maanantai 20. tammikuuta 2014

Leireilemässä

Viikonloppu vierähti MM-tiimin leirillä. Oili oli leirillä kouluttamassa ja olipas taas antoisa viikonloppu. Leiri alkoi yllätyskisalla. Oili oli päättänyt mitkä neljä liikettä tehtiin, ja missä järjestyksessä (ja niitä ei saanut tietää ennen kuin meni kehään). Ihka ensi kuitenkin otettiin paikallaolot. Istui hyvin ja makuukin muuten ok, mutta meni kaksitempoisesti maahan (en korjannut kun ajattelin että on kisa, mikä jäi vähän harmittamaan).

Meidän kisaliikkeet oli Z:ta, luoksetulo, metalli ja kaukot. Z:ssa seuraaminen oli siistiä mutta edelleen matalaa. Mukaanlähdöt ei ollut niin siistejä kun teen ne nyt tarkoituksella hieman myöhään, Nyt ehkä kuitenkin liian myöhään? Asentovaihdot oikein. Maahan oli mennyt nihkeiten. Mutta palautteen mukaan kuitenkin oikein siisti kokonaisuus (vaikka viilattavaa onkin). Luoksetulossa molemmat stopit sai paljon kehuja ja ne onkin nyt niin hienoja. Vauhti muuten ok mutta vikaan väliin hidastaa (mikä olikin tiedossa). Metalli siisti ja korrekti mutta palautus ja PA liian varovainen. Kaukot oli aika näpsäkät. Molemmat istuvaihdot oli hyviä, mikä oli hauska koska niitä on nyt treenattu uudella sanalla, jee! Takajalat pysyi pakoillaan. Eli enää tarvitaan i-s vaihtoon uusi sana poistaamaan nihkeily niin TaDaa täydelliset kaket on valmiina :) Kokonaisuudesta oli maininta että siistiä hienoa yhteistyötä ja koira erittäin fokusoitunut tekämään ohjaajan kanssa töitä :)

Treenivuorolla sitten katsottiin sitä meidän matalaa seuraaamista. Oili mietti että se mataluus varmaan tulee liian kovasta palkan kyttäyksestä, mikä on varmaan ihan totta. Ohjeena oli tehdä pitkiä seuraamisia ilman palkkaa (ts. palkata erillään tästä liikkeestä). Tämä Fidzin kanssa on kuitenkin mahdollista koska sille riittää suullinen kehu ja on kuitenkin tosi motivoitunut seuraamaan. Erikseen treenataan lähtöjä palkan kanssa. Ja sitten pitäisi itse osata kävellä rennommin. Mikä siinäkin on niin vaikeeta?

Sunnuntaina jatkettiin treenejä ja otin meidän aiheeksi liikkeiden loput. Ensin mietittiin luoksetulon loppua ja sitten kapulan kanssa erikseen. Näihin tuli montakin erilaista tapaa työstää eteenpäin ja todennäköisesti lähden Seinäjoen jälkeen opettamaan tätäkin asiaa ihan uudella sanalla jotta saan Fidzin ajatuksen sivulletulosta erilaiseksi mitä se on nyt. Hauska on kyllä tuon koiran tapa toimia. Saatiin sille tosi säpäköitä sivulletuloja lisäämällä huokottelua ja häiriötä. Näin se ei voinut keskittyä palkan kyttäämiseen kun piti tehdä töitä välttääkseen häiriö. Teki niin hienoja sivulletuloja asenteella häntä heiluen (kun eka oli mokannut). Ihme koira. Moni menisi varmaan enempi lukkoon noista häiriöistä, mutta Fidzi alkaa vasta sitten töihin :) Toisessa setissä otettiin vaan lyhyesti hetsausta, ja siinäkin treenissä opin tehneeni tämänkin asian väärin. Olen ollut itse aktiivinen vaikka olisi pitänyt opettaa koira olemaan aktiivinen. Mutta oppia ika kaikki, vai miten se nyt sanotaan.

Paljon olisi treenattavaa ja uusia ideoita treeneihin mutta koska Seinäjoen karsinnat on jo ensi viikonloppuna niin ei viitsitä hajoittaa pakkaa ennen sitä. Kisakirjekin jo tuli ja meillä on "kunnia" aloittaa kisa, eli ei niin kiva lähtönumero mutta eipä tarvitse jännätä koko päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti