sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Henkinen kolaus

Tiistaina käytiin Luukaksen sählytreenien jälkeen ottamassa pikaiset tokot. Teemana jälleen ohjattu, ruutu ja idari. Ohjattu oli vaikea kun oli pimeetä ja haettavat kapulat ihan aidan vieressä, eli vaan keskikapula loisti. Yllättäen sitten halusi kaartaa vaan keskelle, joten piti käydä auttamassa ja kävelemässä kaaret. Sitten toimi. Idarin teki aika hyvin. Lähdössä vaan edelleen menee herkästi matalaksi, mutta muuten tuntuu seuraaminen paremmalta. Asentovaihdot teki aina oikein. Otettiin idarin jälkeen ohjattua tilavammassa paikassa uudestaan niin ei ollut ongelmia oikeiden hauissa. Ruudussa piti sitten muistutella paikkaa (ilman lätkää)...Huokaus. Luoksetulon stopit teki sentään loppuun kiertojen kautta tosi kivasti.

Viime keskiviikon treeneissä oli kiva rata. Fidzi ja Ruska saivat treenata. Ruskalle oli aika vaikea treeni, ja selvästi väsähti siitä kaikesta ajattelusta. On hankalaa kun pitäisi pystyä lähettämään koiraa jotta ehtisi itse seuraavaan paikkaan mutta kun koira ei vielä osaa mennä "yksinään" niin sitten ei vaan ehdi. Putkesta ampui vähän ärsyttävän pitkälle kun piti tiukasti kääntyä pituudelle (meni ohi) ja jarruja sai muutenkin muistutella. Fidzi meni ihan kivasti kun mulla vaan oli ajoitus kohdillaan. Niza pääsi ihan loppu minuuteilla halliin ja sillä oli maailman kurjimmat treenit. Ensin satutti putkessa jotenkin itsensä. En tiedä oliko putki liikkunut niin että kolautti itsensä seinään vai satuttiko jalkansa. Katoin hetken miten kulkee ja halusin ottaa putken uudestaan jotta ei jää rimakauhua. Meni mutta tosi varovasti. Sitten se sai vielä Tepon peräänsä ja se oli liikaa. Koko koira lyhistyi silmissä. Korvat ja häntä laski ihan maan pinnalle. Kaksi ikävää asiaa peräkkäin oli selvästi liikaa. Lelu ei enää kelvannut, mutta onneksi on ahne. Nappuloilla sain sen nostettua takaisin haukkumoodiin ja otin ihan pari estettä. Jäähdyttelylenkillä käveli ihan puhtaasti pitkällä askeleella eikä ole sen jälkeen muutenkaan oireillut eli taisi olla henkinen kolaus tällä kertaa suurempi kuin fyysinen. Siinä taas näki kuinka herkkä koira tuo on vaikka antaa varmaan ihan eri kuvan ulkopuolisen silmin itsestään normaalisti.

Torstaina ei pitänyt tehdä mitään mutta otettiin seuruuta lentokenttälenkin yhteydessä (ja jättävät). Fidzi oli tosi kivan tuntuinen. Perjantaina oltiin tokon hallitreeneissä. Otettiin ohjattu alkuun. Muuten ok mutta palautukset voisi tulla kovempaa. Selvästi mietti että hakee oikean. Katsoi keskikapulaa mutta haki oikein. Paikallaolot ryhmässä. Kurkin koko ajan. Istuminen oli tosi hyvä. Makuussa oli vähän mennyt mutkalle vaikka liikkumista en piilosta huomannut. Metallilla otettiin hetsilähtöja ja vinoheittoja. Yksi nappisuoritus saatiin vihdoin lopuksi, joten siihen jätettiin. Seuruussa palkkasin lähtöjä ja istumisia. Vaihtoja otettiin juoksusta jossa istumisia mokaili muut ok. Tunnarin Marika liikkuroi. Eka ihan normikisamainen, vaikka taisi kapuloita olla useampi. Meni melkein suorilta omalle nosti ja tuli. Oikein hienosti. Marika sitten halusi laittaa vähän haastetta kun oli niin helpon näköistä. Alkuun piti ottaa seuruuta pari askelta taakse ja sitten lähetys. Hyvin kuunteli. Kapulat oli pinossa, mutta se ei Fidzi haitannut. Nätisti teki nenällä töitä ja oman nosti tarkasti. Kyllä se tunnarin osaa. Kesän tunnaritreeniä. Loppuun otettiin kaukot. Nyt olin ekaa kertaa ottanut iltaruoan hallille mukaan. Tarkoitus saada jähmeys pois. Kotona tämä toimii ja on tehnyt aamuin illoin kaukot ennen ruokaa. Ensin jätin ruokakipon selän taakse. Jumitti. Sitten kippo eteen. Jumitti. No otin kipon selän taakse niin johan alkoi kaukot toimimaan. Ihanaa.

Lauantaina käytiin päivällä koko perheen kanssa Salmessa parin tunnin lenkki, joka kyllä tosin sisälsi makkaran paistot. En tiedä nauttiko koirat vai Luukas enempi. Oli kyllä ihanaa. Pidemmänkin lenkin olisi mielellään tuolla vetänyt mutta eipä se 4-vuotias vielä oikein jaksa muutamaa kilometriä enempää talsia. Lauantai iltana lähdettiin vielä Niinun treeneihin. Arvasin jo ratapiirroksen nähtyäni mikä kohta Ruskan kanssa tökkää. Tultiin kovaa lyhyestä putkesta ja piti tehdä kolme välistävetoa peräkkäin. Jep, välistävedot on sen kanssa vielä muutenkin tosi haastavia, mutta saatiin me lopulta ne kolme peräkkäin tehtyä vaikka ei kauhean nätisti mutta edistystä kuitenkin. Alku radan meni kivasti. Pitää muistaa palkata nyt myös muualta kuin kädestä koska hyppää liian pystyssä kun palkka mulla ts. ei fokusoi esteisiin. Heti kun laitettiin palkka esteen taakse näytti meno erilaiselta. On jäänyt vahingossa päälle tuo kädestä palkkaaminen kun oli vaihe että ei tullut lähelle. Tasapainoa. Fidzi meni välistävedot kun vettä vaan. Sen kanssa treenin vaikein kohta oli takaaleikkaus jossa sen olisi pitänyt itsenäisesti koota ja kääntyä. Nyt saan sen jotenkin kokoamaan kun ohjaan edestä mutta takaaohjaten on vaikeeta. Oli kyllä kerrassaan kivat treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti