sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Eroon talvihorroksesta!

Ihanaa, Fidzi tuntuu koko ajan enempi omalta itseltään. Näin jälkikäteen on vasta ymmärtänyt kuinka "apaattinen" se onkaan ollut juoksuista lähtien. Onneksi ne päivät on nyt pikkuhiljaa taas takana. Nyt se taas leikkii kotona itsekseen. Eilen aamulla juoksulenkilläkin alkoi hepuloida ympyrää ja tänä aamusta alkoi Ruskaa hihnassa haastamaan leikkiin. Marikakin kommentoi että näyttää ihan eri koiralta, lapselta taas :) Näistä kokemuksista viisastuneena niin kyllä mä sen keväällä steriloin.

Ruudun uuden sanan ja paikan treeni on mennyt eteenpäin, mutta ekalla yrittämällä ei vielä helposti mene tarpeeksi taakse (uusinnalla ja näytöllä paremmin). Kriteerit on nyt tiukat eli pitää tehdä just eikä melkein ja kerralla niin on hyvä. Yritetään nyt pitää tästä kiinni ja jatketaan treeniä. Noudoissa minusta tuo jo paljon paremmalla ilmeella sivulle, mutta vielä siinäkin on töitä. Perjantaina otettiin kaikki muut liikkeet paitsi seuraaminen hallilla. Jotenkin tuntuu että näiden treenattavien asioiden lista vaan kasvaa, mutta toisaalta olen saanut paljon asioita eteenpäin. Luoksetulo on kiva ja loppukin parempi. Kaukojen M-I ja S-I vaihdot toimii ilman jähmeyttä. I-S vaihtoon pitäisi myös vaihtaa sana jotta ei siinä jumittuisi. On se vaan tärkeää miten tuollaiselle helposti jumittavalla bc:lle myy asiat. En vaan sitä silloin alkujaan ymmärtänyt kun ensimmäinen paimen on.

Tämä viikonloppu on ollut koiramenoista ihan vapaa. Lauantaina käytiin heti aamusta juoksulenkillä ja ainut treeni mitä tehtiin oli omassa pihassa seuruuta. Välillä putoaa alas ja välillä on tosi hyvä. Vaikeeta saada tuo liike tasapainoon. Olen yrittänyt muistaa palkata nyt paljon istumisia koska hitaista pa:sta on mennyt paljon pisteitä. Tänään alkaisi HiHan tokotreenit ja aiheena ruutu mikä sopii meille oikein hyvin.

Aksaa on tehty myös jonkun verran. Viime lauantaina Niza ja Ruska juoksi Teemun koulutuksessa ja molemmat oli tosi päteviä. Niza oli niin tasainen ja hyvä ja Ruskakin osaa yllättää aina. Teki hienoja putkijarruja, kovassa vaihdissa serpenttiiniä, niistoja, viskejä jne. Oli kyllä niin hyvä mieli noiden treenien jälkeen. Keskiviikkona Ruska sitten treenasi keppejä verkoilla. Tarkoituksena vahvistaa sitä että hoitaa oman tonttinsa kepeillä eikä lähde minun perään, sekä ottaa erilaisia lähetyskulmia. No ei ollut sille helppoa eli tule tarpeeseen se treeni. Fidzikin vähän aksasi ja olipa se aika vaikeeta (tosin treenikin oli haastava). Jotenkin olen ihan kahden vaiheella mitä teen Fidzin agilityn kanssa. Jätänkö nyt suosilla sen lajin jäähylle ainakin kesään asti vai treenaanko sm:iin? Toisaalta jos ja kun steriloinkin sen, niin tulee keväällä taukoa...en taida vaan osata päästää irti. Toko on kuitenkin nyt tänä vuonna se meidän juttu, ja se tuntuu niin hyvältä.

Olipa muuten outoa kun surffasin blogin kautta blogiin niin eräs ihminen oli ollut Toivolan Hannan tokokoulutuksessa (mutta ei siis minun!). Outoa siksi että en ole koskaan törmännyt täysin saman nimiseen henkilöön tämän lajin parissa, mutta on kyllä hyvä tietää että en ole ainut (totesin kyllä Aapolle että ei olisi pitänyt vaihtaa sukunimeä niin ei olisi pelkoa keneenkään sekoittumisesta nimen takia) :)

3 kommenttia:

  1. Moi, Hanna Toivolalla on Korreilta bc Kit sekä borderterrieri. Asustaa Jyväskylässä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun vastasit :) Oiskohan kyseessä kuitenkin Hanna Närhi: http://www.elisanet.fi/nanajakit/ohjaaja.htm ?

    VastaaPoista
  3. Joo, huomasin just saman, että olin muistanut sukunimen väärin. Kiitos linkistä

    VastaaPoista