maanantai 6. tammikuuta 2014

Euforiaa

Lauantaina Ruskan kanssa pitkästä aikaa agilitykisoissa. En osaa edes sanoin kuvata sitä hyvänolon tunnetta mikä sen kanssa ekalla radalla oli. Se oli jotain niin siistiä ja niin koukuttavaa. Se meni kovaa, mutta oli samalla aivan ihanan herkkä ohjaukselle. Ekaa kertaa varmaan uskalsin paremmin liikkuakin sen vauhdissa ja se toimi. Yhdessä valssissa tuli ihan vau fiilis kun kokosi ja kääntyi niin hienosti ja kiihdytti saman tien kovaan vauhtiin. Se koira on kyllä niin tehty agilityyn ja jotenkin sen kanssa vaan kaikki menee yksiin. Eka rata olisi ollut aika lähellä meidän tämän hetkistä täydellistä osaamista, mutta harmittavasti liukastui puomilla (klik). Onneksi ei kuitenkaan satuttanut itseään. Toka rata olikin sitten kaikkea muuta kuin onnistunut. Kaikki lähti jo lähdöstä, jossa ei halunnut pysyä. Opetus: turha lähteä radalle jos lähtö ei onnistu. Tuli sitten kepeiltä kesken ulos ja teki lentokeinun, niin siihen lopetettiin. Ensimmäisen radan meno kuitenkin antoi välähdyksen siitä mitä tuon koiran kanssa agility voi jonain päivänä olla. Vielä sen pitää vaan oppia lisää jotta osaa hoitaa oman tonttinsa ja silloin minäkin uskallan liikkua. Ihanaa että tuon koiran kanssa saa juosta kovaa! Vitsi että odotan mitä siitä vielä kuoriutuu kun saa lisää taitoa ja rutiinia. Agilityä ihan uudella ulottuvuudella?

Fidzin kanssa taas toko on tuonut tuota samaa hyvää fillistä. Lauantaina Fiba pääsi Ruskan kisoihin mukaan ja teki hallilla seuruuta, kaukoja ja luoksetuloa sekä lämppäriesteillä kontakteja ja keppejä. Sunnuntaina tehtii kentällä ohjattua, ruutua, z::taa, luoksetuloa, seuruuta ja kaukoja. Kaikkia sivulletuloa vaativia liikkeitä olen nyt paljon palkkaillut nopeasti namilla. Noudotkin heti ilman luovutusta. Fidzi on pallon kanssa herkästi sellainen kyylä että namit tuntuu toimivan paremmin. Ohjattu otettiin eka kokonaisena, ja sitten vielä erikseen haetutun puolia. Nämä teki oikein nätisti. Ruudussa teemana oli paikkatreeni johon otin lätkän suosiolla apuun että ei tarvinnut erikseen vääntää asiasta. Z:ta tehtiin liikkeenä ja se tuntui kivalta. Luoksetulon osioita kierrättämällä, toimii! Kaukoja otin alkuun pidemmällä matkalla, mutta S-I vaihto on herkkä tekniikan pettämiselle niin sitä erikseen lähempää. Seuraaminen tuntui aikasen kivalta.

Maanantaina hallilla alkuun otettiin ohjattua, ja olipa kiva kun näytti että pystyy tulemaan sivulle koko ajan paremmin (vaikka takana lähellä oli koiria) eli nopea namipalkkaus on vienyt ehkä eteenpäin. Mokasi vasemman haun eka. Palautin merkille ja toistolla teki hyvän kaaren. Lisäksi otettiin metelli, kaukot ja luoksetulo. Kaikissa liikkeissä TOSI kovat häiriöt ja liikkurointi. Asenne hyvä niin kuin melkeinpä aina, mutta kaukoissa menee tosi herkästi halpaan, mikä on tullut kotonakin Aapon kanssa treeneissä huomattua. Eli kun olen kaukana ja joku muu vieressä käskyttää vaihtoja niin tekee niitä ihan pokkana. Metallissa harjoitin vinoheittoja ja palkka aina sivulletulosta. Luoksetulossa palkkasin että kesti käskytyksiä. Stopit oli hienoja, ja vaikka nyki niin pysyi asennoissa. Nyt tuli jo paremmalla asenteella tässäkin liikkeessä maasta sivulle vaikka matka oli aika lyhyt. Ei lähelläkään täydellistä, mutta oikein hyvällä fiiliksellä kuitenkin on treenit mennyt. Ensi viikonloppuna jos saataisiin tehtyä kisatreeni. Seuraavana viikonloppuna olisi MM-leiri ja Oilin koulutus ja sitten olisikin jo seuraavat karsinnat, hui kun jännää taas.

Lauantaina vedettiin Aapon ja koirien kanssa 10km lenkki joka sisälsi mäkijuoksua eli hyvin on Nizankin juoksukuntoa ylläpidetty vaikka aksa onkin ollut joulutauolla. On sen kunto tainnut kasvaakin kun jaksoi pinkoa viimeisenkin mäen vielä minua vetäen. Ei ihan kevyin tehtävä. Fidzi sai juosta vapaana eli sillä oli treenien jälkeen vähän kevyempi urakka. Voi kun nyt jaksaisi jatkaa tuota juoksemista hiukan enempi kun viime vuonna. Aapo oli sopinut Tiinan kanssa että menee testaamaan saako Ruskan kanssa vedettyä paremmin omaan tahtiin juoksulenkkiä. Se kun on aika kova tyttö juoksemaan ja vetämään, tosin sitten me ei taideta enää Nizan ja Fidzin kanssa pysyä perässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti