maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä

Viimeisiä tokotreenejä viedään ennen karsintaa ja leikkausta. Lauantaina otettiin Ojangon pohjaan tuntumaan kun käytiin MM-tiimin kanssa tekemässä pääsiäistreenit. Olipa kerrankin paljon aikaa ja tilaa. Tein Fidzille haastetta ruutuun ja ohjattuun ja kun oli vieras ihminen huokuttelemassa niin olipa pienelle bc:lle huokutuksen ovet taas ihan avonaiset. Sinne se meni ihan pokkana nakkeja syömään kiemurrellen. Ruudussa sain parikin kertaa sanoa, mutta ohjatussa onneksi usko jo kerrasta. Hyvä muistutustreeni ennen kisoja. Tänään treenattiin osan HiHan sm-joukkuelaisten kanssa. Nyt tehtiin ilman häiriöitä ihan palasia palkkaillen. Virheittä ei kaikki mennyt tällä(kään) kertaa mutta ei mitään sen suurempaa ja ihan mukavalla fiiliksellä mennään. Huomenna ja keskiviikkona olisi tarkoitus tehdä viimeiset kertaukset ja sitten to ja pe yritetään pitää ihan vapaata treeneistä ts. välttää ne paniikkitreenit. Tulee varmaan vierotusoireita kun leikkauksen jälkeen ainakin pari viikkoa pidetään pakkolomaa.

Nizan aksakisat antaa vielä odottaa, mutta Vapun jälkeen sitten. Lupaan. Treenannut se kuitenkin on saanut, Ensi viikolla alkaa ulkokausi ja mukavampi vanhemman koiran on lämpimässä kisata. Ompa ihanaa päästä taas aksaamaan ulos jossa on tilaa juosta. Mukava on myös että meillä on ensi kesänä ihan uusi tuttavuus kouluttajana kun Toivolan Janne tulee vetämään meille treenejä. Mielenkiinnolla odotan. 

Viikko takaperin kisattiin Ruskan kanssa viimeiset 1lk radat sillä vaikeilta Kati Walan kiemuroilta taisteltiin tahto(voitto)nolla. Tahtonolla siksi että nätti ja sujuva rata se ei ollut, vaikka paljon hyvää olikin. Pääsiäisenä päästiin korkkaamaan jo 2 lk radatkin. Radat ei jälleen ollut helppoja eli ihan sai miettiä mitä tekisi ja miten. Vaikeutta lisää se että koira ei vielä teknisesti ole täysin osaava mm. kepeillä ei kestä vedätystä yms. mikä aika paljon vaikeuttaa ohjausvalintoja. Ekalla radalla itse kuitenkin mokasin ja jyräsin koiran väärään päähän putkea. Toinen rata meni aika kivasti mutta lopussa kepeillä tuli rytmivirhe ja sitten otettiin pari ylimääräistä putkea mukaan loppurataan. Kolmannella radalla Ruskan pää ei ollut enää mukana, joten siinä radassa ei ollut oikeastaan mitään hyvää. Tosi hauska kisakaveri siitä on kuitenkin kasvanut.

Pääsiäisenä on tehty koirien kanssa myös vähän erilaista lenkkiä. Eilen kävin ihka ekaa kertaa pyöräilemässä yhtä aikaa Nizan ja Fidzin kanssa. Aapo käski pistää kypärän päähän, mutta onneksi selvittiin ihan ilman kolhuja. Osa matkasta hihnassa ja vedot sitten saivat vetää vapaana. Olipa kivaa vaihtelua, varmasti myös koirille. Tänään tehtiin koko perheen voimin parin tunnin lenkki makkaranpaistoineen Salmessa. Niin kaunista. Fidzi päätti myös heittää talviturkin, mutta muut tyytyivät rannassa kahlailuun tai Ella nyt ei rantaan asti edes viitsinyt tulla (tassuthan olisi voinut vaikka kastua).


1 kommentti:

  1. Onnea nopsajalkaiselle parivaljakolle kakkosiin noususta!!! Vaikka nyt me kyllä menetettiin hyvää kisaseuraa... Onnea myös tulevaan melskeeseen - kiva, että tulee vertaistukea ;)

    VastaaPoista