sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

MM-leiriä ja SM-kisaa

Viikko sitten ahdettiin Marikan Volvo täyteen koiria ja tavaroita, ja vietettiin viiikonloppu Oripäässä MM-tiimin leirillä. Fidzi pääsi tekemään niin tarpeellista SM-kisakehätreeniä ja Zap pääsi hankkimaan kokemuksia leirielämästä.

Leiriläiset
Kenttä oli täydellinen. Se oli iso hiekkakenttä jossa kasvoi ties mitä kasvillisuutta, eli juuri loistavasti lisäsi haastetta koska kapulat ja merkit ei ollut koiralle helppo hahmottaa. Lauantaina tehtiin viime vuoden sm-kehäkaavio. No punanen kortti olisi tullut heti ekassa kehässä kun ei nähnyt kapuloita niin meni kaari vähän laajaksi. Toinen ongelma oli ruutuun lähetys kun samalla vietiin ohjatun kapuloita merkin taakse paikoilleen (karkasi kapuloille eli toinen punainen kortti). Muut liikkeet meni kivasti. Tunnarin veti viikonlopun aikanan kolme kertaa niin vahvasti että olin jokakerta varma että tuo väärän kun näytti että vaan meni sinne, otti ja tuli takaisin, mutta kyllä se tiesi mitä teki. Ohjattua ja ruutua otettiin korjaussetissä eri tavoin helpotettuna ja vaikeutettuna ja koko ajan parani. Sunnuntaina kehätreeni tehtiin muistaakseni 2009 mallin mukaan ja sepä meni oikein mallikkaasti eli ei suurempaa, mutta tietty aina jotain mitä voi parantaa. Kaukoissa mm. I-S vaihto tahmaa, tai ei siirrä toista etutassua kunnolla. Olen läheltä tehnyt tähän jo pomppuvaihtoa, mikä on hieno, mutta en taida ehtiä sitä saamaan SM:iin kuntoon. Ruutua hinkattiin yksistään vähän enempi haasteiden kanssa ja vielä on tässä tekemistä, mutta ehkä suunta on oikea. Saatiin hyviä vinkkejä miten voisin vahvistaa paikkaa taakse. 

Leirimajoitus...mahduttiiin juuri

Zap pääsi leirillä treffaamaan siskoaan Karmaa. Leikin lisäksi pääsi pikkuinen tekemään mm. luoksetuloa, jossa nyt jätössä kiinnipideltäessä kiihtyy jo liikaa. Leikki sillä sujui oikein kivasti myös häiriössä ja muutenkin pikku mies oli oikein mallikelpoisesti koko reissun. Ihana pentu.

Viikolla tehtiin niin tokoa kuin aksaa. Fidzi ja Zap tokoili ja Niza ja Ruska aksasi. Treenattiin Fidzin kanssa viikolla hiekalla ja nurtsilla (jolla on tullut tehtyä nyt vähemmän). Nurtsitreenissä tuli ihan voittaja olo kun meni ruudun takanauhan yli ja vielä ylipitkällä matkalla! Oisko ollut eka kerta ikinä. Ihanaa, ehkä saan sille sitä paikkaa taaksepäin. Ohjatussa kun kapulat hukkui ruohikkoon, oli vasemman haku vaikeampaa. Yritti kaartaa keskelle. Toistoilla ok. Z:taa olen aika vähän  tehnyt kokonaisena liikkeenä. Yleensä on otettu vain yksi vaihto (jos sitäkään) ja palkkaa seuruusta (että pysyisi ylhäällä). Istuminen tässä liikkeessä on myös se ärsyttävin=hidas. Tämä on meidän ikuinen ongelma. Zap:kin on hieman harjoitellut mm. seuraamisen alkeita. Pätkä pikkumiehen "seuruusta" ekaa kertaa häiriössä.

Nizalla oli viikolla sm-kenraalina hyvän mielen Laamasen rata. Ruskan kanssa puolestaan taisteltiin parilla hypyllä kääntymisistä. Ei vaan haluaisin jarruttaa kun olen kääntyneenä sitä kohti. Painaa läpi...Niinun treeneissä torstaina kuitenkin meille helpompi rataprofiili niin meni kivasti. 

Lauantaina sitten koko poppoon kanssa Tampereelle agilityn sm-kisoihin. (On muuten aika kulta-aikaa kun pentu tuli nyt. Ainakin tulee sille heti alkuun paljon kokemuksia ja reissuja.) Lauantaina Niza oli mukana Hi-Han joukkueessa Laamasen radalla. Sairastumisen vuoksi meillä oli vaan kolme koiraa maxi-joukkueessa, eli kaikkien oli pakko onnistua jos haluttiin tulos. Max ja Anu meni ekana ja saivat 10 RV. Nizan kanssa oltiin tokana ja ihan ok rata muuten, mutta renkaalta vahinko vitonen ja muurin jälkeen kaarratti pitkälle (silti aika kivaan aikaan pääsi). Sirkka ja Sumu kun vielä onnistuivat tekemään nollan niin saatiin joukkueelle tulos ja sijoitus 17/76.

Hi-Han maxijoukkue 2014
Sunnuntaina yksilöhypärillä Nizalla oli jälleen täydellinen draivi. Harmitys hyllytys kuitenkin saatiin kun tulikin putkesta kovempaa kun uskoin niin meni vinohypystä ohi. Niin harmi. Olisin tosiaan halunnut nähdä mihin meidän vauhti olisi riittänyt ja päästä vielä kerran sen kanssa finaaliin. Jos se näyttää ensi vuonna vielä olevan yhtä hyvässä kunnossa kuin nyt niin katsotaan jos vielä kerran. On tosi vaikea jättää sitä kisakentiltä pois. Pelottaa että en osaa tehdä sitä ajoissa, mutta en millään haluaisi vielä luopua siitä ihanuudesta mitä sen kanssa agility on.

Fidzi sai vähän tokotellä viikonloppuna häiriössä kisapaikalla tehiin kaukoja ja seuruuta ja yöpymispaikan kivalla nurtsikentällä hieman Z:taa ja luoksetuloa. Zappinen pääsi näkemään siskoaan Siriä + paljon paljon ihmisiä. Niin hienosti sekin veti koko reissun taas. Oltiin yötä koko perhe Nokian Edenissä (kylpyläloma samaan hintaan), ja hienosti meni hotellin liukkailla käytävillä yms. Kotiin kun päästiin olin ajatellin pennun olevan väsynyt mutta se oli visiin katsellut agia ja veti kivan sohvapyötä, sohva, nojatuolirallin kun pääsi kotiin (onneksi sillä on jo vakuutus voimassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti