tiistai 26. huhtikuuta 2011

Keep it simple!

Viikko sitten sunnuntaina oltiin Gora Zeljkon koulutuksessa. Hän tykkää opettaa koiransa työskentelemään aika itsenäisesti: koira osaa itse rytmittää lähestymisensä hypyille, ja pystyy käskystä kääntymään tiukasti oikella tai vasemmalle. No meilläpä ei näin ole. Fidzi ei todellakaan käänny itsenäisesti (eikä sitä ole opetettukaan), vaan se pitää (yrittää) kääntää. Saatiin vähän noottia siitä että käännökset pitäisi saada (tai olisi jo pitänyt treenata) kovasta vauhdista paremmiksi. Totta, mutta en usko että kuitenkaan opetan niitä käskytyksellä.Tämä asia kuitenkin pitää treenata nyt kuntoon. Zeljkon sanoma kiteytettynä oli "pitäkää ohjaus yksinkertaisena"! Paljon miettimisen aiheita, eli oikein pätevä koulutus taas kerran.

Parin päivän sulattelun jälkeen kun oltiin taas kentällä treenaamassa tiukkoja käännöksiä niin Marika huomautti että suhisen kun yritän antaa Fidzille ennakkoon tiedon tulevasta käännöksestä JA tokossa suhina tarkoittaa palkkaa ja kiihdyttää täten koiraa. Kuinka tyhmä ja epälooginen olen taas osannut olla? Uudet käskyt käyttöön ja katsotaan mitä tapahtuu. Josko se koira alkaisi kääntymään?

Pääsiäisenä lenkkeiltiin paljon (Fidzi pääsi mm. Aapon kanssa yli 10 km juoksulenkille). Lisäksi treenattiin joka päivä tokoa ja/tai agia. Ella pääsi vuoden ensimmäiselle verijäljelle. Jälki oli n. 400m ja vanheni n.4h. Hienosti Ella muisti mistä on kyse. Pari kertaa nosti kuonon ja lähti vähän sivuun jäljeltä, mutta löysi kuitenkin avuitta takaisin.Viimeisenä pääsiäisvapaana lähdettiin Lilun, Sarin ja koirien kanssa Janakkalaan agilitykisoihin. Päivä tai ilta oli lämmin ja pitkä. Kaikilla kolmella radalla oli maxi3:sia 70-80!! Ekana oli hyppyrata, jonka tuomaroi Martti Salonen. Kaksi jälkimmäistä agilityrataa tuomaroi Asko Jokinen. Kaikki radat oli aika helpon tuntuisia, suhteellisen suoraviivaisia.

Eka rata lähti ihan kivasti. Selvittiin johonkin puoleenväliin puhtaalla radalla, mutta sitten tuli rima alas. Oma pää kun ei  kestä virheitä, niin riman seurauksena ohjaus petti ja pakka hajosi. En edes muista jäikö joku hyppy ottamatta vai otettiinko väärä, mutta hylkäys kuitenkin tuloksena. Kaksi seuraavaa agirataa meni sitten paremmin ja niiltä selvittiin virheittä maaliin. Aika uskomatonta mutta me saatiin tuplanolla! Ihan mahtista. Olihan noissa radoissa vaikka mitä parantamisen varaa mutta silti ME (minä ja Fidzi) selvitettiin ne puhtaasti alusta loppuun. Ehkä se yhteinen sävel alkaa hiljalleen löytyä? Meidän aika tänään riitti 7/69 ja 8/80 sijoihin.


2 kommenttia: