maanantai 9. joulukuuta 2013

Kuka sano et saat tuloksii ilman duunii?

Kyllä nuo lähestyvät kisat saa ihmeitä aikaan, hyvällä tapaan. Puoli yhdeksältä illalla kun ehkä tekisi mieli jo pitkän päivän jälkeen painautua sohvan nurkkaan niin sitä kuitenkin vaan pakkaa treenikassin ja lähtee ulos pimeään tekemään treeniä yksin. Kivaahan se kuitenkin aina on kun vaan saa aikaiseksi lähteä. Fidzin kanssa alku viikosta tehtiin itseksemme tokotreeniä sekä maanantai ja tiistai iltana.  Pätkiä ja osasia palkaten.

Keskiviikkona Fidzi pääsi tokon sijaan aksaamaan Ruskan kanssa. Olipa vaikeeta saada Fiba kääntymään pituudelle yhdessä kohtaa rataa. Se piti oikeesti kääntää jo ennen edellistä hyppyä että jotenkin kutenkin saa pienen kroppansa muka käännettyä. Ihme rautakanki. Ei kyllä ilmaiseksi käänny ei. Ruskan kanssa taas samassa kohtaa ei mitään ongelmia. Tuli kevyesti liikkeen mukaan. Samasta puusta niin erilaisia koiria. Ruskan kanssa treenattiin enempi vauhdista kepeille avokulmaan tuloa. Laitoin ohjurit aloitukseen avuksi niin saatiin onnistumisia. Fidzi teki pituuden käännöstä lukuunottamatta hyvän aksatreenin.  Otettiin me vielä metellia agin jälkeen kun hallille oli ilmestynyt tokohyppy. En tiedä oliko hyvä kun ei ollut omaa kapulaa mukana niin lainasin Lilulta pienen kapulan. Aksan jälkeen läähättävä koira ja pieni metalli ei oikein ollut hyvä yhdistelmä kunnon pitoon. Vaan tulipa tehtyä...

Torstaina tehtiin kisamainen treeni ulkona pimeässä. Marika päätti liikejärjestyksen ja sen miten liikkeet suoritetaan. Tehtiin kaikki muut paitsi paikallaolot ja metalli tehtiin puukapulalla niin että Marika toimi esteenä. Muuten olin tosi tyytyväinen suurimpaan osaan liikkeisiin, mutta liikkuritreenin vähyys tuli esiin mm. luoksetulossa. On ihan viritettynä ja varastikin sitten Marikan käskyllä maasta sivulle (kun toisti käskyä). Z:takin tehtiin hieman eri tavalla. Välillä kävelin koiran ohi ja vällillä kutsuin mukaan seuraamiseen niin meni sekaisin. Ehkä outoa mutta lisättiin vettä myllyyn. Fidziä saa haastamalla vaan paremmaksi, joten kisatreenin jälkeen otettiin luoksetulo ja Z:ta uudestaan vielä suuremmilla häiriöillä. Luoksetulossa piti kestää useampi käskytys ja Marikan erilaisia vapautusyrityksiä. Mokasi muistaakseni vielä kerran mutta sitten oli parempi. Z:ssa tehtiin niin että jätin asentoon, kävelin ohi, Marika käveli sitten ja kutsui koiran seuraamaan tai sitten niin että Marika käveli ensin ohi ja minä sitten ja kutsuin seuraamaan. Näissäkin aluksi mokaili kovin eikä lähtenyt seuruisiin enää mukaan, mutta loppuun saatiin korvat ja pää mukaan. Olipa taas äärimmäisen hyödyllinen ja tärkeä treeni ennen kisaa.

Perjantaina hallilla. Paikallaoloissa ok muuten, mutta koomaili maahanmenossa. Piti ottaa uusiksi. Luoksetulossa pyysin Marilta käskystystä alkuun ja seisomiseen ja palkkasin kun pysyi. Itsekseen otettiin metallia nyt oikean kokoisella kapulalla niin pito oli hyvä. Tunnarin teki myös hyvin. Z:ssa yritin palkkailla seuraamiseen lähtöjä. Lisäksi jatkoin torstain teemaa eli välillä ohikävelyä ja välillä mukaan. Nyt teki paljon paremmin. Kaukoissa palkkasin ekaa nousua M-I ja uusi sana toimii (toivottavasti se näkyy kisoissakin). Tekee nyt ihan eri mielentilalla M-I vaihdon. Kai tuo uusi käsky pitää nyt uskaltaa ottaa jo kokeeseen käyttöön.

Perjantaista lauantaihin meillä oli Marikan pojat hoidossa. Hyvin meni viiden koiran kanssa, vaikka Nizan pinnaan vähän kiristikin. Lauantaina tehtiin pitkä talvinen lenkki. Ella päätti pyöriä jossain ihanassa p*skassa. Teki mieli laittaa mustaan pörssiin beaglestä myynti-ilmoitus, kun oli kaulapannat ja kaikki siinä itessään. Lauantai pidetiin treenivapaata.

Sunnuntaina oli Teemun agilitytreenit ja Niza pääsi Ruskan kanssa treenaamaan. Fidzikin pääsi mukaan ottamaan tokoa. Tehtiin odotellessa luoksetulo, kaukot, tunnari, paikkamakuun aloitusta ja, Z:tan osasia. Luoksetulo oli hyvä, myös kaukojen vaihdot. Ainut että ei kestänyt minun paluuta sivulle kun istui. Oli vissiin niin kova palkan odotus M-I vaihdon jälkeen. Oho, sitä on kyllä tullut vähän palkattua. Tunnarissa mokasi kun Marika kapulaa viedessä kutsui Fidziä mukaan. Olipa aika nolo. Kuunteli myös aksakentän tapahtumia ja sieltä kuuluvan "odota-käskyn" seurauksena pysähtyi kun olin antanut oma-käskyn...no saatiin kuitenkin lopulta taas korvat ja pää mukaan. Nyt ei koomaillut paikkamakuun aloituksissa ja Z:tan häiriöt teki hienosti. Oli kuitenkin tosi pinkeänä koko treenin. Oli tarkoitus pitää to ja pe vapaata ihan oman pään takia mutta nyt en tiedä uskallanko kun oli yhden vapaapäivän jälkeen jo vähän liian innokas. Ehkä se kuitenkin vaikutti mielentilaan että varmaan kuvitteli pääsevänsä agiin.

Niza meni Teemun ratatreenin tosi hyvin. Omia pieniä mokia ohjauksessa, mutta ei sen suurempaa. Saatiin kehujakin mikä on tietty aina kivaa. Ruskan kanssa tehtiin perusohjauspätkiä ja oli kyllä silmiä avaavaa. Ensimmäinen harjoitus oli aika vaikea kun ensin ladataan suoraa ja sitten pitäisi kääntää rytmillä ja perusohjauksella. Huomasin että jään katsomaan koiraa herkästi ja silloin rintamasuunta jää tietenkin auki niin käännöksestä ei voi edes teoriassa tulla tiukka kun ei sitä ole ohjauksessa kerrottu. Ruska oli kuitenkin pätevä, ja taisi se Teemu sanoa että se on paras Spiikun pentu mitä on nähnyt. On se kyllä elastisuudessaan ja nopeudessaan aika hieno minustakin.

Niza vetreä vesikoira saavutti viides päivä jo veteraani-iän ja on jo 8v. Onnea ihanainen! Uskon että arvosti lahjaansa Teemun opissa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti