sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 highlightit

Taas oli aika kaivaa blogin syövereistä vuoden 2011 lopussa laadittuja ajatuksia vuodesta 2012.

Fidzin tavoitteena agilityssä oli saada SM-nollat kasaan. SM:iin ei kuitenkaan ollut sen kummempia tavoitteita kuin mahdollisimman ehjät radat. Lisäksi agissa oli tavoitteena viimeinen AVA-serti, ja hyppysertejä. Tokossa tavoitteena oli rakentaa liikkeitä entistä paremmiksi ja entistä häiriökestävimmiksi, ja osallistua arvokisoihin  ja tehdä niissä oman tasoinen iloinen suoritus.
-
Agilityn SM-nollat saatiin varmaan viimeisestä mahdollisesta kisasta kasaan, mutta yhteistyö ei ollut vielä lähelläkään sitä mitä se oli syksyllä ennen pentuja ollut. SM:t oli tuli ja meni, ja niissä ei ylletty omantasoiseen suoritukseen ollenkaan (tai ehkä se oli meidän tasoista menoa sillä hetkellä), mutta ei jäänyt niistä kisoista Fidzin osalta sen enempää muistoja. Agilityn piirinmestaruuskisoissakin tuli lapsus (renkaan alitus), mutta joukkueradalla onnistuttiin vähän paremmin ja kotiin tuomisena oli uudenmaanpiirinmestaruus hopeeta. Viimeinen AVA-serti saatiin kesällä, mutta jostain syystä AVA-valionarvoa ei ole vielä vahvistettu (onkohan mun hakemus mennyt perille?). Hyppysertejä ei siunaantunut, mutta eipä me ihan liikaa olla hypäreillä kisattu.
Uudenmaan pm:t 2012 © Ville Kivirasi
Tokoa ei ennen vuoden 2012 SM:iä ihan liikaa ehditty treenaamaan, mutta kisoihin kuitenkin mentiin ja itsemme ja/tai tavoitteemme ylitettiin! Lauantaina yli 100 koirakosta oltiin sijalla 18, eli lunastettiin paikka sunnuntain finaaliin. Sunnuntaina sijoituttiin sijalle 13/20 joka oikeutti kokonaiskilpailun sijaan 17. Viime viikonloppuna mun silmät oikeastaan aukesi tokon PM:iä seuratessa, että meidän tokon SM-kisasaavutus oli oikeastaan tosi "saavutus" kun PM:ssä oli kuusi suomalaista koirakkoa seitsemän parhaan joukossa. Tämän kesäinen jää siis ehkä meidän historian kirjoihin pitkäksi aikaa. Osallistuttiin me myös piirinmestaruuskisoihin, mutta siellä harmittavat kaksi liikevirhettä vie pisteet. Laitettiin itsemme likoon myös valmennusrenkaan näyttökokeessa mutta valmistautumiset ei mennyt nappiin ja tehtiin omaantasoon verrattuna aika ala-arvoinen suoritus (tosin lähtökohdat oli vaikeat tuohon tilanteeseen ihan koirasta riippumattomien syiden takia). Vuoden 2012 aikana kisattiin Fidzin kanssa viisi kertaa EVL:ssä ja neljästä kisasta 1-tulokset.

Tokon SM:t 2012
Muuta mitä olin listannut oli että Fidzi pysyisi yhtä terveenä kuin tähänkin asti (sama "tavoite" oli tietty kaikilla koirilla) ja että olisi kiva ehtiä paimentamaan, hakuilemaan ja ehkä vepeilemään.
-
Alku vuodesta heti pentujen jälkeen Fidzillä oli virtsatietulehdus, sekä äitiyslomalta palautuessa enempi jumeja kropassa, mutta muuten olen saanut nauttia terveestä koirasta koko vuoden. Paimentamassa (ei sitä voi paimentamiseksi sanoa) tai lampaita käytiin moikkaamassa kerran ja vepeä tehtiin huvikseen pariin otteeseen, mutta toko ja agility vei edelleen 99,9 % meidän treeniajasta.

Nizan tavoitteena agilityssä oli hioa aikoja paremmiksi ja saada AVA-sertejä ( ja jos niitä siunaantuisi niin sitten näyttelytkin olisi ollut tavoitelistalla). Tokossa tavoitteena oli vielä kisata edes kerran.
 
Hieman vaikeeta määritellä miten ollaan onnistuttu tuossa aikatavoitteessa, mutta olen tyytyväinen siihen draiviin mikä Nizassa tällä hetkellä (tänä vuonna) agilityssä on ollut. SM:ssä Niza oli ihan loistava ja pääsi ainoana rotunsa edustajana finaaliradalle (maxeissa). Finaalissa oma ohjausvalinta kostautui hylkääntymiseen, mutta Niza oli kerrassaan mahtava. Piirinmestaruuskisoissakin Niza veti triplanollan ollen henkilökohtaisessa kisassa sijalla 7, ja voittaen joukkuekisasta hopeeta. AVA-sertejä ei tänä vuonna siunaantunut, vaikka hyvin lähellä ne monta kertaa oli. Näyttelyihinkään ei siten tarvinnut mennä.
Uudenmaan pm:t 2012 © Ville Kivirasi
Tokokisoissa käytiin kun käytiinkin yhden kerran kahden vuoden kisatauon jälkeen, ja tehtiin aika liikuttavan iloinen ja vapautunut suoritus joka vielä oli 1-tuloksen arvoinen! Tähän mennessä koiranettiin päivittyneet vesikoirien tokotulokset vuodelta 2012 kertoo karua totuutta;  EVL1-tuloksia on yksi yhdellä koiralla Nizan lisäksi:Ellan tavoitteena olisi kisata tokossa alokasluokassa ja saada 1-tulos. Lisäksi olin kirjoittanut että käytäisiin mejämetsällä ja harkitaan näyttelyitä kun veteraani-ikä täyttyy. Agilityn olinkin jo kuopannut tavotteiden osalta tai olin kirjoittanut että mittautan Ellan vielä uudestaan, ja jos siitä saataisiin mini niin sitten voitaisiin miettiä jatkoa myös agilityssä.

Tokossa Ella kisasi uudenmaanpiirinmestaruuskisoissa ja teki vaikuttavan suorituksen, mutta harmittava maahanmenon nollaus pudotti pisteet 2-tulokseen. Mejämetsällä ei käyty kertaakaan eikä näyttelyitä edes harkittu. Agilityä varten mittautin Ellan Saviojalla uudestaan ja oli 4-5mm liian korkea miniksi niin se oli virallisesti Ellan agilityuran päätös.


Ellan yksi isommista nautinnoista...
Näin jälkikäteen sitä taas huomaa kuinka paljon on vuoteen mahtunut. On kohdattu suuria onnistumisia, mutta myös niitä epäonnistumisia. Hirmuisen opettavainen vuosi kuitenkin taas takana. Kahden eri koiran kanssa kahden eri lajin SM-finaalissa (Olipa samalla eka vuosi kun ylipäätään kisasin henkilökohtaisesta mestaruudesta kummassakin lajissa. Ennen olen ollut vaan joukkueessa.)

Isoin kiitos taas kaikille teille jotka meidän kanssa ja apuna tätä tietä kuljette!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti