sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuoden ekat kisat

Ella sai korkata tämän vuoden kisakauden. Ajattelin että nyt hyödynnän omat hallikisat sen kanssa, kun ei kerrankin ole sitä vaaraa että sataisi tai että olisi liian kylmä. Kylmä ja märkä on Ellan inhokkilistalla niin korkealla että sellaisissa olosuhteissa on aika turha yrittää kisata.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja paikallaoloilla. Näistä molemmista täydet kympit ja ihan ansaitusti. Tuomari Laisi osasi tulla tekemään luoksepäästävyyden hienosti sivulta, niin jopa Ella pysyi paikoillaan. Yleensä se nimittäin väistää tosi helposti jos tuo kädet edestä ylhäältä kun haluaa haistaa aina ensin. Makuukin meni hienosti vaikka meni vähän viiveella ja varmaan naapurin käskyllä maihin, mutta mitä pienistä :) Viereinen koira vähän nostatti omaa pulssia kun yritti selvästi vokotella Ellaa leikkimään, mutta Ella kylmästi käänsi päänsä poispäin. Se oli töissä.

Pikkasen alkoi jännittämään ennen kehäänmenoa kun niin moni koira jäi kuonostaan kiinni hallin maton hajuihin. Ella kuitenkin suoriutui tosi hienosti. Se ymmärsi parempien herkkujen päälle mitkä sitä odotti kisasuorituksen jälkeen. Seuraamisista 8,5 ja 8. Liikkeestä maahan ja luoksetulo 10. Liikkeestä seisominen, hyppy ja  kokonaisvaikutus 9,5. Pieni, ihana teräsmummo tokoaa. (Videossa tekstitys seisomisessa väärin, mutta en jaksanut muokata uudestaan.) Vähän mummoa auttelin kehässä mutta se sallittakoon tällä treenimäärällä.

Tänään mun pikku beagle teki siis ALO 1-tuloksen, 186,5 pisteellä. Tämä vielä oikeutti kunniapalkintoon ja luokkavoittoon (1/9).  Me siis ehkä nyt kisataan vielä joku päivä avoimessaluokassa?

Teräsmummo!

Samaisissa kisoissa Marika ja Raw korkkasi oman kisauransa tehden hienon 1-tuloksen. Marika vissiin halusi varmistaa mun ja Ella voiton, niin vähän verotti Rawin seuraamispisteitä omalla kuuleman mukaan vääränlaisella hihnan käytöllä:) Onnea te, me ollaan Fidzin kanssa toosii ylpeitä!

Fidzikin pääsi vähän tokoamaan kun tehtiin sen kanssa voittajaluokan paikkamakuu. Mentiin kolmanneksi koirakoksi, kun luokassa kisasi vaan kaksi koiraa. Saatiin sen kanssa siis hyvää treeniä kehään menosta ja poistumisesta.

Niza ei tänä viikoloppuna tehnyt mitään. Se nostatti taas ihmetystä ja huolestuneisuutta käytöksellään. Oli nimittäin torstaina iltana kotona vastassa tosi apaattinen vesikoira. Ei hyppinyt mihinkään ja oli tosi vaisu. Tätä kesti vielä perjantain verran, mutta lauantaina oli jo oma itsensä. En ymmärrä mitä noi "kohtaukset" on. Niitä on aina noin reilun vuoden välein ollut, mutta menee yhtä nopeasti ohi kun tuleekin. Keskiviikkona kävin Nizan ja Fidzin kanssa juoksulenkillä niin oisiko reväyttänyt jotain ja on vaan niin herkkis että reagoi noin radikaalisti? Mistä sitä tietää. Kuulema borrelioosi ja välilevytyräkin voisi aiheuttaa tuollaista oireilua...toivottavasti ei kuitenkaan ole mitään noin vakavaa. Onneksi nyt kuitenkin näyttää jo paremmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti