perjantai 7. kesäkuuta 2013

Suklaata ja siideriä

Treenaamattomuuden ahdistus työmatkan takia piti purkaa heti viikonloppuna. Lauantaina tehtiin kotipihatokoa (kaikki vauhdittomat liikkeet) ja kun sunnuntaiksikaan ei saatu treeniseuraa niin tehtiin aamulenkin yhteydessä auringon paahteessa loput liikkeet nurtsilla. Nämä oli kyllä sellaisia hyvän mielen rallattelutreenejä:)

Maanantaina treenattiin Saijan kanssa nurtsilla. Otettiin Z:taa, luoksetuloa, tunnaria, ohjattua ja paikallaolot. Z:ssa ahdistaa kun alussa seuraamiskäskyllä on ensin niin pystyssä ja siitä sitten jossain vaiheessa tipahtaa. Ero noissa pään asennoissa on vaan niin dramaattinen että se häiritsee. Osaisinpa kertoa että se kultainen keskitie olisi se paras. Plussaa kuitenkin että ei ole sekoittanut asentoja pitkään aikaan. Luoksetulo oli nyt nurtsillakin aikas tosi hyvä (jee!). Tunnarinkin teki kivasti vaikka viikonloppuna omassa pihassa vähän mokaili (mutta taisi olla aika intopiukassa kun oli useamman päivän treenitauko alla työmatkan takia). Ohjatussa ihan kelvollinen merkki. Ainahan voisi mennä kovempaa. Vasemman haki ihan hyvin, oikeaa ei meinannut löytää pitkästä nurtsista, mutta hyvin teki kaaren silti. Toi liike on vaan mun (ja siitä syystä meidän molempien inhokkilistalla), mutta pitää yrittää nyt tehdä sama temppu kuin luoksetuloon ja tehdä siitä se paras liike, jotenkin? Paikallaoloissa tuli istumiseen vähän häiriötä, mutta teki hyvin. Makuussa ei sitten puolestaan meinannut mennä maihin kun oli selvästi sellaisessa moodissa "että kyllä istun paikallaan vaikka olisi mitä häiriöitä". Makuu itsessään ok.

Keskiviikkona meillä oli agilityssä hauskat Saijan kisatreenit. Meidän piti tuoda treeneihin yksi suklaapatukka ja siideri/koira ja ne sitten jaettiin menestyksen mukaan. Eka yritys ei lähtenyt hirveen hyvin kun molemmat tiputti takaakierto/päällejuoksussa 65cm riman. Toisella yrityksellä Nizan kanssa nollarata mutta Fidzin kanssa jäätiin varmaan viidennelle esteelle kun kääntyikin paremmin mitä osasin odottaa. Loppuun vähän kelloteltiin ja pieni ahdistus kun en nähtävästi vieläkään osaa valita meille niitä nopeampia vaihtoehtoja. Mikähän päivä sen osaisin?

Torstaina käytiin katsomassa aivan ihania vesikoiranpentuja. Olivat tällä hetkellä 6 vko vanhoja ja niin reippaita. Onneksi niillä oli kaikilla jo oma tuleva koti tiedossa. Mä en vaan tiedä ottaisinko seuraavaksi koiraksi perron vai bc:n. Kummassakin rodussa on hyviä ja huonoja piirteitä. Ehkä se on sitten se sopiva yhdistelmä sopivaan aikaan joka ratkaisee (olettaen että vielä siitä saan pennun).

Luukas on saamaa mieltä että me tarvittaisiin koiranpentu :)

Tänään oli sitten Christan koulutus. Aloitettiin seuraamisella, ja TAAS tuli hyvin esiin tuo pään ongelma joka ei ole kyllä ollut treeneissä ihan noin paha vähään aikaan mutta hyvä kai että ne ongelmat tulee esiin. Hitaassa käynnissä pään asento on hyvä niin tehdään vähän kuurina niin että seuruut alkaa hitaan kautta. Sitten otettiin Z:taa. Siinä seuraaminen on parantunut, mutta nyt pitää ottaa asentotreeniä erikseen. Ollaan nyt tehty niin paljon seuruuta Z:ssa että ei ole niin avoin asentokäskytyksille. Lisäksi huomiona että otan koiran mukaan liian aikaisin mikä johtaa siihen että on liian edessä. Niin yksinkertaista mutta en taas ole itse tajunnut. Tuli niin paljon paremmin seuruuseen kun joutui vähän itse kirimään. Z.ssa myös kulmat työn alle. Niitä pitää tehdä pysähdysten kanssa kuurina. Vaikka ei se ihan hirmu hyvältä tuntunut niin ei se kuulema yhtään huonolta näyttänyt. Asentoja otettiin erikseen ja ne teki tosi hyvin. Sitten tehtiin kisamaisesti kolme liikettä Christan valinnan mukaan. Sanoin että ihan mitkä tahansa muut mutta ei ohjattua. No tietty me otettiin sitten se ohjattukin. Ei kuulema ongelmia kiertämällä niitä voi välttää. Kumma juttu.

Tehtiin sitten luoksetulo, metalli ja ohjattu. Luoksetulo oli tosi hyvä! Ajatella että tämä liike oli talvella vielä ihan surkea ja nyt se on oikeasti yksi parhaimmista. Mä olen tosta niin onnellinen. Metallia piti huonosti. Huomasi että oli isompi metalli millä on yleensä tehty. Ohjatussa yritti mennä keskelle, mutta sain korjattua. Christa kuitenkin näki meidän molempien ahdistuksen tähän liikkeeseen joten sitä sitten purettiin enempikin. Nyt kuurina palautuksia taaksevapauttamalla eri tavoin (ei kuitenkaan vauhtipalkkaa) ja nostoista (kaarista) palkkaa erikseen. Oikeastaan tosi hyvä että tänään purettiin meidän vaikeita liikkeitä ihan urakalla. Kyllä me ne vielä selätetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti