lauantai 6. tammikuuta 2018

Uudelle vuodelle

Oli ilmeisesti liian tiukka tavoite päivittää blogia kerran kuussa, mutta yritetään taas kiriä...

Ensin jos pikaisesti miettii vuotta 2017. Tuntuu että ei saatu oikein mitään aikaiseksi, mutta kyllähän Zap sai TK4-arvon sekä tuli valituksi TOKO valmennusrenkaaseen. Onhan siinä vuodelle tuon kuumakallen kanssa jo saaavutuksia. Agilityssä tavoite oli saada aikaiseksi jo jotain pientä rataa. Sekin tavoite täyttyi, koska Zap on viisastunut jo niin paljon, että uskalsin ilmoittaa sen ensimmäisiin kisoihin viikon päähän. Saapa nähdä pysyykö pakka kasassa kun ei olla ehditty ollenkaan käymään möllikisoissa vaikka tarkoitus oli. Oma tavoite on, että lähdössä pysytään ja kontakteista ei luisteta ollenkaan, piste. Meillä ei kuitekaan ole tarkoitus kilpailla agilityssä niin paljon että olisi aikaa korjata "tyhmiä" virheitä, jotka tulee siitä että itse sallisin asioita kisatilanteissa mitä en treeneissä salli, joten näistä en aio luistaa sen kanssa ollenkaan, vaikka olisi kuinka nolla alla.

Zap ei ole kisakentillä tainnut viime päivityksen jälkeen pyörähtää, koska tokon osalta on treenin alla olleet/on edelleen (ja varmaan aina) aiheet joita ei ole helppo työstää tai saada nopeasti muuttumaan, kuten mielentila. Tämä aihe on itsellekin sinänsä raskas työstettävä koska edistystä ei samalla tavalla näe kun esimerkiksi liikeopetuksessa. Onneksi muut ovat kommentoineet, että Zapin mieli on mennyt eteenpäin, vaikka itse sitä on välillä vaikea nähdä. Syksyn (vaikka talvi tämä kai pitäisi olla) aikana ollaan päästy mm. kaukojen ääntelystä eteenpäin (Zap jostain syystä aina "piippasi" tai on se edelleenkin herkässä kun pitää mennä taakse maahan (etujalkakaukot), mutta kun tässä on päästy ongelman paremmalle puolelle on ääntä alkanut tulla ennen hiljaisissa liikkeissä kuten ruudussa ja kierrossa. Kierron ääni on aika hyvin saatu purettua namilla tötsän takana, joka pitää syödä. Ruudun kanssa on vielä enempi työtä. Hirveän vaikea aina tietää, että miksi se ääni tulee ja kaikkea sitä pohtii ja työstää, mutta nyt tuntuu että jos Zap on sitä mieltä että kyllä hän tietää ja että juostaan vaan kovaa "aivot narikassa" niin ääni tulee kun pitää/ärsyttää jarruttaa.

Lisäksi yksi kevään projekti on alkaa sietämään juoksevien koirien häiriötä. Nämä ei ole ongelma jos Zap saa itsekin tehdä juoksuliikkeitä, mutta se että pitäisi keskittyä esim. kaukoihin kun joku juoksee nenän edestä esim. ruutuun on sille ihan todella vaikeeta. Nyt olen treenananut niin että Fidzi on samaan aikaan pallonsa kanssa kentällä vapaana, mutta ei siitä näytä olevan Zapille häiriöksi...eli taas haastava treeniaihe koska siihen tarvitaan seuraa ja itse treenaan niin paljon yksin. Eli eipä se kyllä helpolla päästä, mutta on se NIIN ihana ja paljon se opettaa uusia asioita <3Fidzin ja Nizan vuoden 2017 tavoitteet täyttyivät kivasti, koska olivat molemmat aika terveitä ja Fidzin silmätkin sai puhtaat paperit. Fidzi viisas on siis saanut jatkaa ryllyuraansa, ja sillä on plakkarissa Niinan ohjaamana RTK2. Nyt vähän työstetään oikealla seuraamista, ja peräpään käyttöä käännöksissä lisää ennen voittajan korkkaamista. On se vaan ihanaa, kun se on päässyt takaisin kisakentille. Nyt se on selvästi vaan alkanut vaatia itselleen myös lisää treeniaikaa :)

Fidzin ja Nizan tavoitteet vuodelle 2018 säilyvät samoina, eli pysyä terveenä. Fidzi saa toivottavasti myös jatkaa ralliuraansa. Zapin kanssa tokossa on tavoite päästä tasaisempaan mielentilaan ja sitä kautta seesteisempään kisasuoritukseen ja ekat tokon SM-kisatkin olisi sen kanssa mahtava saada kokea. Agilityä jatketaan ja tavoitteena voisi olla vaikka päästä ykkösistä pois, mutta pääasia on opettaa siitä estetaitava, että pystytään tekemään turvallista agilityä yhdessä toisistamme nauttien. Jälkeä on myös tarkoitus jatkaa, ainakin terapiana.

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti