sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Aksaa Janakkalassa

Lauantai iltana lähdettiin pitkästä aikaa kisaamaan agilityä Janakkalaan. Ilma oli ihan loistava, aivan ihana kesäilta. Lilu ja Tatu lähtivät mukaan, joten ei tarvinnut yksin ajella. Tatun ihana Teppo poikakin oli mukana. Aivan loistavan oloinen pumipentu, niin rohkea, reipas ja kontaktinhaluinen.

Tuomarina makseilla oli Heidi Viitaniemi. Heidi oli tehnyt kivoja ratoja, jossa oli miettimistä ja tekemistä. Katsomosta näytti tosi ahtailta, mutta eipä ne siltä tuntunut. Kummatkin koirat oli ilmoitettu kisaan, ja onni suosi koska Niza starttasi ensin. En tiedä miksi, mutta itselleni vaan sopii paljon paremmin että juoksen ensin Nizan ja sitten vasta Fidzin kanssa. Outoa, koska treeneissä teen yleensä juuri päinvastoin.

Nizan kanssa rata meni aika sujuvasti. Loppusuoralla oli putki puomin alla (eikä suu ollut edes ihan ylösmenon vieressä), ja puomille olisi pitänyt mennä mutta Niza meni putkeen. Olisi varmaan pitänyt ottaa enempi haltuun mutta näytti että oli ihan oikein lukinnut puomin. Ei ollut. Fidzi sai samalta radalta nollan (6/48), vaikkakaan ei hirmuisen nätti ollut. Alussa oma rytmitys kateissa. Ensin yksi hyppy valahti, sitten meinasin pysäyttää koko koiran seuraavalla hyppyllä kun otin niin tiukasti haltuun. Keinu oli tällä radalla kummaltakin koiralta TOSI huono ja hidas. Viime kisoissa taas kummatkin veti niin komeat lentokeinut että ei tosi. Keinutreeni olisi ehkä paikoillaan?

Toinenkin rata meni Nizan kanssa aika hienosti. Yksi rima tuli alas ja sitten otti puomin alastulolla tuomarista häiriötä. Kärkiaikoihin päästiin jopa tuolla puomin himmauksella. Fidzikin teki aika loistavaa rataa mutta harmittavasti lähti kepeiltä kesken. Otettiin sitten rauhassa kepit alusta ja rata loppuun. Teki ihan hienosti, ja minä osasin virheen jälkeen vielä koota itseni ja tehdä radan loppuun.

Tosi mahtava fiilis jäi kisoista. Harmittaa oikein kun en ollut ilmoittanut myös sunnuntaille. Kummatkin koirat kulki mukavasti. Oma rytmitys Fidzin kanssa pitää saada paremmaksi jne. onhan noita treenauksen aiheita. Nizan kontakteista keinu hidas, puomi ok, ja A:n saa kisoissa jatkossakin juosta. Siitä kuitenkaan harvemmin virheitä ottaa.

Nollatili ensi vuodelle tuli kuitenkin avattua heti ekoissa kisoissa Fidzin kanssa, eikä se kaukana ollut Nizankaan kanssa. Tästä on hyvä jatkaa! Pitkästä aikaa otin kameran mukaan. Onhan noita aika kamala aina katsoa nauhalta (kiitos kuitenkin kuvaaja Lilulle). Tässä siis eiliset radat (pahoittelut äänistä, en osannut ottaa niitä pois): Niza ja Fidzi aksaa Janakkalassa 30.7.2011

Sunnuntai aamupäivä oltiin koko porukka mustikassa. Viisi koiraa ja pari ihmistä samoissa puskissa (Laura & Nökö ja Papu olivat mukana). Taisi olla lenkki Ellan makuun. Nyt on mustikat ja mansikat pakkasessa, jos vielä vadelmia lähtisi illalla etsimään. Ellan taidan jättää kotiin. On niin nopea "poimija" että itselle ei jää mitään.

Ai niin, Fidzi kävi viime viikolla "ensitreffeillä" yhden bc uroksen kanssa. Tehtiin vähän lenkkiä ja agilityä, mutta tästä sitten mahdollisesti lisää kun asiat selviytyy :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti