perjantai 16. marraskuuta 2012

Pienesti kuulumisia

Vähän laiskaa tämä bloggailu, mutta aikaa tuntuu olevan nykyään niin vähän kaikkeen että ahdistaa.

Ollaan me kuitenkin ainakin yritetty treenata. Ruokosen Juhan treeneissä oltiin agissa. Juha oli kouluttajana ihan uusi tuttavuus ja tulee kouluttamaan meitä nyt talven läpi kevääseen. Heti ekan kerran aiheena oli takaaleikkaukset. Mähän tykkään ohjata koiriani pääasiassa aina edestä kun siihen on mahdollisuus. Tätä on vahvistettu ja kaukana takana tuntuu että menetän kontrollin heti. Hyvä tätäkin on kuitenkin vahvistaa. Nizan kanssa treeni meni ihan ok. Fidzi sai läksyksi käynnin Vapun hyppytunnilla. Se ponnistaa hypyille liian kaukaa jolloin sen on ihan mahdotonta kääntyä hypyn päällä ts. en paljon pysty tähän kaukaa ohjauksella vaikuttamaan. Varmaan olenkin sitten yrittänyt paikata koirani huonoa hyppytekniikkaa omalla ohjauksella eli aika usein minä käännän sen ohjauksellisesti vekeillä tms. jolloin ongelma ei esiinnyt niin suurena. Toisaalta kiva että ongelmaan löytyi selkeä syy, mutta toisaalta voiko tosta koskaan päästä eroon?

Keskiviikkona päästiin Jessicalle treenaamaan tokoa. Otin aiheeksi Z.tan (seuraamisessa edistää ihan hulluna ja istuminen on persiistä) sekä luoksetulon. Seuraamisessa sain ohjeeksi että turha nyt peruutella koska ei ota tätä enää korjauksena vaan oikeasti nostaa se takaisin omalle paikalle, EI SAA HIIHTÄÄÄ! Istumiseen sain uuden ohjeen mitä nyt testataan lisää. Tehtiin myös kuuntelutreeniä (asentovaihdoista) ja eihän se kuuntele. Tekee heti jotain ja sitten miettii että mitähän se sanoi. Jatketaan siis treeniä. Luokseton stopeissa mua on ärsyttänyt Fidzin tapa korjata aina se stoppi askeleella, mutta tuolla Jessican hallissa teki niin kuin viime kisassa Hyvinkäällä. Stoppasi ihan lukkojarrulla ja liukui mattoa pitkin, vau! Ehkä se sen osaa mutta hiekkakentällä ei sitä pysty tekemään. Varmaan sattuu tassuihin. Hyväksytään ja toivotaan paljon mattokisoja. Kivat treenit. Ihana kyllä että vaikka oltiin taas ihan uudessa hallissa niin ei paljon Fidziä hetkauta nuo asiat. Loppuun otettiin paikallaolot ja niissä oli tosi hyvin.

Ruskan kanssa olen yrittänyt aina perjantaisin treenata jonkun verran tokoa. Tässä pätkiä viime viikolta. Video on meidän neljänneltä hallikerralta ja ottaen huomioon että ekalla kerralla oli häiriöt Ruskalle niin suuria että ei oikeastaan pystytty tekemään mitään varsinaista tokoa, on kehitys ollut aika huimaa. Selvästi se on terävämpi kuin Fidzi ja reagoi helpommin häiriöihin mutta toisaalta ei niitä sen kanssa ole juurikaan treenattu. Jos sitä olisi pennusta asti työstetty eri tavalla olisi tilanne varmaan ihan toinen, mutta hauska koira se on. Tekee tosin selvästi enempi töitä itselleen kuin ohjaajalle eli eroa on siinä suhteessä äitiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti