sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kakkosputki jatkuu...

Lauantaina Fidzin ja "turistikoira" Nizan kanssa Porvoon tokokisoissa. 15 koirakon erikoisvoittajaluokan tuomaroi Hannele Pörsti. Me kisattiin numerolla 12, eli pitkään saatiin odotella omaa vuoroa. Koe pidettiin ulkona kahdella kentällä samaan aikaan, eli hyvin tuli myös häiriötreeniä (Tämä ei ehkä kaikille ollut niin mukava asia, sillä mm. meidän luoksetulossa "tule-käskyllä" lähti kolme alokasluokan koiraa paikkamakuusta).

Aloitettiin paikallaoloilla:
Paikalla istuminen: 10
Paikalla makuu: 10

Nämä tuntuvat toimivan. Päätään ei tosin pidä maassa, mutta ihan sama kun ei heittele enää lonkkaa. Meni jälleen täpäkästi maihin ja nousi yhtä nopeasti ylös.

Loput liikkeet tehtiin sekalaisessa järjestyksessä, mutta putkeen.
Metallinouto:10 ihan nätti.
Idari (tai z:ta): 10 kaikki vaihdot oikein, huippua! Olin ihan varma että jäi seisomaan istumisessa, mutta ei. Tiedä sitten kuinka hidas oli ollut mutta ainakin istui.
Ohjattu:10 merkki parempi kuin viimeksi mutta edelleen huono:( Lähti nätisti kaarrattamaan vasemmalle, ja toi oikean. Hyvä!
Luoksetulo: 7 seisominen valui (mutta seisoi, sillä treeneissä mennyt nyt useamman kerran maihin). Maahanmenossa jäi puolinaiseen asentoon ja jouduin antamaan kaksoiskäskyn.
Tunnari: 0 ei työskennellyt vaan toi reunimmaisen kapulan? Tosi outo virhe Fidziltä. On ollut tosi varma liike treeneissä, en ymmärrä.
Kaukot: 10 nämä meni jälleen aivan täydellisesti. Tekniikka on kohdillaan!
Seuraaminen: 9 ei ollut niin hyvän tuntuista kun voisi olla, mutta ihan ok. Pudotti kerran kontaktin, ärsytys.
Ruutu: 0 huono merkki, ja ei löytänyt ruutuun. En tiedä vaikeuttiko aurinko joka paistoi suoraan ruudun takaa? Ei tämä liike tosin 100-varma meillä vielä ole ollutkaan.

Jälleen pisteet riittivät vain II-tulokseen 235. Eniten harmitti tuo tunnarin nollaus, kun siinä on ollut aina niin varma (ja jos olisi onnistunut niin pisteet olisi riittänyt siihen I-tulokseen). Muutenkin oli ehkä meidän huonoin koe. Fidzi ei ollut parhaimmillaan enkä sitten varmaan itsekkään. Ikävästi vielä kun viimeinen kehässä tehty liike nollaantui niin fiilis ei ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla kun kehästä poistuttiin. Koira varmasti vaistosi palkasta huolimatta että nyt ei mennyt niin kuin piti (ja tämä harmittaa).

Christa oli Kaaoksen kanssa samassa kokeessa ja olihan se taas upeeta katsottavaa. Mitenhän sitä itse yltäisi ikinä niin hienoihin suorituksiin? Meidän kohdalta tokon SM:t saavat jäädä tänä vuonna, vaikka vielä I-tulos ennen ilmottautumisen umpeuduttua saataisiinkin. On tämä 10 liikkeen putkeen suoritus onnistuneesti vielä liian epävarmaa. Jatketaan kisaamista kyläkisoissa sekä treeniä niin ehkä ensi vuonna?

Niza sai viime viikolla postia (ehkä himpun myöhässä?):

Vuoden 2009 harrastuskoira
Vuoden 2009 tokokoira
Itse "voittaja"
Nizan toipuminen on mennyt todella hienosti. Ohjeiden mukaan sitä saisi jo juoksuttaa vapaana, mutta on niin holtiton että en ole oikein uskaltanut. Kontakteja on hihnassa jo käyty ottamassa ja pikkasen tokoa hallilla.

Tänään jatketaan Fidzin kanssa agilityn parissa, kun Zeljko tulee meitä kouluttelemaan. Ensi viikonloppuna on sitten pääsiäinen ja päästään Fidzin kanssa pitkästä aikaa agilityn kisakentille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti