maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kisaraportti x 2

Perjantaina lenneltiin (ihan sananmukaisesti) Ojangossa Mia Laamasen kiemuroilla agilityradoilla. Mukana sekä Niza että Fidzi. Näistä kisoista ei ole kovin paljon sanottavaa, meni persiilleen. Ekalla radalla kummallakaan koiralla ei onnistunut vaikea avokulma kepeille, ja lisäksi kummatkin teki elämänsä ensimmäisen lentokeinun! Oikeesti, keinu ei ollut laskenut ollenkaan kun se oli jo suoritettu. Otettiin keinu uudestaan joten tästä hylly(t). Ollaan treenattu keinuun vauhtia, mutta ei tämä ihan ollut tavoite :p. Toisella radalla Nizalla ei pysynyt enää puomin eikä A:nkaan kontaktit kasassa. Otin A:n uudestaan ja poistuimme radalta. Fidzi ei kestänyt puomilla jyrkkää takaaleikkausta vaan putosi pois. Tehtiin sen kanssa sitten kaikki kontaktit kunnon pysähdyksillä, ja poistuimme radalta. Ihan kamalat kisat. Mikään ei onnistunut.

Sitten toisen lajin kuulumisiin. Sain viime viikolla kisakutsun kokeeseen, johon en tiennyt edes saaneeni paikkaa. Ei kuitenkaan ollut sille sunnuntaille sen suurempia suunnitelmia niin laitoin koiran tiedot ja maksun menemään. Tuomarina kokeessa toimi Harri Laisi. Päivä tuntui paahtavalta vaikka auton mittari näytti "vaan" 23 astetta. Eikö sitä ole vielä tottunut lämpösiin säihin vai mikä, mutta alkoi kyllä heikottamaan pitkä päivä tuulettomalla hiekkakentällä. Kokeeseen oli ilmottautunut 11 EVL koirakkoa. Me olimme seitsemänsiä eli toisen paikkamakuun eka koirakko.

Kisa aloitettiin normaalisti paikallaoloilla; istuminen ja makuu. Muut liikkeet tehtiin putkeen, mutta sekalaisessa järjestyksessä.
Istuminen: 10
Makuu: 10
Olivat kuulemma erinomaisia. Hyvä niin.
Tunnari: 9. Pito oli hyvä (ei sikariotetta)! Vähennys ehkä siitä, että juoksi kapuloiden ohi.
Ruutu:10 Merkki huono! Muuten ok.
Kaukot: 9,5 En tiedä mistä meni puolikas piste.
Seuraaminen: 9,5 Ei ollut parasta. Varsinkin hidas kävely tuntui tosi huonolta, ja juoksussa edisti.
Metalli: 10 Ok, mutta hidasteli, ja pito saisi olla parempi
Luoksetulo: 9 Omasta mielestä ihan ok stopit. Vauhti vikassa välissä hitaampaa (tulee kyllä laukalla). Tämä pistää silmään kun sitä pitäisi nyt treenata.
Z:ta: 7 tarviiko edes sanoa...istuminen meni seisomiseksi. En ala!!! Joku mättää tässä ja kovin.
Ohjattu:9 ihan kauhea!!! Tuurilla tuli nämä pisteet. Fidzi oli juoksemassa merkin kautta suoraan kapuloille. Sain sen stopattua ja ihan vahingossa jäi vielä merkin kehän sisäpuolella, ja kun nenäkin oli juuri oikeaa kapulaa kohti niin päästin sen hakemaan kapulan. Ja joo eihän siinä arvostelussa tarvitse ottaa huomioon miten se koira on siinä merkillä, mutta niin...Fidzillä ei ollut ajatusta koko asiasta. Oli jostain syystä tosi epävarman oloinen koko liikkeen suhteen?

Tuloksena 297,5p, 1-tulos, KP ja 2/11 sija. Hirmuiset pisteet, mutta koe tuntui vaan huonolta varsinkin muutamien asioiden osalta, eikä koiran virekään ollut ihan normaali. Vaikuttiko lämmin keli siihenkin vai onko vaan ollut liikaa hommaa, en tiedä. Ennen seuraavaa koetta on pakko saada merkki ja liikkeestä istuminen kuntoon, mutta onneksi siihen on nyt vähän aikaa.  Ensi viikonloppuna saakin sitten ihastella upeita koirakoita tokon SM-kisoissa.

"On se tokokin hikistä hommaa"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti