sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Agilityn SM:t

Tämä viikonloppu hujahti Nastolassa agilityn SM tunnelmissa. Herätys taas aikaisemmin kuin kukko laulaa (univelkaa on hyvin kerätty lomaa varten) Autoon pakkasin sekä Ellan että Fidzin. Niza joutui jäämään kotimieheksi.

Maksit aloittivat (vaikkakin myöhässä mikä loi pieniä ongelmia loppupäivään). Tuomarina joukkueradalla oli Anne Huittinen. Rata näytti ihan mentävältä. Oli siinä pari kohtaa jota mietin pitkään, mutta sain niihin omasta mielestä ihan toimivan suunnitelman. Fidzi oli joukkueen toinen koira. Pari koirakkoa ennen meitä Marika tuli kertomaan että medien rataantutustuminen oli alkanut. Maksien aikataulujen venähdykden takia olin jo saanut Ellan siirrettyä luokan viimeiseksi mutta koska koirien paikkaa ei saanut vaihtaa niin muuta ei ollut tehtävissä. En tosiaan voinut mennä tutustumaan toiseen rataan ja sitten juoksemaan toista.

Fidzin kanssa rata meni oikeastaan juuri niin kuin olin suunnitellut! Ainut että okserin rima tuli alas. Voi olla että oma liike oli tässä kohtaa liian raju, kun käännös oli 180 astetta toiseen suuntaan. Lopussa sitten en ollut ymmärtänyt rataantutustumisessa että koira pitäisi ottaa siinä kohtaa tiukemmin haltuun ja niin sain lennätettyä Fidzin hypyn väärälle puolelle, harmi. Fidzi oli kuitenkin hieno! Teki tasan niin hyvin kuin osasi.

Maalissa koira Riinalle leikitettäväksi ja juosten medien rataantutustumiseen. Ehdin juosta radan kerran läpi. Luomalan rata ei ollut vaikea muistaa. Onneksi siinä kuitenkin vielä katselin muutaman koirakon, koska en ollut tutustumisessa huomannut yhtä hyppyä ollenkaan. Opettelin sitten rataa kehän reunalta vähän aikaa ennen koiran hakua.

Ella oli tohkeissaan kun ymmärsi pääsevansä radalle. Leikki jopa murinaleikkiä lelulla:) Lähtöön veti haukkuen. Tiesin että ei tule istumaan lähdössä kauan, mutta onneksi alku ei sitä vaatinut. Tehtiin niin hyvää rataa kuin pystyttiin. Okserin rima tuli harmittavasti myös Ellalta alas. Tämä kuitenkin oli ihan "treenin puutetta". Ella ei vaan hahmottanut toista rimaa. Ihanneaikakin alittui eli tuloksena 5 RV. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Koira on viimeksi kisannut syksyllä ennen loukkaantumistaan, ja yhdet treenit tehnyt ennen SM-kisoja. Ellan motoksi sopii; "lahjattomat treenaa". Taisipa olla ainut rotunsa edustaja myös tänä vuonna. On mulla vaan niin upea beagle!

Lopputuloksena Hiiden Haukkujen joukkue ei makseissa saanut tulosta ja medeissä oltiin sijalla 37/49. Hyvän mielen kisat nuo kuitenkin oli. Kummatkin koirat teki parastaan. On ne ihania! Ensi vuonna jos vihdoin pääsisi sinne yksilökisaan. Siinä taas yksi tavoite lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti