sen kanssa oli mitään ihmeellistä. Vahvistetaan itsenäisyyttä ja terapioidaan.

Fidzin kanssa tokoa on tehty useampana iltana viikossa. Nyt pitäisi vaan saada liikkuritreeniä enempi jos oikeesti sinne messariin meinataan uskaltaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti