sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tuuria vai taitoa?

Ehkä hiukan molempia? Viikonloppuna kisattiin agilityn uudenmaan piirinmestaruuskilpailut Lohjalla. Olin ilmoittanut molemmat koirat. Lisäksi Niza oli HiHan joukkueessa. Kaikki radat oli aika vauhdikkaita. Fidzi aloitti ja sen kanssa saatiin ensimmäiseltä agiradalta aikaiseksi aika hyvä nollarata, jolla irtosi sija 2/68. Nizakin teki ihan hyvän radan, mutta valitettavasti yksi rima tuli alas (ja kontaktit oli aika vaudikkaasti vedetty vaikkakin virheittä). Hieman jännitti lähteä hyppikselle koska eka rata oli mennyt niin hyvin ja kuitenkin kisattiin piirinmestaruudesta, mutta aika tyytyväinen olen siihen miten sain pidettyä keskittymisen kasassa. Fidzin kanssa taisteltiin nolla myös hyppykseltä. Nizakin pinkoi hyppiksen nollalla yli 5,5 m/s etenemällä eli tyytyväinen siihen miten kohta 8v. vesiäinen vielä kulkee.


Fidzi kuitenkin yllätti totaalisesti. Se tuntui tosi kivalta ja minä jopa ihan uskalsin liikkua sen kanssa radalla, tai ainakin siltä tuntui ja onneksi ei ole todistusmateriaalia:) Me tehtiin yhdessä samaa rataa. Tiedostan ja tunnustan, että pari erilaista ohjausvalintaa olisi voinut olla nopeampia vaihtoehtoja ja hidastan koiraa omalla liikkeellä koska Fidzi ei kuitenkaan etene minun edellä ihan niin kovaa kuin voisi. Tästä huolimatta, vaikkakin aika uskomatonta,  me voitettiin tuplanollalla uudenmaan piirinmestaruus KULTAA! Kyllä hymyilytti loppu ilta, ja ehkä vielä seuraavakin päivä. Oli niin ihanaa onnistua Fidzin kanssa agilityssä. Nizakin sijoittui sijalle 10, eli ihan hienosti sekin.

Agilityn PM-1!
Henkilökohtaisen kisan jälkeen startattiin Nizan kanssa  joukkueradalla ensimmäisinä. Tein huonon ohjausvalinnan kun jäin varmistamaan A:ta (joka oli silti huono), niin olin myöhässä kulmahypyn ohjauksesta ja rima putosi. Muuten ihan hyvä rata. HiHan joukkue sijoittui ihan kivasti sijalle 4. kun Marika ja Sirkka vetivät hienot nollat.

Sunnuntai päivä meni puolestaa apparina Marikan ja Rawin vepekokeessa. Hyvin suoriuduin omasta osastani, vaikka itse sanon. En kuitenkaan onnistunut nollaamaan mitään. Toisaalta kun on niin hyvin opetettu koira ohjattavana ja saanut  etukäteen niin hyvät ohjeet avustukseen niin mitäs vaikeeta siinä voi olla? Raw vetäisi viimeisestä alokokeestaan täydet 100/100 pistettä ja kisaa sitten seuraavan kerran avoimessa luokassa. Hurjan hienosti! Kolme kisaa ja kaikista täydet 100 pistettä. Onnea vielä kerran! Paula käväisi Naperon kanssa moikkaamassa kisapaikalla ja pojat saivat leikkiä keskenään. Olivatpa aika ihania. Kaksi teinipoikaa ja leikki jatkui siitä mihin se pentukopassa oli jäänyt tosin vauhti oli ihan hirmuista. Kaiken puolin onnistunut viikonloppu takana.

4 kommenttia: