perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lomaa ja treeniä

Siinähän se heti otsikossa mitä ollaan suurin piirtein hommailtu. Koirat ovat saaneet nauttia mökkielämän tuomasta vapaudesta parisen viikkoa. Ollaan uitu, ja ihan vaan oltu. Lenkit ovat jääneet luvattoman lyhyiksi, kun päivät ovat kuitenkin saaneet vapaana juoksennella.

Fidzi the paimen

Niza the vesikoira

Ella the naatiskelija
Lomailun lisäksi ollaan me vähän treenattukin. Niza kävi viime viikolla Hi-Ha:n epiksissä. Meni Marikan kanssa kun itse olin tulosteltassa töissä, ja tosi kivasti menikin. Vähän epäröi ennen radalle menoa ja etsi katseellaan minua. Radalla meni kuitenkin tosi vakuuttavasti, ja kontaktit oli hienot! Rata maaliin hienosti puhtaalla nollatuloksella. Kiitos Marika. Sitä oli hieno katsella.

Viime viikonloppuna päästiin Lopelle leireilemään aika uudessa seurassa. Päivä aloitettiin hakumetsässä. Rajoituksena oli yksi koira/ohjaaja, jotta päivä ei venyisi liikaa. Valitsin Nizan. Ollaan hakuiltu aika vähän tänä vuonna, niin suunnittelin suhteellisen helpon treenin. Vieras paikka ja vieraat maalimiehet tekivät treenistä kuitenkin tarpeeksi haasteellisen. Nipsulainen teki minun yllätykseksi aivan loistavasti töitä! En tiedä mitä olisi voinut tehdä paremmin. Treenin ainoana miinuksena oli oma suunnittelemattomuus. Lähetin koiran niin että osa alueesta jäi tutkimatta. Koiralta oli kuitenkin niin onnistunut suoritus, että pisti taas miettimään että pitäisikö sitä hakua kuitenkin vielä jatkaa kun se on noista niin kivaa? Oispa vaan enemmän aikaa.

Seuraavaksi treenattiin tokoa ja tottista ukkosen paukkuessa (ei kuitenkaan ollut ihan päällä). Nyt pääsi Fidzi töihin. Ensin otettiin paikallaolot. Muuten ok, mutta meni TOSI tahmeasti maahan. Seuraavaksi tehtiin koemaisena seuruu, tunnari, luoksetulo ja kaukot. Joku oli vissiin uittanut mun koiran erikeepperissä ennen treenin alkua? Oli niin tahmea että onkohan ikinä ollut, mikä lie? Seuruu ihan ok, mutta ei parasta (mm. peruutus tosi vinoa). Tunnaria lähti palauttamaan liikkurille ja sitten kyselemään/tuijottamaan mua (kapulan nostossa ei ongelmia), luoksetulossa nousi jätössä seisomaan ja kaukoissakin oli tahmea :( EI siis hirmuisen onnistunut treeni tänään, mutta saatiin Sirkeltä oikein hyviä huomioita palkkaukseen ja käskytykseen. Niza teki pari hyppyharjoitusta 80 cm ja eteenmenoa. Se oli hieno.

Loppu illasta tai yöstä Fidzi pääsi vielä kokeilemaan vepeä elämänsä ensimmäistä kertaa. Tehtiin veneestä hyppyä, veneen tuontia rantaan ja esineen vientiä. Kaikki saatiin onnistumaan ja olipas kivaa! Ihan uusi laji kummallekin, mutta Fidzi yllätti oikein positiivisesti. Kyllä se pienikin pystyy jos on tarpeeksi sisua! Kiitos Henkalle, että päästiin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti