lauantai 28. joulukuuta 2013

Jouluviikon kuulumisia

Jouluviikolla on treenattu aattoa luukuunottamatta joka päivä tokoa paitsi torstaina käytiin myös aksaamassa. Tokossa olen yrittänyt keksiä uusia ja yllättäviä treenejä, jotta säilyisi tasapaino tekemisen ja kuuntelemisen välillä. Ollaan eri päivinä tehty erilaisia haasteita mm. sellaisia treenejä että Fidzi on luullut menevänsä ruutuun niin sen onkin pitänyt tehdä luoksetulon stoppi (ekalla yrittämällä ei kuunnellut ollenkaan),  ohjatussa niin että oltiin jo tehty ruutua niin laitoin ruudun eteen merkin ja vein ohjatun kapulat niin että keskimmäinen on oli ruudussa. Merkille meno oli vaikeampaa kun ajatteli ruutua (eikä ilmeisesti halunnut noteerata häiriömerkkejä matkalla). Eilen hallissa otin luoksetuloa niin että stoppauksesta "vapautin" taaksepäin tekemään tunnarin. Kun palautusmatka oli pitkä tuli selvästi ekalla kerralla hätäisemmäksi kapuloilla. Lisäksi toki on treenattu paljon perusasioita; askelsiirtymiä, kaukojen vaihtoja, z:taa (osissa), ruudunpaikkaa, metallin (tai noutojen) palautuksia, sivulletulotreeniä...lista on loputon. Pian pitää kuitenkin tehdä kokonaisuuksia liikkurin kanssa niin toivotaan että sitten ollaan valmiina Seinäjoelle. Se olisi meidän seuraava kisa. En alunperin ollut sinne ajatellut lähteä kun on niin kaukana, mutta kun siellä on sopivasti ilmainen majoitus (Aapon mummon tyhjillään oleva omakotitalo) ja sukulaisiakin ehtii samalla matkalla näkemään niin kyllä me nyt sitten sinnekin lähdetään (jos mahdutaan mukaan).

Ainut miinus treenaamisessa on että Fidzi on nyt selvästi vähän juoksujen jälkimainingeissa. Jotenkin vähän pliisumpi jne. Toivottavasti ehtii päästä olostaan yli tässä muutaman viikon aikana...

Agilityä oli torstaina tarkoitus ottaa Nizan ja Ruskan kanssa, mutta Niza reppana oli hallille päästyä tosi apaattinen ja syy selvisi lämmittelylenkillä. Sillä raukalla oli pahaolo. No Nizan ei sitten päässyt treenaamaan ja pahaolo meni ohi tuon reissun aikana, mutta olipa harmi. Ruska oli taas aika ihana. Harjoiteltiin uusina juttuina vähän kauempaa ohjausta niin että hakisi hypyt eikä rynnisi vaan minun luokse. Kontaktit (keinunkin) teki tosi upeesti vedättämälläkin. Sillä kyllä tekee tauot aina vaan hyvää. 4.1 olisi tarkoitus mennä kisaamaan sen kanssa. Fidzi pääsi sitten tekemään tokoa ja agia. Sen kanssa on kyllä vaikeita kohdat jossa sen pitäisi itsenäisesti koota ja kääntyä kun ei vaan tee sitä, tai en saa sitä tekemään sitä (pitää keskittyä noihin enempi). Pitäisi varmaan myös vähän miettiä kontakteja kun en tykkää miten niihin himmailee...mutta ehkä nyt ymmärrän että ei ole parhaassa agimoodissa kun on niin vähän sitä kuitenkin nyt tehty.

Eilen Paula tuli Naperon kanssa meitä moikkaamaan. Käytiin kiertämässä lentokenttä Ruskan ja Fidzin kanssa. Ruska ja Napero meni hirveetä kyytiä ympäri kenttää kun Fidzi vaan lönkötteli ihmisten kanssa. Keväällä F oli niin leikkisä eli nyt juoksujen jälkimaininki näkyy myös lenkillä. Ärsyttävää. Ihania pentuja sillä kyllä lunteeltaan on. Lisäksi ovat niin nopeita, elastisia ja selväpäisiä että edelleen harmittaa että luustotulokset oli toisten osalta niin huonoja, mutta elämä on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti