torstai 5. kesäkuuta 2014

Viimeisimpiä

Pentu kun on tullut taloon, niin tuntuu että ei ole sitä vähääkään aikaa tänne kirjoitella...

Nizan kanssa oltiin viime viikolla oman seuran kisoissa. Tavoitteena meillä oli kontakteilla pysähdykset (puomi ja A). Ekalla radalla oli ihan super kuuliainen ja teki ihan tosi makeet stopit molemmilla kontakteilla, vaikka alussa kävi aika kuumana ja huusi radalle. Tästä nolla ihan hyvällä ajalla pysähdyksistä huolimatta. Toisella radalla olin A:n jälkeisessä ohjauksessa rohkeampi (vedätin), niin tuli A:n läpi, mutta puomilla teki hienon lukkostopin. Tosi hyvä kisa tähän vaiheeseen. Ensi viikolla mennään varmaan vielä purinalle ottamaan pari starttia ja sitten päästäänkin kisaamaan jo sm-tunnelmissa. Oon niin onnellinen että saan vielä ainakin tämän kerran nauttia tuon vesiäisen kanssa noista kisoista (Tiedän. Olen luvannut itselleni jättää sen tämän kesän jälkeen eläkkeelle mutta jotenkin se vaan on niin hyvässä vedossa vielä että mieleen on hiipinyt ajatus siitä että mitäs jos vielä ensi kesän arvokisat. Ei enää kuormittavaa treeniä, mutta pientä kisailua niin että pysyy kunto yllä. Katotaan.) On se vaan ollut agilityssä mun suurin opettaja. Varasin sm-majoituksen Nokian Edenistä, eli mennään kylpylälomalle koko perhe samalla. Kait se altaassa lilluminen on lauantain jälkeen sitten ihan hyvää latautumista sunnuntain yksilökisaan :) Ellan ei tarvitse matkustaa ja viettää häkkikoiran elämää, eli se saa jäädä kotipuoleen hoitoon, mutta muuten kaikki pakataan autoon mukaan.

Fidzin kanssa on treeneihin taas otettu haasteita mukaan. Kivasti se aina niihin vastaa. Kaukoissa ilmeni, että jähmeys tulee esiin viiveillä. Toisaalta hyvä, koska nyt on helppo treenata tätä ihan kotioloissa. Pitää vaan malttaa ne pitkät viiveet (ei sovi hätäiselle ihmiselle). Ensi viikonloppuna päästään harkkakisailemaan kun on MM-leiri, jossa on molempina päivinä useamman kehän sm-kisatreeniä. Oikein kivaa ja tarpeellista!

Zappinen on kulkenut mukana kaikissa eri paikoissa. Sen "treeniin" on otettu mukaan kapulat ts. saa juoksennella niiden kanssa mun perässä/vierellä/luokse. Aika kiva ote sillä näyttäisi olevan. Metalliakin pitää tosi kovasti. Kapulat on vissiin aika pop-juttu kun on käynyt niitä ikkunalaudalta useammankin kerran "varastamassa". Eilen käytiin ekaa kertaa ampumassakin kun sain Marilta lainaan starttipistoolin. Zap söi iltaruokaa Nizan vierellä kun ammuttiin. Otettiin eka kerta aika kaukaa (ehkä liiankin), no ei se näyttänyt sitä edes kuulevan. Pää ei noussut kiposta kertaakaan ennen kun se oli tyhjä. Se on kyllä niin järkevä ja kiva pentu.

Treenin jälkeen <3 © Marika Heikkinen
Ruska on tässä viime aikoina juossut Mian, Jannen ja Niinun treeneissä ja kotiläksynä on nyt kääntymiset ja kokoamiset. Ensin autettuna mutta pitää oppia myös itsenäisemmäksi. Lisäksi pitää jatkaa keppitreeniä. Eilen ei sitten millään Niinulla löytänyt putken vierestä keppien avokulmaa...vaikka tiistaina omalla kentällä pituuden jälkeen teki sen aika kivasti. Treenaaminen ei ainakaan lopu kesken.

Ella sitten. Eilenkin piti kääntyä lenkillä jo aikaisemmin kotiin päin kun beagle kulki taaksepäin hihna kireällä. Pelkäsin että se kupsahtaa kuumuuteen. Voi toista. Kotona ja pihalla on kyllä virkeänä. Se oikeasti vaan niin tykkää olla kotona. Ihmeellinen koira. Pienet on sen mummokoiran ilot: koti, peti, ruoka, rapsutukset ja lämmin terassi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti