sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Ei nollia tällä kertaa


Näin alkoi meidän sunnuntai (kuten mikä tahansa muu Ellan aamu):

Lazy sunday morning...
Päivä kuitenkin jatkui Fidin kanssa pitkästä aikaa tokokisoissa. Olipa samalla ekat hallikisat tänä vuonna. EVL:ssä tuomarina Marita Packalèn. Tarkoituksena oli katsastaa missä mennään liikkeiden osalta kisatilanteessa. Käytiinpä kisapaikalla jo lauantaina kun joku ei ollut hirmuisen huolellisesti lukenut kisakirjettä vaan jostain syystä oletti kisojen olevan lauantaina? Tehtiin sitten extempore vieraskenttätreeniä. Nizakin pääsi treenaamaan.

Kisat alkoi etuajassa (ehkä ekat tokokisat koskaan jotka on ollut aikataulua edellä). Aika haipakkaa saikin sitten ottaa paikalle tultua koiran paikallaoloihin. Ensin istuminen ja sitten makuu. Kummastakin 10, mutta ei kyllä voinut olla yhtään varma miten Fidzi oli oikeasti ollut koska kun muiden paikallaoloja seurasi niin koirat sai vinkua, haistelle yms. ja sai silti kymppejä. No onneksi Niina sanoi että ei ollut tehnyt mitään sopimatonta, eli ehkä ihan ansaitusti nämä kympit.

Loput liikkeet kahtia. Ensin Z:ta jossa piru vie se istuminen jäi taas seisomiseksi. Seuraavassa kisassa vaikka pysähdyn ja käskytän, mutta istumisen virhekierre on saatava loppumaan. Seuraamisessa vähän keuli, mutta jo parempaa. Z:sta siis 7. Seuraaminen 10. Ei kyllä olisi ollut jos multa olisi kysytty. Edisti, vaikka ei enää hirmuisen paha. Lisäksi peruuttamiset pitää saada siistimmäksi. Luoksetulo 10. Ei totisesti olisi ollut. Huomasin muita katsellessa, että tuomari ei välitä noista käskyjen lukumäärästä, niin päätin vahvistaa pysähtymistä käsimerkillä (suullisen käskyn lisäksi), mutta ei siltikään loistava, höh. Ruutua vähän jännitin koska jostain syystä oli tosi monelle koiralle vaikea. Oliko varjojen syytä vai mikä, mutta liioittelematta puolet koirista ei sinne löytänyt. Fidzikään ei selvästi lähtöpaikalla tiennyt ruudun suunnasta. Katsoi merkilläkin vielä toiseen suuntaan, mutta lähti sinne minne lähetin vaikka epävarmuus näkyi. Meni kuitenkin suoraan ruutuun. Hyvä stoppi, mutta kaksoiskäsky maihin. Loppu ok ja 8. Olin kuitenkin tyytyväinen että onnistui, sillä ruudun kanssa on nyt "tapeltu" paljon.

Seuraavassa setissä sitten loput. Ensin ohjattu. Itse sössin käskytyksen. Lähetin Fidzin merkiltä hakemaan kapulaa "oikea-käskyllä" jota en sille ole koskaan käyttänyt (Nizan käsky). Kyllä se oikein lähti ja haki mutta ihme vaan että vähän oli epävarmanoloinen. Onneksi oli käsimerkki mitä noudatti. Siitä 10. Metalli myös 10 ja se olikin hyvä. Tunnarin teki myös varmasti ja siitä 10. Kaukoissa tuli ekaa kertaa joku "jumitus" S-I vaihdossa. Ei tehnyt istumista loppuun vaan jäi sellaiseen puolittaiseen asentoon, ei korjannut edes kaksoiskäskyllä. Pöh! Muuten ok. Siitä 7. En usko että sillä oli vaikutusta että kaukot suoritettiin yleisöä vasten. Ei yleensä tällaisesta paineistu eikä nytkään ollut sen oloinen.

Lopputuloksena 1-tulos 291 pistettä ja KP. Harmittavaa kun koira saa aina kympin kun tekee liikkeen sinne päin niin ne oikesti hyvät suorituksen ei tule esiin, mutta näin tällä kertaa. Pääasia oli että meillä oli kivaa yhdessä kehässä. Tiedetään missä mennään ja mitä erityisesti pitää treenata. Ja siitä olen tyytyväinen että vaikka virheitä tuli niin ei tullut niitä nollauksia (oikeastikkaan)!

©Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti