sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Treenaten

Treenattu on, enempi tai vähempi agia ja tokoa. Enää en edes muista alku viikosta, joten kirjoitellaan keskiviikosta lähtien. Keskiviikkona vedettiin Sarin ja Anun kanssa Saijan viime viikkoista rataa ja tehtiin ns. kuntotreeniä. Juostiin niin että jalat oli lopulta niin maitohapoilla että enää ei vaan askel noussut. Koiratkin oli ihan kieli pitkällä kun oli ensimmäinen t-paita treenikeli. Olipa kivaa ja tarpeelllista.

Helatorstaina oltiin Sirken koulutuksessa. Aloitettiin seuraamisella, ja mietittiin miten sitä voisin työstää eteenpäin (=ylös ja taaksepäin). Ihan hyviä ideoita mm. että opetan vihjeellä korjaamaan taaksepäin yms. Sitten katsottiin luoksetulo ja se oli oikein hyvä vaikkakin stopissa vähän pomppaa taaksepäin. Sirke oli kuitenkin samaa mieltä mun kanssa että sille ei kannata mitään tehdä. Jos esim. olisi nurmipohja niin menisi ihan sen piikkiin että korjaa alustalla askeltaan. On kyllä nyt niin hienot molemmat stopit. Täytyy sanoa että tähän liikkeeseen olen itsekin nyt ihan tosi tyytyväinen! Sitten katsottiin kaukoja ja sitä onko Sirken mielestä asennot liian vajaat eli kannattaako niihin nyt puuttua. Lopputulos on että aika kivasti se ne tekee mutta kyllä se liian tekniikan miettiminen niitä vaihtoja vähän jähmeyttää. Sain neuvoja jos alan työstämään pompun kautta jotain vaihtoja. Katsotaan tätä ensin temppuna, ja mietitään sitten jalostetaanko eteenpäin sm:ien jälkeen. Loppuun otettiin z:taa ja siinäkin seuraamista. Rikottiin niitä kuuluisia kaavoja. Tarkoituksena oli saada koira kunnolla kuulolle tehtiin mm. niin että viimeisellä sivulla tein normaalisti maahanjätön ja jätön mutta kun kävelin koiran taaksen niin Sirke lähtikin kävelemään ikäänkuin ohjaajana koiran vierestä pyytäen sitä mukaan seuraamaan. Fidzi ei kuitenkaan tähän lankaan mennyt. Aika pätevä! Z:ssa täytyy kuitenkin rikkoa kaavoja nyt selvästi enemmän.

Perjantaina oli vapaapäivä niin tehtiin aamutokot. Teemana oli ohjattu ja ruutu. Ruudussa palkkasin nyt stopit ja maahanmenot. Oli muuten tosi nihkeä ensin menemään maaahan eli sitä pitää nyt selvästi vahvistaa. Ohjatuissa otin suuntia lelujen kanssa. Tunnari tehtiin ekaa kertaa nurtsille tänä vuonna ja kerran mokasi mutta syy oli pallopalkassa...ei vaan ehtinyt tehdä töitä kun palkka kiilti jo silmissä.

Lauantaina tehtiin sm-joukkuetreeniä. Otin taas seuraamista, z:tan seuraamista, metallin ja ohjatun merkkiä liikkurin kanssa. Saija taisi keksiä syyn miksi meidän z:tan seuruu on niin "huonoa". Fidzi kun sukeltaa niin helposti päänsä kanssa aina seuraamisen aloituksissa ja nousee sieltä sitten parin askeleen päästä ylös niin Z:ssa kun tulee vaihdot niin ei se ehdi sieltä nousta. Otettiin sitten palkkaa lähdöistä ja hyviä hyppyjä saatiin jo aikaiseksi (mikä tietty sekään ei ole tavoite), eli ajatus siitä mitä haluan meni koiran päähän. Hyvät treenit.

Sunnuntaina omien kanssa tehtiin vaan lenkki, mutta illalla kentällä junnuaksaa Ruskan kanssa. Tältä se näyttää tällä hetkellä. Kepeillä ei nyt meinata päästä eteenpäin kun jos yhtään itse liikun reippaammin niin tulee kiire ja virhe. Ei siis osaa pitää päätä ja vauhtia kepeillä kasassa. Treenimäärään nähden on kuitenkin mennyt tosi hienosti ja nopeasti eteenpäin. Tosta kun sen itseluottamus kasvaa niin aikamoinen salama siitä tulee. Ihan hyvin näyttää myös hyppäävän kun rimat kolmatta kertaa maksikorkeudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti