perjantai 3. kesäkuuta 2011

Sitä tätä ja tota

Viime lauantaina matkattiin oman seuran porukan kesken Turkuseen Lentsun koko päivän kestävään tokokoulutukseen. Fidzin kanssa otettiin katsottavaksi merkki, ruutu, seuraaminen, luoksetulo ja tunnarin pito tai otto.

Aloitettiin merkillä; siinä ongelmana on että oon tehnyt nyt sitä kahdella tapaa. 1) "merkki"-sanalla, jolloin koira hakeutuu itse oikeaan paikkaan merkille ja 2) kierrättämällä jolloin itse oikeasti pysäytän koira. Ongelmana on 1) vaihtoehdossa vauhti, ei mene täysillä kun miettii ruutua tai kapuloita ja 2) vaihtoehdossa sitten ne paimenkaaret. Halusin nyt kysyä Lentsulta, että mille tielle tässä kannattaisi lähteä. Lentsun mielipide oli että 1) vaihtoehto on paras, mutta en vaan saa hyväksyä hitaita merkkejä (lähetän usein hetsaamalla). Ja tietty sitä palkkaa paljon pelkästä merkistä.

Ruudussa ongelmana on paikka (hakeutuu helposti liian eteen, ja saan korjattua paikan niin sama ongelma aina uusii ja uusii mutta tähän avuksi vaan yksinkertaisesti lätkä (melkein aina ruutuun).

Seuraaminen oli kuulema hienoa. Juoksussa helposti edistää, mutta nopeilla stopeilla tulee varmasti helpolla kuntoon. Luoksetulossa stopit olivat kuulema loistavia, mutta vikan välin vauhti ei ollut enää samaa kuin kahdessa ekassa, eli siihen täytyy kiinnittää huomiota. Alkaa aijaamaan sitä palloa niin helposti kun on tehty suoraan palkkaan niin paljon. Saatiin nopeeta vauhtia vikaan väliin niin että suhisin (joka tarkoittaa palkkaa), mutta en antanut palloa ennen kuin oli sivulla. Tunnariin tehtiin kapulan ottotreeniä maasta ja vauhdista. En tiedä saanko ikinä sitä "sikariotetta" pois, mutta täytyy vaan tehdä selväksi että ottaa miten ottaa mutta sitä ei sovi pudottaa.

Helatorstaina oli Hi-Ha:n epikset, johon menin Ellan kanssa. Ella on viimeksi juossut agilityrataa joskus viime syksynä. Meni ihan kivasti, vaikka saatiinkin kerättyä 15 RV. Pari kieltoa ja rima. En vaan ohjannut sitä niin tarkasti esteeltä esteelle mitä olisi pitänyt :/ Nizakin pääsi tekemään kontaktitreenin, ja tosi hyvin tekikin. Ajatus oli täysin pysähtyä sekä puomilla että A:lla. Katsotaan mitä tänään kisoissa käy, kun ei ole omat esteet eikä kotikenttä. Ainakin tiedän että Niza osaa ja tietää mitä minä siltä odotan!

Ella ja palkinnot. Möllikisojen 2. sija.

Agilitun SM-kisat lähenee, ja pitäisi osata päättää kumman koiran (Nizan vai Fidzin) haluan joukkueeseen. Alunperin se oli tottakai Niza, mutta Fidzin kanssa on alkanut sujumaan kokoajan paremmin. Tosi vaikeeta päättää, kummallakin on hyvät ja huonot puolensa. Saattaa olla, että Ellakin pääsee puolustamaan viime vuoden kultaa (jos käydään vaikka vielä toisissa epiksissä treenaamassa ennen kisoja, heh).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti