maanantai 22. helmikuuta 2016

Tokokoeviikonloppu

Olinpas ahminut itselleni aikamoisen ohjelman viikonloppuun. Perjantai iltana lähdettiin Anna-Leenan, Neon ja Fidzin kanssa ajelemaan kohti Seinäjoen karsintoja. Fidzi ja Noe oli ihana sopuisa pariskunta. Oli niin rentoa lenkkeillä yhdessä koirat vapaana ja hotellissa yöpyminenkin meni niin rattoisasti. Fidzi ihan silmin nähden nautti kun pääsi reissuun yksikseen.

Lauantaina kisat meni silti harmittavasti meidän osaamistason alle, vaikkakin pitää olla tyytyväinen siitä että uudet liikkeet onnistui. Koe alkoi paikallaoloilla. Istuminen kait ok siitä 10. Makuussa meni tahmeasti maahan. Selvästi vaikuttaa kun piti käskyttää ekana. On selvästi ollut parempi kun joku menee ensin vieressä maahan. Tämä siis treenin alle. Makuun osuudesta 9,5 ("tassukorjaus ja pieni hyppy sivulle tullessa"). Luoksetulosta 8.("saisi seisahtaa paremmin, pa hieman takana ja maahan saisi olla parempi"). Itse olen ihan tyytyväinen Fidzin luoksetuloon. Toki seisomisen hyppiminen pitäisi saada vähemmäksi, mutta tykkään kun ei tahmaa. Ruutu 8 ("Hidas ympyrä, hidastaa ruudussa, saisi mennä nopeammin maahan"). Tämä on kyllä totta. Tahmaa nyt stopit. Tätä on tänään lähdetty purkamaan. Eteenlähetys on hidas koska on edelleen epävarma, mutta uskon että se siitä vahvistuu. Ohjattu 8 ("hidastaa merkille ja kaartaa palautuksen ja pa takana"). Itse olen ihan tyytyväinen merkkiin. Palautus oli kyllä huono. En tiedä mitä sooloili. Katsoi tuomareita ja sitten oli palauttamassa liikkurille. En ihan ymmärrä tuota että perusasento on liian takana, enkä ole siitä ihan samaa mieltä (se asia ei lähde korjaussarjan alle). Seuruu 7,5. No peruutus oli ihan floppi mutta askelsi! Lisäksi Fidzillä meni taas jotain korvaan ja alkoi ravistella päätään ja itse kävelen ihan vammaisesti ja tuntui vaan tosi huonolta kaikki. (" peruutuksessa ei pidä paikkaansa, ohjaaja pysähtyy juoksun täyskäännöksessä ja hieman edessä"). Kiertonouto 8,5 ("kaartaa merkille ja saisi olla nopeampi"). Nojoo voisi kait olla nopeampi, mutta nyt menee vielä ajatuksella ja se sallittakoon sille. Z:ta 8,5 ("aavistuksen vino seiso, hidas istu ja tiivis seuruu"). En tiedä eikö kuullut istumisen käskyä, mutta oli ihan reppanan näköinen kun käännyin ympäri eli jotain kävi istumisen kanssa. Maahan menee ärsyttävästi etupää eka mutta muuten on jo meidän zetaksi ihan siisti. Kaukot 9,5 ("kyyry asento"). Tahmaa mutta ihan ok. Tunnari vikana liikkeenä ja siinä Fidzi epäonnistui minun muistikuvani mukaan ekan kerran kokeessa niin että toi väärän. Tästä siis nolla jonka vuoksi saatiin vaan 2-tulos 247 pisteellä. Olin kyllä aika pettynyt meidän suoritukseen, ja ajattelin että ei "vanhaa" koiraa vaan saa enää paremmaksi, mutta nyt parin päivän sulatuksen jälkeen on treenisuunnitelma valmis ja asioita otettu treenilistalle. En vaan tiedä miten nopeasti saan ne kisoihin toimimaan. Yritetään nyt vielä kuitenkin. Video. 

Sunnuntaina olikin sitten suurempi jännitysnäytelmä edessä kun olin ilmoittanut Zapin avoimeen luokkaan. Viimeisestä alokasluokan kisasta on kuitenkin kohta jo melkein vuosi aikaa. Kisarutiinia ei siis ole ollenkaan. Tuntui että mitä tahansa ja kaikkea voisi tapahtua. Päivä aloitettiin tunnin metsälenkillä. Luntakin oli sopivasti satanut niin Zap sai kunnon hankijuoksulenkin. Sitten koepaikalle. Järkytys oli aikamoinen kun olin menossa rauhalliseen tokokokeeseen ja parkkipaikka olikin täynnä autoja,ihmisia ja koiria. No enpä ollut ottanut huomioon että siellä oli rallykisat samaan aikaan. Se siitä rauhasta. Koepaikalla oltiin noin 1,5h ennen luokan alkua. Tein oikeastaan kaikki avoimenluokan liikket läpi paitsi ruutua. Sitten käytiin vielä pikkasen kävelyllä. Zap sai myös vaan hengata ja leikkiä. Välillä toki oli myös hetkiä häkissä. Kaiken aamupäivän tuohujen jälkeen Zap alkoi vihdoin tuntumaan siltä että pysyisi ehkä kehässä hiljaa ja käsissä.

Juuri ennen kokeen alkua kävi aika harmittava välikohtaus kun meitä ennen oleva koirakko ei ollut paikalla ja oltiin ihan tuomarin vieressä kun tumari alkoikin huutamaan kovaan ääneen avoimen koirakkoa paikalle. Zap sitten päätti tehdä tuomarista mörön kun tuolleen huusi. Olin jo ajatellut että kaikki typerät mörköilyt olisi historiaa, mutta eipä ole ja taas yksi asia mitä vaan pitää treenata. No pöhki siinä aikansa, mutta onneksi selvitti luoksepäästävyyden ja päästiin kehään. Olipa siinä sitten taas yksi syy lisää jännittää josko pöhkisi tuomaria kehässäkin, mutta onneksi se typeryys jäi siihen. Zap oli kehässä oikeastaan todella hyvä. Niin hyvä kun tällä hetkellä osaa olla. Liikket teki kiertoa lukuunottamatta ihan omalla treenitasollaan. Jos siis saa treenitason kokeeseen niin voi todella olla tyytyväinen.

Aloitettiin paikallaoloilla. Siitä hienosti 10, vaikka toiselta puolen meni koira maihin. Toi paikallaolomatka tuli kyllä hieman yllärinä (joo, voisi lukea säännöt tarkemmin), mutta 25 m on pitkä matka. Kehässä tehtiin liikkeet aivan sekaisin. Ensin ruutu. Siitä 10. Jäi jopa aika keskelle, eli hieman ennakoi mutta ehkä ihan ok kun on mennyt niin herkästi yli. Seuraavaksi liikeestä istuminen 9,5 (seuruu varmaan oli aika tiivistä). Luoksetulo 10. Ei kai siinä ihmeempiä. Tuli nätisti sivullekkin. Liikkeestä seisominen 10. Taas se seuruu aika tiivistä. Hyppy 10. Ihan siisti. Noutaminen 9,5. Pikkasen epäsiisti mutta aika kivasti sivulle. Kaukoista 10. Eka I-M tassu liikkuu mutta olen silti tosi tyytyväinen miten hyvin teki osana koekokonaisuutta ja häiriöissä. Seuraaminen 9,5. On nyt liian yritteliäs mikä varmaan tulee siitä on on tehty häiriöitä. Täytyy pitää treenit tasapainossa kriteerien kanssa. Kierto 8. Siinä sai sekä tötterö että minun jalka hieman osumaa :)  Kokonaisvaikutus 10. Pisteet yhteensä 309,5. Yksi ääni tuli yhdessä siirtymisessä, mutta muuten oli aika hyvä. Kehuin liikkeiden välissä vaan todella rauhallisesti ja silitin päätä. Minusta kuitekin vastasi aika kivasti kehuun koska häntä heilui aina. Olin kyllä taas todella, todella tyytyväinen Zapin tekemiseen!! Video, josta harmittavasti puuttuu ekat liikeet; ruutu, istuminen ja luoksetulo, kun kuvaajaa vissiin jännitti vielä enempi eikä ollut saanut niitä nauhalle. Tästä on kyllä taas niin hyvä jatkaa kohti voittajaluokkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti