torstai 21. helmikuuta 2013

Vaste haasteeseen


Riikka haastoi minut julkisesti vastamaan muutamaan kysymykseen, joten tässäpä tulee vastauksia:) 
1. Mikä on harrastamistanne lajeista suosikkisi?
 • Tähän ei sinänsä ole yksiselitteistä vastausta koska laji jota suosin riippuu siitä mikä koiralle sopii parhaiten mutta kait se tällä hetkellä tokoon eniten kallistuu eli vastataan toko.
2. Mikä on isoin tuho, minkä koirasi on tehnyt?
 • Ella ei koskaan mitään isoa tuhonnut, mutta nakersi vähän sitä sun tätä. Ehkä ikävin mistä palasen söi oli porukoiden antiikkinen puusohva.
 • Niza: söi osittain keittiön tuoleista pinnat ja vähän seinää.
 • Fidzi: nakersi puista vessanpöntön kantta ja mattoa
Aika pienillä tuhoilla on selvitty ja ei meillä nähtävästi kukaan ole mitään isoa tuhoa tehnyt, mutta kaikki aikanaan jotain pienempää. 

3. Mitä koiraharrastuslajia koirasi harrastaisi, jos se saisi valita vain yhden?
 • Ella varmaan menisi mejämetsään hajujen maailmaan.
 • Nizasta en ole varma haluaisko treenata vepeä kun niin kierrokselle se siitä menee, mutta agility olisi varmaan hyvänä kakkosena.
 • Fidzi varmaan tekisi tokoa tai vaikka koiratanssia. Jotain missä saa tehdä ohjaajan kanssa lähekkäin töitä.
4. Millainen koiranohjaaja olet?
 • Ompas vaikea. Yritän parhaani mukaan olla johdunmukainen ja reilu koiraa kohtaa. Huonoin piirre on että välillä turhaudun koiran nähden vaikka ainahan sitä olisi epäonnistumisesta peiliin katsominen.
5. Mikä koirassasi on parasta?
 • Ella on hyvin ainutlaatuinen beagle. Parasta on että sillä on jonkun verran miellyttämisenhalua ja laumaviettiä. Sitä voi mm. pitää vapaana lenkillä. Se on tosi helppo koira kotona. Ei sitä oikeastaan huomaa kun ruoka-aikaan.
 • Niza on niin lojaali kun koira voi olla. Se on kuin varjo ja tekee töitä mun kanssa nykyään kun ajatus.
 • Fidzissä parasta on sen asenne kaikkeen. Se on niin positiviinen ja iloinen koira kun mahdollista. Se rakastaa olla lähellä ja tehdä ihan mitä vaan kun yhdessä saa olla.
6. Mikä on koirassasi haastavinta?
 • Ella on ehkä eniten oman tiensä kulkija ja hajumaailmaa vastaan ei aina ole helppoa kilpailla.
 • Niza on eniten ympäristöstä häiriötä ottava vaikka tässä asiassa on paljon menty eteenpäin. Lisäksi sen kova vartiointivietti ei aina ole helppo asia.
 • Fidzissä ei hirveästi ole "haastavuutta", mutta osaltaan siinä haastavaa on se että yrittää aina tehdä parhaansa (kuulostaa ehkä oudolta mutta haasteensa siinäkin on).
7. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?
 • Niitä on niin monia että tosi vaikeeta eritellä, mutta en ainakaan mitään ylisuuria, lyttäkuonoja, tappijalkoja, rullanahkoja tai turkkikammotuksia.
8. Kuinka päädyit nykyiseen rotuusi ja tuleeko sinulle samanrotuisia jatkossakin?
 • Beagleen päädyin opiskelijana kun halusin sellaisen sopivan kokoisen lenkkikaverin jota voisi helposti kuljettaa mukana junassa ja olisi turkiltaan helppohoitoinen. Ei siis sen suurempia kriteerejä. Beagle vaan miellytti ulkonäöltään. Beagle voisi hyvinkin meille muuttaa joskus eläkepäivillä kun suurin harrastusinto on historiaa.
 • Espanjanvesikoira tuli kun halusin hieman aktiivisemman rodun kuin beagle, jonka kanssa voisi harrastaa eri lajeja. Puheet bc "yliaktiivisuudesta" sai minut uskomaan että sellainen voisi olla liian hankala minulle. Toinen perro saattaa hyvinkin meillä vielä asustaa.
 • Bordercollie tuli kun halusin koiran jonka kanssa voin kokeilla omia rajoja kouluttajana.  Toiveena oli että koiralla riittäisi rahkeet ja oikeudet lajiin kuin lajiin. Bordercollie rotuna viehättää paljon eli hyvin todennäköisesti sellainen meille vielä muuttaa.
9. Mielenpainuvin hetkesi koiraharrastuksen parissa?
 • Ellan kanssa ehdottomasti se päivä kun se oli mukana voittamassa agilityn joukkue sm-kultaa! Vaikkakaan en itse sitä ohjannut oli se päivä ikimuistoinen. En olisi ikinä uskonut että mun pikku beagle jota kannettiin agitreeneissä nuorena aina jäähylle olisi jossain vaiheessa noin luottokoira agilityssä.
 • Nizan kanssa varmaan yksi EVL:n kisa jossa ukkosti ja salamoi ja se teki ihan ilmiömäisen hienon suorituksen. Muistan sen kokeen niin hyvin. Olin niin käsittämättömän ylpeä siitä silloin. Sai tuomariltakin vielä lopussa kehuja :)
 • Fidzin kanssa varmaan viime kesän tokon sm:t. Niin jännä tilanne jossa se kuitenkin juoksun tärpeistä huolimatta työskenteli finaaliin hyvin kovatasoisessa kisassa.
10. Paras koulutus/kouluttaja, jonka opissa olet ollut ja miksi?
 • Tokossa ehdottomasti Christa Enqvist-Pukkila. Christalla on vaan ideoita ja näkemyksiä niin paljon että aina saa oikeastaan apua ja uusia ideoita omiin treeneihin. Lisäksi on niin kannustava että motivaatio nousee aina pilviin.
11. Jos koirasi olisi biisi, mikä se olisi?
Minä puolestani voisin haastaa Marikan, ja Tanjan

"Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!

Tässäpä kysymyksiä (vastatkaa kaikkien koirien osalta, jos löytyy useampi): 
1. Mikä on se sinun koirarotusi ja miksi
2. Mikä koiraharrastamisessa parasta ja miksi?
3. Mikä koiraharrastamisessa pahinta ja miksi??
4. Mistä innostukseksi harrastamiisi lajeihin lähti?
5. Mikä koirassasi on parasta?
6. Mikä on koirassasi haastavinta?
7. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?
8. Kuinka päädyit nykyiseen rotuusi ja tuleeko sinulle samanrotuisia jatkossakin?
9. Mitä tavoitteita sinulla on ja mitkä tavoitteet on jo saavutettu? 
10. Oletko oppinut virheiden kautta, esimerkki? 
11. Jos koirasi osaisi puhua, mitä se sinulle ensin sanoisi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti