sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Lisää nollia, laji kun laji

Torstaina tokoilitiin Tuusulassa. Oltiin Kaisa Lähdesmäen tuomaroimassa kokeessa. Eka koe tänä vuonna nurmikentällä hyvin lämpöisessä kelissä, jossa miinuksena oli miljoonasti pikkuisia kärpäsiä.

Aloitettiin paikallaoloilla:
Paikalla istuminen: 9
Paikalla makuu: 9,5

Kärpäset kiusasi sen verran, että niitä oli pitänyt hätistellä (mutta sama juttu oli muillakin koirilla), siitä pistevähennykset.

Loput liikkeet tehtiin normaalissa järjestyksessä.
Seuraaminen: 9 tuntui hyvältä, en tiedä mistä vähennykset
z-ta (M-I-S): 8,5 kaikki vaihdot oikein. Oliko sitten se hidas istuminen vai mikä lie tiputti pisteet?
Luoksetulo: 9 minusta tämäkin oli oikein hieno suoritus
Ruutu: 0  perkl! Merkille lähti vasta tokalla käskyllä, ja ruutua ei taaskaan löytänyt. Sanottakoon nyt puolustukseksi, että yksikään EVL koira ei ruutua löytänyt. Oli sen verran haastava kenttä tai ruudun paikka. Koira ei merkiltä nähnyt ruutua kun kenttä oli sen verran kumpareinen...
Ohjattu:0 ei lähtenyt ekalla käskyllä merkille kun katsoi yleisöä (liike tehtiin yleisöä kohti). Toisen käskyn annoin pienen niiauksen kanssa ja tästä liike nollille (mutta liike onnistui vaikka oli vaikeampi vasemman haku pistelaskuteltan edestä)
Metallinouto: 9,5 ihan nätti
Tunnari: 9 hieno tunnari,  en tiedä mistä vähennys
Kaukot: 9 yksi seisominen vähän vaillinen.

Tiukka linja oli tuomarilla. Fidzi tuli toiseksi 226 II-tuloksella. Ensi kokeessa olisi sen ruudun syytä jo onnistua, tai...me vaihdetaan lajia :/
Tänään sitten aksattiin Henri Luomalan radoilla omissa kisoissa. Kummatkin koirat juoksi kolme starttia, kaksi agirataa ja yhden hypärin. Ekalla radalla en ottanut Fidziä tarpeeksi haltuun yhdessä kohtaa niin meni hypyn takaakiertona, muuten oikein nätti rata. Niza sai samalta radalta nollan, vaikka olisi pitänyt olla kielto kun pyöri yhden hypyn edessä aika pitkään :p. Toiselta radalta Fidzi nappasi nollan, jolla tuli toiseksi heti Iiron jälkeen. Tällä irtoisi vielä ensimmäinen AVA-serti. Niza rallatteli tämän radan, joten treenattiin kontakteja. Kolmas rata oli Fidziltä jälleen tosi siistiä menoa, mutta oma ohjaus vei sen väärään päähän putkea. Niza sai vikalta radalta vitosen, joka sekin oli hätäsen ohjauksen syytä.


Tänään olin kyllä tosi tyytyväinen molempiin koiriin. Niza on toipunut hienosti leikkauksesta (oli sen eka kisa sairasloman jälkeen). Kontaktit vaan kontoon. Moneskohan kerta kun tätä sanon?. Fidzin kontaktit oli mahtavat ja muutenkn se kulki jo ihan kovaa, ja sen asenne oli aika makee. Toinen teki töitä niin tosissaan :p En olisi kyllä uskonut että saadaan Fidzin kanssa AVA-serti ennen EVL:n 1-tulosta, mutta näin siinä nyt kuitenkin kävi. Hieno päivä, ja hyvin onnellinen olotila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti