lauantai 5. huhtikuuta 2014

Muistelua parin viikon taakse

Kevät on tullut ja ompa ihanaa. Fidzin kanssa on jatkettu tokotreenejä. Vielä olisi yksi koitos kolmen viikon päästä edessä. Sitten on leikkaus, jonka jälkeen pidetään pidempi tauko. Tämä tekee varmaan meille molemmille ihan hyvää. Nyt on kuitenki aika pitkä jakso treenattu ja kisattu. Ei olla koskaan aikaisemmin kilpailtu tokossa näin tiheään tahtiin, ja onhan se aika rankkaa tavallaan pitää treenit sellaisina että liikkeet pysyy koko ajan kasassa kun olisi niin monta pientä asiaa mitä pitäisi samassa treenata. Olen kyllä ihan tyytyväinen siihen miten ollaan tästä urakasta selvitty. Paljon on vielä töitä ja parantamisen varaa mutta kisoissa 100% onnistumiset ei ole helppoja.

Muutama viikko sitten lauantaina kisattiin tokon toiseksi viimeinen karsintakisa Turussa. Me saimme kisata numerolla 18 eli vähän saatiin enempi odotella. Kisa alkoi pakallaoloilla. Istuminen siisti 10, mutta makuusta 9. Lapussa luki että oli haistellut. Seuraavassa kehässä oli seuraaminen, ohjattu, kaukot ja tunnari. Seuraaminen tuntui paikoin hyvältä ja paikoin ei. Paikallakäännökset ja askelsiirtymät työsti nyt aika kivasti kaikki. Juoksussa taas ei työskennellyt enää käännöksiä kunnolla ja vasemmalle käännös oli vaikea. Tuomarin kommetti oli että hidas käynti oli turhan hidasta ("koira puolittain istuvassa asennossa"): seuraamisesta 8,5. Ohjatussa jäi aika selvästi kiinni kapuloihin ja merkki oli siitä syystä huonompi, mutta kapulan nosto oli jo nopeampi ja paluukin parempi eli oikeaan suuntaan ollaan menossa. Pistevähennykset siitä että pylly ponnahti ylös sivulta ennen kiitos sanaa ja meni hieman hitaasti merkille. Tämä sivusta ponnahdus ennen kiitosta oli kyllä ihan oma moka kun olen niin paljon palkannut suoraan ilman luovutusta sivulla. Tästä 7. Kaukot ihan ok. Seisomisen jätti vajaaksi ja hieman teputteli, mutta ilman pahempia jumituksia. Tästä 9,5. Tunnarissa posssuili ja jäi haistelemaan maata? Tuomarin kommentti oli että hieman tarkasteli. Tästä 9.

Sitten siirryttiin takaisin Ralfin kehään. Ensin luoksetulo. Ihan kelvollinen (p.s merkit mitkä videolla näkyy ei ole pysäytysmerkkejä vaan ne oli tosi kaukana vasemmalla). Molempiin stoppeihin olisi voinut laittaa vielä enempi voimaa mutta loppu on jo parantunut. Tästä aika helposti 10, ja lapussa luki vielä "erinomainen!". Z:ssa järjestys m-s-i. Lähti seuraamiseen aika hyvin. Maahan meni hieman kaksitempoisesti. Tästä lähti taas seuruuseen hyvin ja teki vielä kulmatyöskentelyn mutta sitten tipahti. Ok seisominen ja taas seuruuseen hyvin kulman yli työskenteli ja ihan ok istu (kun oli ekaa kertaa uusi sana käytössä). Loppu ok. Eli vielä ei pysy ryhti seuruussa koko kaaviota mutta paranemaan päin. Tuomarin kommentti oli että aavistuksen vino seisominen ja istuminen ja voisi tulla paremmin mukaan liikkeelle lähdöissä (taas siis kyse on siitä että pyydän sen mukaan niin myöhään tarkoituksella mutta pakko varmaan vähän muuttaa tätä kun on nyt kaksi kertaa mainittu asiasta). Tästä 9. Sitten oltiin eri mieltä siitä missä ruutu on. Kohtuudella suoritettiin merkki. Sitten näytin ruutuun niin Fidzi meinasi että ei se siellä ole mihin näytin ja katsoi toiseen suuntaan. Onneksi minä voitin tämän tahtojen taistelun ja lähti uudella käskyllä ruutuun. En stopannut vaan pistin suoraan maihin (mitä ole koskaan ennen tehnyt näin mutta piti kun käskyt oli vähissä). Onneksi kuunteli. Loppu ok. Ruudusta 8,5. Tuomarin kommetti oli että 2x ruutu käsky. Viimeisenä metalli ja siinäkin nosto on nopeutunut. Ihanaa kun huomata kisoissa että treeni oikeasti vie eteenpäin. Tästä 9,5 kommentein että aavistuksen vino pa. Yhteensä nämä teki 287,5p eli I-tulos ja 6.sija. Vieläkin turhia pistemenetyksiä mutta paranemaan päin :) Oli kivan fiiliksen kisa kaikkiaan.

Z:tassa  © Sirpa Saari
Muuten on nautittu paljon lenkeistä niin juosten kuin kävellen. Niza on saanut lisäksi aksailla ja pääsiäisenä olisi tarkoitus pitkästä aikaa lähteä sen kanssa kisaamaan. Ellakin nauttii taas elämästään entistä enemmän  kun aurinko on alkanut lämmittämään. Se asettautuu kotona aina makaamaan paikkaan mihin aurinko osuu. Mummokin siis voi oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti