torstai 21. heinäkuuta 2011

Kolmesataa ja risat

Koska on kesäloma, niin mitä sitä muutakaan tekisi kun ajelisi Ulvilaan kisaamaan tokoa (oltiin varalla ja saatiin paikka)? Tuomarina kahdeksan koirakon EVL:ssä toimi Tiina Heino. Ilma oli ihan kiva, aika lämmin mutta ei kuitenkaan ihan paahtava.

Koe aloitettiin paikallaoloilla. Istuminen jännitti etukäteen, kun viime kokeessa sen meni mokaamaan (painui maihin). Ollaan kuitenkin treenattu istumista aika paljon, ja kerran erehtyi treeneissäkin painumaan maahan (oli aika ikävä sade ja väsynyt koira) niin pääsin antamaan suht. kovan palautteen siitä että kun istutaan niin silloin istutaan. Tämän jälkeen ei ole mokaillut, mutta silti jännitti jättää se kokeessa istumaan.

Paikallaistuminen: 10 jes!
Paikallamakuu: 9.5 oli kuulema vähän haistellut. Viereinen koira oli täysin kääntynyt Fidzin puoleen (pysynyt kuitenkin maassa), ja toisen puolen koira noussut osittain seisomaan. Olisiko tehnyt sijaistoimintana haistelua, jos oli levoton paikkamakuu? Häiriötä näihinkin pitää treenata. Saattoihan se haistella ihan tylsyyttäänkin :)

Loput liikkeet kahdessa osassa. Aloitettiin ruudulla. Tämäkin vähän mietitytti, koska viime kerralla samassa paikassa ruutu ja samalla tavalla rakennettu kehä niin Fidzi ei löytänyt ruutua. Tänään kuitenkin löysi.

Ruutu: 10, merkki ei hyvä muuten ok.
Zeta: 7, inhokki istuminen jäi seisomiseksi :(
Seuraaminen: 9, siinä pari mokaa askelissa. Oikealle ei lähtenyt eka mukaan (en tiedä lähdinkö liikkeelle ilman käskyä) ja vasemmalle meinasin itse unohtaa ottaa toisen askeleen. Muuten ihan ok:n tuntuista.
Metalli: 9.5 sivulle asti saisi tulla yhtä ripeästi kuin muuten tekee.

Tästä poikki ja sitten loput liikkeet.

Luoksetulo: 9 seisomisessa edelleen ongelma. Jarruttaa hyvin, mutta ottaa kuitenkin askeleen eteenpäin.
Kaukot: 10 aika pätevä. Yksi seisominen vähän vaillinainen.
Ohjattu: 10 sama kun ruudussa merkki ei ole vielä kunnossa. Hyvin kaarti oikealle kapulalle vaikka katsoikin keskikapulaa.
Tunnari:10 se oli pätevä. Otti jopa ihan kunnollisen otteen kapulasta, hyvä Fidzi.

Tänään tuloksena 1-tulos 301,5 pistettä, KP ja luokkavoitto. Tämän tuloksen myötä Fidzi sai ekan tittelinsä. Siitä tuli Suomen tottelevaisuusvalio. Samalla meni tuo maaginen kolmesataa pistettäkin rikki, ihan hienoa.

Kisapaikalla fiilistelyä, ©Anne Ojanen

Fidzi seuraa

FI TVA Tammikallion Vempula
Nizan kanssa kaikki tavoiteet loppuivat tokon osalta TVA-arvoon (vaikka nyt olen miettinyt josko sillä vielä kisaisi), mutta Fidzillä tokoura on toivottavasti vasta alussa. Sen kanssa toko on vaan niin ihanaa!

Ikäviäkin uutisia on taas kuulunut. Ellan äiti on menehtynyt. Tosi ikävää. Siinä oli koira, joka sai minut rakastumaan tähän luppakorvaiseen rotuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti