sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kunto pikkuhiljaa kohilleen?

Ajelin Nizalta viime viikonloppuna turkin ja huomasin että on vesiäinen "salaa" kerännyt vähän ylimääräistä ympärilleen. No ei se nyt mitenkään hirmuisesti ole massaa saanut, mutta kyllä sen itse huomaa. Pitää vissiin hiukan vähentää sen ruokamäärää. Voiskohan olla että nyt vasta alkaa näkyä steriloinnin vaikutus ruoansulatukseen? Aikaisemmin ei nimittäin ole helposti ylimääräistä tarttunut.

Nizan kanssa on pääasiassa aksattu ja se on vaan niin terapeuttista, helppoa ja sujuvaa. Oikein odotan ensi viikon Juhan treenejä. Josko päästäisiin vähän haastamaan itseämme? Tokoa on Nizan kanssa otettu aika vähän. Tehtiin kuitenkin motivaatioruutuja ja vitsi se menee sinne oikeesti miljoonaa. On kuin vinttikoira ratajuoksussa. Niin loistava.

Treenien lisäksi ollaan jonkun verran käyty juoksemassa. Aika pitkään saisi juosta että koirissa virta loppuu. Niza oli mm. Aapon kanssa lauantaina yli 10 km lenkin juoksemassa ja sitten reilun tunnin metsälenkillä muiden kanssa, eikä ollut moksiskaan.

Tänä sunnuntaina suunnattiin Tanjan kanssa auton nokka kohti Hyvinkäätä ja noutajien järjestämiä tokokisoja. Edessä oli hallikisat mattopohjalla. Taisipa olla meidän ekat tokokisat sellaisella pohjalla, vaikka eipä se nyt iso juttu ollut kun samantyylisellä pohjalla on omat treenit joka viikko talvikaudella (en kyllä siellä tykkää mitään vauhti/jarrutreeniä tehdä). EVL:ssä 10 koiraa ja tuomarina Harri Laisi.

Ensin paikallaolot, joista kympit. Ainakin oli nätisti kun piilosta tultiin:) Loput liikkeet sekoitettuna putkeen. Ensin tunnari. Se oli hieno ja varma 10. Sitten ruutu. Ihan kuin ei jostain syystä olisi mennyt virittelyt perille. Näytti että ei liikkeen alkaessa tiennyt mitä liikettä nyt tehdään. Lähti merkiltä käskystä väärään suuntaan? Pysäytin ja lähetin uudestaan ruutuun, meni ja loppu ok. Tästä 7, mutta pitää vissiin opettaa bongaamaan itse ruutu paremmin. Nyt bongaa merkin, mutta ei ruutua ja sitten merkillä arpoo lähetyssuuntaa itse. Ihan outo ongelma, taas. Kaukot 9,5. Ei tiedä miten pysyi paikoillaan, mutta kaikki vaihdot ekasta käskystä reippaasti eikä jumittanut. Kaukaa näytti oikein hyvältä. Seuraamisessa edisti taas pahemman kerran. Kontaktihan sillä on katkeamaton, mutta hiihtää mun kanssa kilpaa. Tästä syystä varsinkin juoksuosuuden vasemmalle käännökset on ihan kamalia. Tästä nyt aika armollisesti 9. Luoksetulo 8,5, mutta itse olin tosi tyytyväinen!!! Jarrutti niin että liukui (myös seisomisen!). Itse kuulema sanoin käskysanat liian aikaisin ja siitä pistemenetykset. Metalli 10, ja se olikin hieno. Z:ta oli pettymys. Olen nyt oikeasti yrittänyt treenata istumiseen nopeutta ja varmuutta ja saanutkin sen omasta mielestä paremmaksi (tosin vielä avuilla). Ei vissiin ollut sitten uusi käsky kisavalmis, koska istuminen jäi seisomiseksi vaikka annoin vielä käsiavun. Tosi harmi. Muut vaihdot oli ok, mutta seuraamisessa taas edisti. Ohjatussa saatiin oikea. Ihan ok suoritus, mutta ei parasta. Siitä 10. Tuloksena 1-tulos 288 p, KP ja 2.sija. Olipa muuten loistavat palkinnot. Me saatiin juuri mitä tarvittiin, nimittäin lelun ja ruokasäkin lisäksi punainen ruutunauha talven treeneihin. Se on ollut mulla ostoslistalla, mutta en ole sitä saanut hankittua. Ihan loisto juttu!

Meidän tämän päivän tavoitteena oli saada onnistunut Z.ta. Yrittämisestä huolimatta ei siinä  onnistuttu. Paljon oli suorituksissa hyvää esim. luoksetuloon olen tosi tosi tyytyväinen. Harmi että oltiin Tanjan kanssa samaan aikaan kehässä niin ei tullut suoritus taaskaan videolle vaikka oli kamerakin mukana. Kivaa kuitenkin oli taas, ja mukava seura teki päivästä vielä paremman. Tiedän kyllä tasan mitä meidän nyt pitää treenata. Onni kuitenkin on omistaa noin lojaali kisakaveri.Virheistä huolimatta on nyt kahdessa kisassa tehty kaikki liikkeet nollauksitta, eli ehkä suoritusvarmuus on pikkuhiljaa nousussa?

Kohta taas kahlataan lumessa?
P.S Mä en ehkä ihan vielä tarvitse pentua, kun mun 4v. koiraa luultiin tänään kahdesti sellaiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti