sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Näytönpaikka

Se on kumma kun pitää laittaa itsensä mitä jännittävimpiin tilanteisiin, ja vielä ihan vapaaehtoisesti. Tänä aurinkoisena sunnuntaina haastoin itseni ja oman pääni jännittämisen suhteen kun suuntasin Fidzin kanssa Loviisaan Tokon valmennusrenkaan näyttökokeeseen. Koe pidettiin suurimalle osalle hakijoista perjantaina, mutta saatiin erityisluvalla tehdä koe sunnuntaina (en ollut suomen maassa perjantaina). Kokeeseen ei ollut ihan kaikista parhaimmat lähtökohdat lähteä kun en ollut nähnyt/treenannut koiraa yli viikkoon, oli kiva väsymys aikaerosta ja vielä migreenin valvottama yö alla. Onneksi Marika lähti henkiseksi tueksi mukaan.

Kokeessa arvosteltiin kuusi liikettä. Paikallaistuminen, seuraaminen, luoksetulo, ruutu, tasamaanouto ja kaukot. Lisäksi pisteitä sai yhteisvaikutelmasta. Christa, Jessica ja Pernilla arvosteli kehässä. Lisäksi muu valmennusrenkaan porukka oli yleisönä, eli ei kai siitä suuremmaksi jännitys voi nousta kun on yksin maailman parhaiden edessä arvosteltavana?

Paikallaistuminen meni kai ihan ok, ainakin istui kun palasin takaisin, tosin nuoleskeli huuliaan mihin en ole aikaisemmin ainakaan kiinnittänyt huomiota. Seuraaminenkin ihan ok. Peruutus ja jotkut paikallakäännökset vähän tökki. Luoksetulossa seisominen ei hyvä, mutta tätä on nyt lähdetty työstämään käsimerkkiin jota en kuitenkaan vielä nyt uskaltanut käyttää eli pakko antaa koirallle anteeksi ja olla tyytyväinen. Ruudussa merkille meni ihan ok, koska kuitenkin yleisö oli n. 2m päästä takana (olisi saanut mennä kovempaa). Ruutuun meni takalaitaan ja jouduin korjaamaan MUTTA pakko olla tähänkin tyytyväinen kun on nyt treeneissä haettu paikkaa taaksepäin. Aikaisemmin on jäänyt ihan etureunaan. En tiedä oliko korjauksen jälkeenkään ihan kokonaan ruudussa, jos oli niin oli ainakin kovin takalaidassa. Seuraamiseentulo ruudusta tuntui hyvältä. Nouto oli heikoinlenkki. Lähti kapulalle kun ei olisi sitä nähnyt ja toi vähän ihmeissään sitä takaisin? En tiedä oliko ihmeissään kun joutui juoksemaan neljän ihmisen muodostamassa "kujassa" vai mikä oli, mutta tähän olin kovin tyytymätön. Meni ja tuli laukalla, mutta ei ollenkaan määrätietoisesti. Kaukoissa S-I jouduin antamaan kaksoiskäskyn kun ei laittanut mokoma pyllyään kokonaan maahan, ja lisäksi pari vaihtoa oli vähän vaillinaisia, mutta pysyi kait ihan suht paikoillaan.

Oma arvio tämän päivän suorituksesta liikkeiden osalta olisi 6 tai 7/10, eli ei todellakaan onnistuttu niin kuin toivoisi. Fiilis oli kuitenkin kaiken sen jännittämisen yhteydessä ihan ok. Parasta päivässä oli oman itsensä voittaminen ja likoon laittaminen tuollaiseen ei niin helppoon tilanteeseen. Mahtaa SM:t tuntua helpolta tämän jälkeen, toivotaan ainakin niin :)

En tämän suorituksen jälkeen odota, että saisimme paikkaa renkaaseen (asia julkaistaan myöhemmin), sillä uskon kolmen yli kahdestakymmenestä onnistuneen meitä huomattavasti paremmin. Ollaan kuitenkin yhtä isoa kokemusta rikkaampia. Yrittää voi aina vuoden päästä uudestaan jos siltä vielä tuntuu. Olipa tämä samalla eka kisamainen kokemus yli puoleen vuoteen. Voisi harkita jos käytäisiin jossain pienemmissä kisoissa ennen SM:iä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti