keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Pienesti treeneistä

Viimeiset suuret vaakanumerot on nyt otettu (ihan kamalan kiva jos ei tarvitsisi enää noin isoja lukuja katsella)! Tokoa on minun suuresta koosta huolimatta jaksettu tehdä. Tiistain maneesitreenit oli taas vaan niin mahtavat molempien koirien kanssa. Fidzi teki kisamaisemman setin; ensin ohjattu, kaukot ja zeta ja sitten tunnari, luoksetulo ja ruutu. Voi että oli pieni bc iloinen ja se näkyi tekemisessä. Oli tosi kivaa tekemistä koko setti. Pieniä kauneusvirheitä toki, mutta ei mitään suurempaa korjattavaa joten korjauksia ei edes otettu vaan lopetettiin siihen että Fidzi tunsi olevansa taas ehkä paras ikinä.

Zap:kin pääsi tiistaina tekemään vähän enempi vauhtiliikkeitä kun maneesissa pohja on niin pehmeä ja pitävä. Tehtiin eka ruutua ensin pari kertaa lätkän kanssa, kerran ilman ja loppuun vielä lätkän kanssa vahvistus ja olipa se hieno. Olisi pitänyt ottaa videolla kun kuulema näyttää siltä että käskyn saatua lähtee niin että pomppaa ylös ja sutii ilmassa kun on niin kova kiire :) Kapulan kanssa otettiin palautuksia niin että appari pisti kapulan suuhun ja sai juosta pidemmän matkan sivulle asti ja tämäkin olisi tietty pitänyt saada videolle kun oli niin hieno! Tuli (jälleen) tosi kovaa, mutta osasi tulla siististi sivulle. Hieno poika! Loppun katsottiin jättäviä ja niiden loppuja eli sivulle palaamisia.

Zapin kanssa on nyt parissa treenissä otettu mukaan vähän palkatomuutta ja liikkuri. Toistaiseksi on ketjutettu vaan luoksetulo ja kapulan pito. Aika kivasti on tehnyt, mutta on se vaan niin kierroksilla kun tulee kentälle ekaa kertaa että ei se ihan helppoa ole. En oikein vielä tiedä miten saan seuraamisen tuohon pakettiin mukaan, Pitää varmaan ensi kerralla tehdä jonkun asteinen treeni alle (jossa saa juosta) ja sitten yrittää ketjuttaa joku seuraamisosio tuohon mukaan. Zap on tässä kyllä niin erilainen kuin Fidzi, jonka voi ottaa oikeastaan suoraan autosta kisaan. Zapin kanssa varmaan saan tehdä ensin kunnon lenkin ja koko evl:n läpi niin sitten pysyy kisasuorituksen käsissä :) Ei se kuitenkaan vissiin ihan kamalalta näytä, kun treenikaverit sunnuntaina sanoivat että hyvin voidaan laittaa hakemus nuorten koirien rinkiin (tai sitten olivat vain kannustavia).

Maneesitreeniä....
Näiden treenien jälkeen kolahti hyvin teksti minkä luin "Elä hetkessä, nauti joka hetkestä, tee asioita suurella sydämellä, ole kiitollinen joka hetkestä, ole kiitollinen omasta ja koiran terveydestä joka hetki. Ja kun vihdoin ymmärrät nämä, unohdat suorittamisen ja alat saada suurinta iloa ja intohimoa, minkä harrastuksesi voi sinulle antaa." Ja tuommoiset treenit on vaan se miksi tämä harrastus on vaan niin ihana. Huonompikin päivä ei voi muuta kun muuttua paremmaksi.

Lauantaina pitää varmaan "kiduttaa" itseään ja mennä katsomaan agilitykisoja, kun Ruska pääsee Saijan kanssa radalle. Kiva nähdä onko osannut kouluttaa koiralle sen verran jotain että toimii toistenkin kädessä. Samalla sitä aksakentän laidallaoloa voisi treenata tuon tulisielun kanssa, joka nostaa siitä aikamoiset kierrokset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti