sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tokoa, aksaa ja eka luva

Viime sunnuntaina Marika veti HiHan tokotreenit. Olipa ihanaa kun joku oli miettinyt mitä tehdään ja miten ja sitten vaan tehdään. Niin paljon sitä kuitenkin itsekseen tekee kaikki suunnitelmat ja treenit niin tällainen vaihtelu on välillä hyvin tervetullutta. Otettiin alkuun paikallamakuut häirittynä niin että joka toinen koira oli toisin päin ja toiset teki luoksetuloa ja toiset paikkamakuuta. Fidzi teki makuun hyvin tosin taisi jäädä liikkuriin alku käskytyksessä kiinni (tosin liikkuri tuli aika iholle). Luoksetulossa lähti vähän miettien mutta laukalla heti. Sai tästä vauhtipalkan. Sitten tehtiin noutoja eritavoin häirittynä. Fidziä ei muiden käskyt yms. haitannut mutta jäi muiden kapuloihin kiinni. Metallihyppyä otetiin niin että kun olin heittänyt kapulan siirryin ihmismassan taakse. Fidzi oli pätevä ja löysi minut. Toinen kerta tehtiin niin että Marika makasi kapulan edessä ja lisäksi ihmismassa oli ennen haettavaa kapulaa. Onnistui myös tässä mutta olisikohan paluussa mennyt ensin Sarin viereen mutta tajusi mokanneensa. Oli hauskat ja välillä vähän koiraa enempi haastavat treenit.

Tiistaina tokoiltiin Vihdissä, mutta ärsytys kun pimeys tulee niin aikaisin ja kenttä ei ole valaistu. Otetiin z:taa, ohjattua, ruutua ja luoksetuloa. Ohjatun teki hyvin. Erikseen otettiin kapulan kanssa kiertoja ja sivulle tuloja. Ruudussa haastoin laittamalla lempi pallon ruudun taakse. Oli selvästi vaikea mennä oikealle paikalle, mutta onnistui. Z:ssa palkkailin alkua ja asennoista mukaanlähtöjä. Luoksetuloa otetiin vaan kiertojen kautta.

Keskiviikkona Krista toi oikein kivan teknisemmän treenin. Nizankin kanssa oli vähän treenattavaa, mutta kaiken kaikkiaan meni taas tosi kivasti. Ruskalle oli aika vaikea treeni. Palkattiin backflappiä erikseen (jota ei ollut ennen tehnyt). Poispäinkäännöksen teki nyt tosi hienosti! Kepit tuotti taas vaikeuksia...meinaa vaan pahtaa ohi tai kesken perään. Selvästi oli niin tekninen rata, että väsähti nopeasti. Nizan ja Ruskan jälkeen Fidzi tuntui paljon raskaammalta. Se lähtee paljon helpommin pois ohjaukesta ja hyppää niitä pyörityksiä ristiin. Saatiin senkin kanssa onnistumaan kun sain ohjauksen kohdalleen. Kyllähän sekin osais jos joku osais sille ajoissa kertoa.

Perjantaina käytiin Marikan kanssa tokoamassa. Fidzi aloitti maanantaina juoksun niin ei päästy halliin. Oltiin siis ulkona. Oli ihanaa kun sai treenin liikkuroituna. Fidzi teki ohjatun, Z:taa, ruudun, luoksetulon ja paikallaolot Rawin kanssa. Ohjatussa sai palkan koko liikkeestä, merkiltä, vauhtipalkan toisen puolen nostosta ja lopuksi alun kontaktista. Teki kyllä tosi kivasti. Katsoo tarkasti kun kapulat viedään, mutta käskysanalla nostaa kontaktin. Just niin kuin pitää. Z:ssa seuruu oli Marikankin mielestä jo hyvää, jee! Mä vaan kuulema teen huomaamatta jotain pakkoliikeapuja joista pitäis päästä eroon. Ruutu tehtiin ensin liikkurin kanssa. Oli aika hankala hahmottaa pimeässä niin sai ensin palkan ruutuun kun löysi vaikka jäi vähän eteen. Sitten palkkailin vielä paikkaa erikseen. Luoksetulo liikkurin kanssa stoppien kanssa ja läpi. Marika muistutti että paikallaoloissa voisi muistaa olla vähän edempänä niin Fidzi ei mene jätössä niin kasaan ja eikä siirtele tassuja jätettäessä. Ihana viikonlopun aloitus.

Lauantai aamusta kisattiin Ruskan kanssa Ojangossa. Kisakirjeestä huomasin että Tuomarina oli Savikon Seppo. Positiivinen yllätys koska ajattelin että Seppo tykkää perusohjauksesta ja hänellä on maxikokoisia koiria niin radat voisi olla meille tai meidän tasolle sopivia ja niihän ne oli. Saatiin aikaa kaksi aika kivaakin rataa. Ekalta nolla ja sijoitus 2. Ennen keppejä annoin tietoisesti valahtaa, jotta saa rauhassa tulla niille kun se on niin vaikeeta. Onnistui! Toiselta radalta 5 RV muurin palikasta, mutta muuten rata oli vielä parempi kuin eka, ja ne kepit haki itse oikein. Nyt pitäisi osata päästää käsijarrusta irti. Keinua pitäisi miettiä. Haluaisin sellaisen pam ja menoksi keinun, mutta vedätyksellä ei varmaan tule sitä pammia vaan pelkästään menoksi. Treenattavaa on mutta mikäs siinä kun sekin on niin siistiä. Ruska 9.11.2013.

Ruska ja eka luva
Fidzi sai tehdä lauantaina tokoa lenkin yhteydessä. Teki seuruuta, jättävät ja luoksetuloa. Lenkillä tekee seuruuta jotenkin rennommin. Kentällä se niin yliyrittää aina välillä. Ehkä johtuu lentävistä lähdöistä, en tiedä. Kaukot on edelleen ruokakippotreeninä ja ne on siinä tosi makeet! Kumpa ne siirtyisi sellaisenaan kisakentille joku päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti