lauantai 4. toukokuuta 2013

Tokokisoissa

Tänä ihanana aurinkoisena lauantaina korkattiin Fidzin kanssa tokokisat vuodelle 2013. Tuomarina kokeessa oli Pirkko Bellaoui ja linja arvostelussa oli tuttuun tapaan hyvinkin tiukka. Kyllä taas muisti miksi pitäisi kisata useammin...ehkä sitä ei jännittäisi sitten niin paljon?

Aloitettiin paikallaoloilla. Istumisesta 10 ja makuusta 9,5 (oli liikuttanut takatassua jätössä). Loput liikkeet tehtiin putkeen perusjärjestyksessä, kai? Seuraamisesta 7,5. Suurimmaksi osaksi pistevähennykset meni ohjaajan piikkiin. Täytyy tunnustaa, että ei ollut hirmuisen luottavainen olo lähteä kehään ton entisen kilpahiihtäjän kanssa kun seuraaminen oli ensimmäisenä liikkeenä. Se että en luottanut koiraan ilmeisesti aiheutti vartaloapuja (käsijarrua) joista rokotettiin ihan oikeutetusti, mutta loppua kohti parani ts. annoin koiran tehdä työt ja itse rentouduin. Seuruu siis treeniin valvovien silmien alle. Luoksetulosta 6,5. Jäi alun maahan käskyllä kyynäreet vähän ilmaan (eikö ollut kuulolla vai unohdinko kertoa mitä tehdään?), en kuitenkaan käskyttänyt uudestaan vaan meni jättökäskyllä maahan. Stoppi oli makea vaikkakin hyppi vähän taakse, mutta maahan tarvitsi kaksoiskäskyn, pöh? Tässä sitä taas huomaa kumpaa pysäytystä on treenattu. Ruudusta 8. Se oli aika hyvä liike muuten, mutta taas tarvitsi kaksoiskäskyn maahan. Tämä on nyt lätkän syytä, koska ei lätkällä mennä maihin. Nyt siis vaan kuurina maahanmenoja niin eiköhän ne muistu taas mieleen. Z:tasta 8,5, mutta hei kaikki vaihdot oikein, oikea työvoitto! Olin tyytyväinen vaikka puolitoistapistettä jostain lähtikin. Metalli 9,5 ja tuomari ei muistanut enää itsekkään mistä puolipistettä otti. Ohjatusta 8,5. Vähennykset omasta liiallisesta vartaloavusta ja kapulan puremisesta lopussa? Itse en puremista huomannut mutta olin vaan tyytyväinen että pystyi tekemään suhteellisen vapautuneesti koko liikkeen, koska sen kanssa on niin paljon nyt viime aikoina väännetty. Tunnarista 10, ja se olikin siisti. Kaukoista 9, I-S seisominen oli vajaa ts. toinen tassu oli vähän enempi alla.


Yhteensä tänään saatiin 275 pistettä EVL1-tulos ja 2.sija. Useampi pienempi lapsuus sekä koiralta että ohjaajalta mutta meillä oli yhdessä kivaa kehässä, joten aika voittajaolo oli kehästä poistuessa, ja se kai se tärkeintä on. Saa nähdä onko seuraavat kisat jo sm:t? Jännää :) Marika ja Rawkin teki samoissa kisoissa ekassa AVO-kokeessa hienon 1-tuloksen ja ylsivät luokkavoittoon. Onnea taas!!!

Illalla Mari kävi taas hoitamassa Fidzin ja oli kuulema niin paljon paremmassa kunnossa että seuraavaa aikaa ei edes tarvinnut vielä varata. Kuinka ihanaa. Varattiin sitten aika Nizalle muutaman viikon päähän, niin saadaan vesiäinenkin omiin sm-mittelöihin vetreeksi.

Ellankin elämä taas hymyilee kun aurinko alkaa lämmittämään ja terassin ovet takapihalle aukeavat. Beagle-mummo on onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti