perjantai 2. elokuuta 2013

Viikkoraportti

Viime lauantaina käytiin JAU:n hellekisoissa Tuusulassa. Molemmilla kolme starttia. Ekalla radalla Fidzin kanssa mokasin pakkovalssin kun käännyin liian aikaisin ja sain koiran hyppäämään väärin päin hypyn, eipä sillä radalla muuta. Toisella radalla Fiba otti kepeiltä virheen kun tuli liian kiire perään eikä malttanut pujotella loppuun. Olipa lapsus. En korjannut joten hylly siitäkin. Kolmannella radalla ohjasin huolimattomasti väärään putkeen kun oli putken päät vierekkäin. Nizan kanssa molemat agilityradat kaatui samaan virheeseen. Putki oli kieputettu puomin ylösmenon ympärille niin ei vesiäinen vaan nähnyt kuin putken (puomille ois tietty pitänyt mennä). Vikalla hypärillä oli vissiin oma pää saanut liikaa aurinkoa kun tuli ihan totaalinen oikosulku miten rata meni (vaikka olin juuri juossut sen Fidzin kanssa) ja kun vesiäinen vielä varasti lähdön niin se oli sitten siinä. Kaikki siis mokailimme enempi tai vähempi perusjuttuja, eli treeneihin olisi taas asiaa.

Maanantai aamusta otin kaikki omat koirat ja Ruskan ja mentiin kentälle. Niza sai muistella putkea puomin alla ja teki kerrat kaikki ilman virheitä. Myös Fidzi teki kaikki keppivedätykset yms. oikein pätevästi. Ruskan kanssa tehtiin hieman 1-luokan tasoista suoraa rataa. Kepit putkesta tullessa tai ilman ohjureita vedättämällä ei onnistunut ollenkaan, vaan niiden ohi yritettiin juosta tai tultiin kesken pois. Piti sitten ottaa ihan rauhassa. Kontakteilla sillä on jo oikea ajatus, mutta tippuu tosi helposti sieltä pois eli siinäkin on vielä treenattavaa.

Keskiviikkona aamupäivänä treffattiin Fidzin ja Spiikun "pikku" prinssiä eli "Naperoa". Voi että sekin oli niin hauska koira. Samanlainen "hessuhopo" kuin veljensä. Ne vaan on niin hyväntahtoisia hömppiä, niin kiltttejä ja kuitenkin niin aktiivisia ja tekeviä. Fidzi kun pääsi siitä ajatuksesta yli että me oltiin astutuskeikalla niin se juoksutti poikaansa kieli pitkällä. Oli niin ihana niitä katsoa.

Fidzi ja Napero
Mutta koska kaikkea vaan ei vissiin voi saada, niin Napero raukalla on D/D-lonkat joissa vielä nivelrikko. On niin surullinen olo tosta monestakin syystä. Elämä on joskus vaan niin epäreilua...Naperoa ei siis tulla näkemään agilitykentillä.

Keskiviikko iltana päästiin pitkästä aikaa Juhan treeneihin. Muuten Niza tapansa mukaan terapioi, mutta possuili nyt jo kontaktit treeneissäkin. Toisaalta hyvä kun pääsin puuttumaan niihin, mutta herättää kysymyksiä voiko sen jättää talveksi tauolle kun on tuollainen possu jo kuukauden jälkeen. Treenitauko alkoi näkymään myös sen käytöksessä; muiden pompottaminen/vartioiminen lisääntyi. Ei taida lähestyvä veteraani-ikä vielä jaloissa painaa.

Fidzille Juhan radalla oli vaikeampi kohta jossa piti pyörittää (esteitä ympärillä). Se on tosi raskas ohjattava tuollaisissa kohtaa kun ei pysy lähellä eikä käänny helposti. Mietittiin rytmitystä/kesympää ohjausta...pitää testata ja miettiä lisää. Juha heitti mulle myös kivan haasteen Fidzin kanssa. Sanoi; "jos meet heti nollalla läpi niin voi käydä mun piikkiin ostamassa 150e farkut". Juhalla oli vissiin usko meidän onnistumiseen tosi korkealla, tai sitten se meinasi että mä voisin tarttea kaikkien näiden urheiluhousujen lisäksi yhdet kunnon farkut? Mä elän toiveessa että kyse oli kuitenkin siitä että saatiin muhun vähän painetta ja tsemppiä treeneissäkin. Onnistuttiin me edes vähän Juhan sykettä nostamaan kun aika puhtaasti rataa taisteltiin. Aika lopussa tuli kuitenkin yksi rima harmittavasti alas.Kivat treenit!

Torstaina oli Ruskan vuoro taas loistaa aksakentällä. Tehtiin treeninä takaaleikkauksia hypyillä, ja hitsi se meni hienosti vaikka ei ole koskaan aikaisemmin tehty! Erikseen tein pakkovalssia/niistoa/takaakiertoa tekniikkatreeninä yhdellä hypyllä. Keppejä otettiin ohjureilla niin että vedätin ja saatiin niihinkin kunnolla vauhtia. Rengas ja kepit meni hyppyjen kautta pienellä ympyräradalla hyvin ja keinuakin otettiin ekaa kertaa ilman apuja. Voi kun mä ootan jo että pääsen sen kanssa kisakentille! Se tuntuu ainakin toistaiseksi paljon kevyemmältä ohjata kuin Fidzi, mutta katsotaan mitä varmuuden myötä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti