torstai 2. tammikuuta 2014

Uuteen vuoteen

Hmm...en ole tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia. Ainahan sitä varmaan olisi hyvä liikkua enempi ja syödä terveellisemmin, mutta oma luonne on vissiin sellainen että jos kiellän itseltäni vaikka herkut niin ne pyörisi ajatuksissa ihan varmasti vaikka muuten ei olisi mikään "ongelma". Samoin pelkään että jos "käsken" itseni juoksemaan x määrän viikossa vie se siitä sen kivuuden tunteen pois. Tai sitten se on vaan laiskuutta, kun ei ole pakko? Ehkä sitä tulisikin tehtyä jos vaan päättäisi ja itselleen lupaisi?

Viime lauantaina kuitenkin tehtiin treenien lisäksi koirien kanssa 7 km juokulenkki ja sunnuntaina Aapon ja koirien kanssa 10 km. Tähän päälle Ellan kanssa köpötelylenkit kun sitä ei juoksemaan voi ottaa mukaan. Toivottavasti seuraava koira sitten joskus tykkäisi juosta vielä enempi  kun nuo nykyiset, niin Aapo saisi itselleen vielä paremman juoksukaverin (ehkä jopa canicrossia?). Niza juoksee minun tahtia kivasti ravilla edessä, mutta ei sillä ole halua vetää. Fidzi taas juoksee mielummin sivulla ja yrittää hakea seuruutakin välillä kun on niin "tylsää", eli sitä saa käskyttää eteen. Ehkä tätä pitäisi erikseen opettaa, mutta kait sekin olisi helpompaa jos koira tykkäisi luontaisesti juosta ja vetää enempi.

Vuosi on nyt sitten 2014. Vaikka en mitään lupauksia itsenäni koskien tehnyt, niin jotain tavotteita koirille on tällekin vuodelle.

  • Ella saa jatkaa toivottavasti tervettä kotikoiran elämää. Ei se näytä tarvitsevan kun puhtaan pedin, ruokaa, sopivasti lenkkiä (ei liikaa), ja rapsutuksia niin on onnellinen. Aina välillähän se toki pääse "treeneihin", mutta eipä sen kummempaa. 
  • Nizan kanssa treenataan ja kisataan syksyyn asti aksassa ja toiveena olisi päästä juoksemaan sm:t ja pm:t. Nautitaan ja tehdään täysillä koko sydämestä. Siinä sen tavoitteet.
  • Fidzin kanssa olen miettinyt pitäisikö agilitystä koko alku vuoden taukoa, ja keskittyisi vaan tokoon. Ehkä agilityssä voisi treenata pienesti käännöksiä ja kontakteja, mutta unohtaa nyt vähäksi aikaa ratatreenit. Tokossa on tarkoitus kisata karsintakisakiertue ainakin suurimmalta osin sekä osallistua arvokisoihin ja tietty sitä toivoisi niihin onnistumisia, mutta parasta tietenkin olisi vaan saada hyvän fiiliksen kisoja tuloksesta viis. Agilityn arvokisoja en laita Fidzin tavoitteeksi. Mennään jos siltä tuntuu, mutta karsinnat jätetään suosiolla väliin kun on vielä viikkoa ennen tokon sm:iä niin en taida jaksaa ravata paikasta toiseen. Harmi sinänsä kun olisi osallitusmisoikeus, mutta tätä kait kutsutaan priorisoinniksi :)
  • Ruskan kanssa olisi kiva nousta kolmosiin tänä vuonna ja tietty hakea sitä osaamista paljon lisää.
Treenattu on. Tokoa. On hauska huomata kun haasteiden myötä minulla on koko ajan kasvanut Fidziin luottamus. Tiedän ja uskon sen jo selviävän monenlaisestakin treenistä. Aina kuitekin sitä pystyy haastamaan lisää ja huomaa kuinka sen on välillä vaikeampaa kun ajattelee tietävänsä toisin. Liikkuritreeniä, vähän kokonaisuuksia ja häiriötä on saatu tehtyä ihanien treenikavereiden ansioista, ja Fidzi on ollut aika pätevä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti