maanantai 24. kesäkuuta 2013

SM:t takanapäin ja toiset edessäpäin

Loma lähenee, ja kiire vaan tuntuu kasvavan. Just nyt tuntuu että stressitaso pysyisi huomattavasti matalammalla jos ei olisi lomaa ollenkaan. Ajatella että vaikka ei ole vuoteen ollut lomaa (muuta kun "pakolliset" pyhät), niin hyvin sitä vielä jaksaisi tai melkein paremmin jos ei pitäisi saada kaikkea valmiiksi just nyt ennen lomaa. Hektisen elämän rytmin takia on myös päivitykset jääneet...

Viikko sitten kuitenkin kisattiin agin SM:t Kirkkonummella. Lauantaina Niza oli HiHan joukkueessa, ja starttasi luottokoiran paikalla eli ankkurina. Meidän radalle lähtö ei kuitenkaan sujunut hirmuisen ihanteellisesti kuin kaksi edellä olevaan koiraa jouduttiin loukkaantumisen takia kantamaan kehästä pois. Ensimmäinen koirista juoksi suoraan päin A:ta, ja sai varmasti jonkin asteisen aivotärähdyksen. Aurinko oli laskenut paistamaan suoraan A:n takaa niin että koirat ei sitä hahmottaneet. Toinen koira puolestaan juoksi putkesta ohjaajan jalkoihin. Juuri ennen kuin olisi ollut meidän vuoro startata pidettiin neuvottelu ja A-este vaihdettiin toisen väriseksi. Jouduimme sitten odottamaaan lähtökarsinassa aika pitkään. Tästä odottelusta tai omasta ylijännittyneestä fiiliksestä (luokkaantumisten takia). Niza oli kuin viritetty jousi. Ei suostunut millään pysymään lähdössä. Kerran kävin palauttamassa mutta varasti uudestaan. Plörinäksi meni tämä rata. Juoksi myös kaikki kontaktit läpi korvat takana. Toisaalta varastaminen saattoi olla meidän onni, koska en näin ehtinyt vedättämään A:lle ja Niza selvitti esteen turvallisesti. Meidän jälkeinen koira nimittäin taas törmäsi A:n ja koko este vaihdettiin pois radalta. HiHan joukkue jäi kuitenkin tänä vuonna ilman tulosta kun alla oli ennen meidän suoritusta kaksi tulosta.

Sunnuntaina oli vuorossa yksilöt molempien kanssa. Fidzin kanssa muuten ihan ok rata, mutta okserilta olisi pitänyt paremmin linjata kepeille. Otti keppivirheen kun painoi tokaan väliin. Nizan kanssa pääsy finaaliin taas loppui yhteen riman pudotukseen. Harmi, mutta sitähän se agility on. Molempien kanssa kuitenkin ehjät radat ja hyvä fiilis.

Hihan 2013 joukkueet © Marjo Saarinen
Ruskan kanssa agitreenit on juoksutauon jälkeen jatkunut kivasti. Nyt on treeniteemana kontaktit, rengas, kepit yhdisteltynä muihin esteisiin. Vauhdin kanssa ei vielä onnistu. Suoralla alkaa jo kivasti lukea esteitä eli eteenpäin on menty. Tavoitteena olisi syksyllä startata 1-luokassa mutta katsotaan miten treenit etenee.

Ensi viikonloppuna olisi edessä tokon sm:t. Lähtönumero on meillä puolen välin tienoilla, eli aikamoinen parannus vrt. viime vuosi jolloin mentiin juoksuisten kanssa ihan viimeisinä. Viime vuoden menestys oli niin hieno, että sitä on vaikea ylittää, mutta parhaammme yritetään. Treenit on mennyt ihan kivasti (ainahan sitä hiottavaa on mutta silti kivasti). Ainoastaan ohjattu (varsinkin nurtsilla) on vaikea. Jos ei näe kapuloita, niin kaartaa keskelle ihan liian helposti. Toivotaan lyhyttä hyvin hoidettua nurtsia :) Tänään olisi vielä kenraalitreenit. Keskiviikkona vaihdetaan laji agiin ja torstaina pidetään vapaapäivä, että vältetään paniikkihinkkaustreeneiltä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti