maanantai 27. helmikuuta 2017

Näytönpaikka

Sen verran on taas aikaa vierähtänyt viime päivityksestä, että aika mahdotonta edes yrittää kiriä tapahtunutta kiinni. Yritetäänpä sitten nostaa niitä isoimpia asioita muistiin:

Ruskan kanssa ollaan käyty pari kertaa kisaamassa tänä vuonna. Eka Lohjalla Muotkan parilla radalla, kulki aika kivasti. Toiselta radalta vitonen putken kiellosta (olin huolimaton) ja toiselta radalta nollavoitto. Toisen kisat käytiin Vantaalla. Siellä suurimmaksi kompastuskivaksi nousi keinu. Hiippaa tai tekee lentokeinun, eli tuli aika selväksi että keinu on nyt otettava tehotreeniin. Muuten ei isompia sielläkään eli yhteistyö tuntuu loksahtaneen aika kivasti paikoilleen. Ainut että Ruska ei liikkunut normaalisti. Taisi olla valeraskautta ilmassa...

Zap kävi toisen EVL kokeensa tammikuussa, kun saatiin varasijalta paikka Pussisen kokeeseen Vantaalle. Koe oli jaettu kahteen kehään (+ paikallaolot). Paikallaolot teki taas ihmeen kivasti, vaikka on niissä treeneissä ollut herkästi tosi huono. P-oloissa haasteena on, että Zap jää tosi herkästi katselemaan telkkaria, mutta tätä nyt työstetään ja toivottavasti se siitä paranee.

Eka kehä meni tosi kivasti. Seuraaminen oli edelleen tuomarin mielestä liian tiivistä (ja onhan se), mutta viime kokeeseen verrattuna hidas ja peruutus oli jo paljon parempaa. Kiertonouto oli tosi kiva. Luoksetulon stopit ei nyt ole ihan parhaita, mutta niitä en ole hallikaudella halunnut juurikaan hinkata eli niiden aika tulee sitten kun päästään hiekkakentälle, joten siihen nähden olin tyytyväinen. Ohjattukin oli ihan kiva kokonaisuutena.

Toisessa kehässä olikin sitten ruutu, jossa tyhjässä meni hieman vasemmalta takaa ulos, mutta YLLÄTYS me osattiin korjata se. Tämä oli tosi ihme, koska korjaukset on meillä ollut treeneissä t-o-d-e-l-l-a vaikeita (ääniongelman vuoksi). Ruudussa kun vielä meni takareunasta yli, niin piti sekin korjata (ja sekin onnistui!), mutta liike meni sitten nollille. Tunnarissa possuili. Nousi seisomaan kun liikkuri laittoi kapuloita! Muuten teki itsekseen aika hyvin. Z:ta oli huono, mutta tämä onkin meille vaikea. Seuruu epätasaista ja maassa ollessaaan kääntyi vielä vähän perään. Kaukot teki muuten hienosti mutta maahan käskyllä ääni! Paljon hyvää, mutta paljon kuitenkin myös sitä työtä :) Tosi kivaa oli kuitenkin kisata tuon hullun pojan kanssa!  Pisteet ei riittäneet 1-tulokseen ruudun nollauksen ja tunnarin vitosen jälkeen.

Sitten mietinnän jälkeen laitoin hakemuksen valmennusrenkaaseen. Tiesin kyllä että ei me lähelläkään täydelistä  tokoa pystytä tekemään ja Zap on vielä aika(/hyvin) hektinen, mutta sitten ajattelin että mennään joka tapauksessa hakemaan kokemusta koska eletään hetkessä ja meillä oli siihen nyt hyvä mahdollisuus. Renkaan näyttö pidettiin viime lauantaina Tampereella, joten viime viikkojen treenit on aika lailla keskitytty pääsykokeen liikkeisiin. Varattiin kenttä tunniksi ennen näyttöä, mikä oli oikein tarpeen koska Zap sai arvonnassa numeron kaksi. Näyttö ei virheittä mennyt, mutta minä taisin olla kehässä nyt se heikompi lenkki. Zap oli oikeastaan tosi kiva. Yhden äänen päästi kaukojen maa-käskyllä, mutta muuten teki kyllä parhaansa (video). Tuloksia joudutaan vielä odottamaan todennäköisesti noin kuukauden päivät.

Fidzi kävi silmälääkärissä kontrollissa. Iriitti oli parempi/parantumassa, joten kortosoni vaihdettiin tulehduskipulääkkeeseen jota jatketaan seuraavat 3-6kk. Silmänpaineet oli kuitenkin edelleen todella matalat, eli ihan normaalin ala-rajalla. Toiveena kuitenkin vielä on, että tästä voidaan selvitä ilman loppu elämän lääkitystä. Niza on puolestaan voinut hyvin. Sillä on turkki nyt tosi pitkänä kun olen miettinyt veisinkö sen vielä näyttelyyn. Olisi se kait kuitenkin aika hyvä kuntoinen 11,5 vuotias (ja Zapkin pitäisi raahata sinne näyttelyyn joku päivä niin jos samalla?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti